Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali 29.6.-1.7.2023

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali on uusi kansainvälinen tapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa kesällä 2023 Lappeenrannassa. Festivaali painottuu kestävän kehityksen teemojen mukaisiin elokuviin sekä vastuullisuuden huomioon ottavaan elokuvataiteen tekemiseen, mutta myös muita aihepiirejä ja tyylilajeja edustavat elokuvat ovat lämpimästi tervetulleita festivaalille.

Elokuvantekijä - ilmoita elokuvasi mukaan!

Festivaalille ilmoittautuvat elokuvat voivat edustaa eri tyylilajeja ja olla pituudeltaan eri kestoisia, mutta niiden tulee olla julkaistu vuonna 2021 tai sen jälkeen.
 
Koska festivaali painottaa kestävän kehityksen näkökulmaa, olemme luoneet neljä spesifisti YK:n Agenda 2030 - tavoitteiden mukaista kilpailukategoriaa. Festivaalille toivotaankin mukaan elokuvia joissa käsitellään mm. sosiaalisia näkökulmia, koulutusta sekä ihmisoikeuksia. Emme kuitenkaan rajaa muita aihepiirejä käsitteleviä elokuvia pois!
 
Elokuvantekijät voivat lähettää teoksensa festivaalille FilmFreewayn kautta. Ilmoittautumisaika alkaa 15. tammikuuta 2023.

Suunnitteletko osallistumista? Tutustu kilpailukategorioihin, sääntöihin ja ehtoihin.
 
Tervetuloa mukaan festivaalille!

Mikä?

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali nostaa esiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita elokuvataiteen kautta; näin teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi. Festivaali tarjoaa taiteellisia elämyksiä, miellyttävän tunnelman ja upeat maisemat Saimaan äärellä.

Elokuvafestivaalin keskiössä ovat elokuvat, jotka käsittelevät maailmanlaajuisia ongelmia ja haastavat ajattelutapojamme kestävän kehityksen teemoihin peilaten. Näiden lisäksi festivaalille voivat osallistua myös muunlaiset elokuvat teemoihin, kestoon, tyylilajiin ja kieleen katsomatta. Festivaali antaa itsenäisille elokuvantekijöille erinomaisen mahdollisuuden saada töitään yleisölle esitettäväksi yhdessä Suomen luonnonkauneimmista paikoista.

Festivaali on kaikille avoin tapahtuma ja toivotamme niin elokuvantekijät kuin katsojat lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta elokuvatarjonnasta, laajentamaan näkökulmia sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Festivaalin ohjelmassa huomioidaan myös lapsiperheet, joille tarjoamme heille suunnattua ja sopivaa ohjelmaa.

Missä?

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali järjestetään kesä-heinäkuun vaihteessa Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa, vain noin 2,5 tunnin matkan päässä Helsingistä

Päätapahtumapaikkana toimii Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Kulttuuritila Nuijamies, joka on Lappeenrannan kulttuurikentän yksi merkittävimmistä toimijoista. Kaikki elokuvanäytökset sekä oheisohjelma järjestetään Nuijamiehessä.

Festivaalin ennakkotapahtuma, käsikirjoitus -workshop, järjestetään Joutsenon Opiston tiloissa. Matka Lappeenrannan keskustasta Joutsenon Opistolle taittuu autolla noin 20 minuutissa ja junalla noin 10 minuutissa. Lappeenrannan keskustasta kulkee myös linja-autovuoroja Joutsenon taajamaan.

Ajankohtaista

13.1.2023
Tervetuloa Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalille kesällä 2023! Tämä uusi ja kiinnostava tapahtuma järjestetään Lappeenrannassa 29.6.-1.7.2023.

Elokuvantekijä, osallistu festivaalillemme! Ilmoittautumisaika alkaa 15.1.2023. Määräajat elokuvien jättämiselle voit tarkistaa kohdasta "ilmoita elokuvasi mukaan". Pysy myös kuulolla tulevista päivityksistä seuraamalla verkkosivujamme.

Yhteistyössä