Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali 29.6.-1.7.2023

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali on uusi kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa kesällä 2023 Lappeenrannassa. Festivaali painottuu kestävän kehityksen teemojen mukaisiin elokuviin sekä vastuullisuuden huomioon ottavaan elokuvataiteen tekemiseen, mutta myös muita aihepiirejä ja tyylilajeja edustavat elokuvat ovat lämpimästi tervetulleita festivaalille.

Tervetuloa festivaalille!

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali on jo kohta käsillä. Mukaan kilpailuun ilmoittautui ilahduttavan paljon elokuvia ja elokuvien taso oli erittäin hyvä. Toivotammekin kaikki niin läheltä kuin kaukaa tervetulleiksi festivaalille nauttimaan monipuolisista ja laadukkaista elokuvista! Tapahtuman tarkka aikataulu julkaistaan lähipäivinä ja lippuja voi ostaa Livetosta tai suoraan Nuijamiehestä. Festaripassit ovat myynnissä jo nyt ja yksittäiset liput tulevat myyntiin viikolla 23.

Olemme ylpeitä siitä, että pystymme järjestämään tämän hienon tapahtuman yhteistyössä kulttuurihistoriallisen Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa, kauniin kaupunkimme kesäisissä maisemissa. Uskomme että pääsemme kokemaan jotain ainutlaatuista, mitä Lappeenrannassa ei vielä aiemmin ole koettu. Tervetuloa mukaan!
 

Mikä?

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali nostaa esiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita elokuvataiteen kautta; näin teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi. Festivaali tarjoaa taiteellisia elämyksiä, miellyttävän tunnelman ja upeat maisemat Saimaan äärellä.

Elokuvafestivaalin keskiössä ovat elokuvat, jotka käsittelevät maailmanlaajuisia ongelmia ja haastavat ajattelutapojamme kestävän kehityksen teemoihin peilaten. Näiden lisäksi festivaalille voivat osallistua myös muunlaiset elokuvat teemoihin, kestoon, tyylilajiin ja kieleen katsomatta. Festivaali antaa itsenäisille elokuvantekijöille erinomaisen mahdollisuuden saada töitään yleisölle esitettäväksi yhdessä Suomen luonnonkauneimmista paikoista.

Festivaali on kaikille avoin tapahtuma ja toivotamme niin elokuvantekijät kuin katsojat lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta elokuvatarjonnasta, laajentamaan näkökulmia sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Festivaalin ohjelmassa huomioidaan myös lapsiperheet, joille tarjoamme heille suunnattua ja sopivaa ohjelmaa.

Missä?

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa, vain noin 2,5 tunnin matkan päässä Helsingistä

Päätapahtumapaikkana toimii Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Kulttuuritila Nuijamies, joka on Lappeenrannan kulttuurikentän yksi merkittävimmistä toimijoista. Kaikki elokuvanäytökset sekä oheisohjelma järjestetään Nuijamiehessä.

Festivaalin ennakkotapahtuma, käsikirjoitus -workshop, järjestetään Joutsenon Opiston tiloissa. Matka Lappeenrannan keskustasta Joutsenon Opistolle taittuu autolla noin 20 minuutissa ja junalla noin 10 minuutissa. Lappeenrannan keskustasta kulkee myös linja-autovuoroja Joutsenon taajamaan.

Ajankohtaista

1.6.2023
Festivaali lähenee ja elokuvien taustatahoille on lähetetty ilmoitus siitä, onko elokuva valittujen joukossa. Olemme yhteydessä valittuihin elokuviin jatkotoimien osalta. Jatkamme myös aikataulun rakentamista, joka valitettavasti on hieman viivästynyt. Festivaalin aikataulu julkaistaan kuitenkin aivan lähipäivinä!

10.5.2023
Elokuvien hakuaika on nyt päättynyt, kiitos kaikille teoksensa lähettäneille! Myös lipunmyynti on käynnistynyt Ravintola Nuijassa sekä Livetossa, katso lisää kohdasta "liput".

12.4.2023
Tiedoksiantopäivää on muutettu hieman, uusi tiedoksiantopäivä on 24.5.2023.

28.3.2023
Vielä vajaa viikko seuraavaan ilmoittaumisten määräaikaan! Ilmoittautumisten seuraava deadline on 2.4.

27.2.2023
Elokuvien ilmoittautumisen ensimmäinen deadline lähestyy - aikaisen ilmoittautujan hinnat ovat voimassa 4.3. asti!

13.1.2023
Tervetuloa Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalille kesällä 2023! Tämä uusi ja kiinnostava tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 29.6.-1.7.2023.
Elokuvantekijä, osallistu festivaalillemme! Ilmoittautumisaika alkaa 15.1.2023. Määräajat elokuvien jättämiselle voit tarkistaa kohdasta "ilmoita elokuvasi mukaan". Pysy myös kuulolla tulevista päivityksistä seuraamalla verkkosivujamme.

Yhteistyössä

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista