Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään toista kertaa syksyllä 2024 Lappeenrannassa. Festivaali painottuu kestävän kehityksen teemojen mukaisiin elokuviin sekä vastuullisuuden huomioon ottavaan elokuvataiteen tekemiseen, mutta myös muita aihepiirejä ja tyylilajeja edustavat elokuvat ovat tervetulleita festivaalille.

Haku vuoden 2024 festivaalille
on käynnissä!

Tervetuloa toista kertaa järjestettävälle Joutsenon Taidekesän kansainväliselle elokuvafestivaalille! Ensimmäinen festivaali kesällä 2023 oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma. Haluamme järjestää syyskuussa 2024 yhtä hyvän, ellei paremman festivaalin.


Jos haluat hakea mukaan osaksi festivaaliamme ja osallistua elokuvasi kanssa yhteen tai useampaan kilpailukategoriaan, voit tehdä sen 1.11.2023 alkaen. Katso hakuaikojen määräajat ja muut hakuprosessin päivämäärät "ilmoita elokuvasi mukaan" -sivulta. Muistathan myös tutustua huolellisesti ehtoihin ja sääntöihin hakuprosessiin osallistuessasi!

 

Mikä?

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali nostaa esiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita elokuvataiteen kautta. Festivaali tarjoaa taiteellisten elämysten lisäksi miellyttävän tunnelman ja upeat maisemat Suomen suurimman järven, Saimaan äärellä.

Keskiössä ovat elokuvat, jotka käsittelevät kestävän kehityksen teemoja sekä haastavat pohtimaan maailmanlaajuisia ongelmia kestävään tulevaisuuteen peilaten.

Festivaali on kaikille avoin tapahtuma ja toivotamme kaikki tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta elokuvatarjonnasta, laajentamaan näkökulmia sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Ohjelmassa huomioidaan myös lapsiperheet heille omistetun tapahtumaosuuden myötä.

Missä?

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään Etelä-Karjalassa, Lappeenrannassa, vain noin 2,5 tunnin matkan päässä Helsingistä.

Päätapahtumapaikkana ja festivaalin yhteistyökumppanina toimii Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Kulttuuritila Nuijamies, joka on Lappeenrannan kulttuurikentän yksi merkittävimmistä toimijoista. Kaikki elokuvanäytökset sekä oheisohjelma järjestetään Nuijamiehessä.

Osa festivaalin oheistapahtumista saatetaan järjestää Joutsenon Opiston tiloissa, noin 20 minuutin automatkan tai noin 10 minuutin junamatkan päässä Lappeenrannan keskustasta.

Ajankohtaista

19.5.2024
Toinen hakuaika umpeutuu tänään! Loppukiri koittaa: jos tämä määräaika meni sinulta ohi, ehdit vielä hakea myöhäisen hakuajan puitteissa. Viimeinen hakuajan päättymispäivä vuodelle 2024 on 7.7.

9.4.2024
Avoin kirje päättäjille elokuvafestivaalikentältä. Lue lisää

27.2.2024
Ensimmäinen hakuaika umpeutuu 24.3., eli vajaan kuukauden ajan pystyt ilmoittamaan elokuvasti mukaan edullisimmilla rekisteröintimaksuilla. Kannattaa siis toimia! Jos et vielä tähän ehdi, ei hätää - hakuaika jatkuu. Normaali hakuaika päättyy 19.5. ja myöhäinen hakuaika 7.7.

1.11.2023
Hakuaika vuoden 2024 festivaalille on käynnistynyt ja verkkosivut on nyt päivitetty!

Yhteistyössä

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista