Tietoa kurssilaiselle

 

Tervetuloa Taidekesään Joutsenon Opistolle! Toivomme, että kurssikokemus on kaikille antoisa ja että kaikki saavat hyvillä mielin keskittyä omaan kurssityöskentelyynsä. Yhdessä teemme kurssiviikosta onnistuneen, toinen toisemme huomioiden. Tutustuthan Joutsenon Opiston turvallisen tilan periaatteisiin.

Kurssiviikon aikataulut

Kurssien aloitus on pääsääntöisesti ensimmäisenä kurssipäivänä klo 10.00 tai 11.00. Tunnit ajoittuvat päivittäin klo 9.00–17.00 välille. Aamiainen on tarjolla  klo 8.00–9.00, lounas klo 12.00–13.00, päiväkahvi 14.30–15.00 ja päivällinen klo 18.00–18.30. Aikataulut voivat hieman vaihdella kursseittain. Taideopetus- ja harjoittelutilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin.


Todistukset

Kaikille kurssien osallistujille annetaan todistus kurssin suorittamisesta. Viikon mittaisen kurssin (35 h) laajuus on 1,5 opintopistettä. Taidekesän kursseja on mahdollista hyväksilukea osaksi toisen asteen opintoja. Tarkista hyväksilukukäytännöt omasta oppilaitoksestasi.

Majoittuminen

Kurssin aikana on mahdollista majoittua täysihoidolla opiston asuntolassa. Opistolla on kaksi asuntolaa. Pääosa huoneista on soluja, joissa on yhden ja kahden hengen huone sekä solussa yhteinen suihku ja wc. Opistolla on myös muutama huone, jossa on oma wc ja suihku.

Mahdolliset majoitustoiveet pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Majoitustoiveet huomioidaan niin pitkälle kuin se on mahdollista majoituksen kokonaistilanne huomioiden.

Huoneissa on liinavaatteet (pyyhkeet ja lakanat) sekä käsisaippua.

Majoitus- ja luokkatilat eivät ole täysin esteettömiä.

Kursseille on pääsääntöisesti mahdollista tulla majoittumaan jo kurssin aloituspäivää edeltävänä iltana. Majoitusmaksu 15 € sisältää yöpymisen ja aloituspäivän aamiaisen. Tarkemmat ohjeet majoittumisesta ja majoitukseen ilmoittautumisesta kerrotaan kurssikirjeessä.
Majoitukseen ilmoittaudutaan kurssikirjeessä annettuun päivämäärään mennessä tällä lomakkeella.

Kurssilla ulkopuolisina majoittuvien (puoliso, lapsi, sisarukset) majoitustiedot voi ilmoittaa Lisämajoittujat-lomakkeella. Majoitushinnat löytyvät voi tarkistaa alta.

 
Ruokailut

Täysihoitomaksuun sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen sekä lasten ja nuorten kursseilla ja soitinten mestarikursseilla myös iltapala. Ilman majoitusta kurssille osallistuvan hintaan sisältyy lounas ja päiväkahvi.

Keittiömme huomioi ruoan valmistuksessa ruoka-aineallergiat sekä muut erityisruokavaliot. Tiedot erityisruokavaliosta ilmoitetaan opiston keittiöön viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua
tällä lomakkeella. Lomakkeen linkki löytyy myös kurssikirjeestä.

Lisätietoja ruokailusta saa keittiöesimies Eveliina Pirhoselta, p. 045 844 2985, sähköposti keittio(at)joutsenonopisto.fi

Asuntoloissa on yhteiset keittiötilat, joissa voi itse valmistaa ilta- tai välipalaa. Keittiöiden varustukseen kuuluvat muun muassa liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin. Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia. Asuntolarakennuksessa pyöreän salin eteistilassa on kolikoilla ja puhelinsovelluksella toimiva kylmäjuoma-automaatti.


Hinnat ja alennukset

A-hinta: opetus ja majoitus täysihoidossa yhden hengen huoneessa
B-hinta: opetus ja majoitus täysihoidossa kahden hengen huoneessa
C-hinta: opetus, lounas ja päiväkahvi
Hinnat ovat pakettihintoja, joista ei hyvitetä käyttämättömiä vuorokausia tai ruokailuja.

Lasten ja nuorten musiikkikursseilla sekä luontoviikolla sisarusalennus 25 %.

Kurssin alkua edeltävänä iltana majoittuminen 15 € (sis. yöpyminen ja aamupala).

Matkailuautopaikka 84,70 € / viikko. Hintaan sisältyy pistorasia ja asuntolan suihkutilojen käyttö.
Telttamajoitus 30,25 € / viikko. Hintaan sisältyy asuntolan suihkutilojen käyttö.

Kurssien ulkopuolisten majoitus- ja ruokailumaksut

Majoitusmaksut
Täysihoito kurssin aikana kurssilaisen huoneessa 43,60 € / vrk
Täysihoito kurssin aikana omassa huoneessa 68,55 € / vrk
Lapset 3-12 vuotta 21,20 € / vrk
Lapset alle 3 vuotta maksuton
Täysihoitohintaan sisältyy majoitus sekä aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen.

Muu lyhytaikainen majoitus
1 vrk 48,40 € / vrk / hlö
2 vrk – 18,15 € / vrk / hlö
Lapset alle 12 vuotta puolet hinnasta
Lapset alle 2 vuotta maksuton
Hintaan sisältyy liinavaatteet. Ruokailusta peritään erikseen hinnaston mukainen maksu.

Ruokailumaksut
Aamiainen 8,00 €
Lounas 12,20 €
Päiväkahvi 5,00 €
Päivällinen 10,30 €
Lapset 4-12 vuotta voivat ruokailla puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaiden ruokailu on maksuton.

Vapaa-aika

Opiston sauna lämpiää kurssiviikon aikana ja asuntolarakennuksessa sijaitseva kuntosali on kurssilaisten vapaasti käytettävissä. Lähimmät uimarannat ovat Ahvenlammen ja Sappulan uimarannat. Opistolla on polkupyöriä lainattavissa, ja kauno- ja tietokirjallisuutta löytyy iltalukemiseksi. Asuntolarakennuksessa on myös Playstation ja lautapelejä kurssilaisten käytettävissä. Asuntolan huoneissa ja yhteisissä tiloissa toimii maksuton langaton internetyhteys, Helkala-rakennuksessa on saatavilla kiinteä yhteys. Lähimmät ruokakaupat, apteekki ja kirjasto löytyvät Joutsenon keskustasta.

Lisätietoa Lappeenrannan ja Imatran alueen tapahtumista

Lisätietoa Lappeenrannan matkailusta ja nähtävyyksistä

Lisätietoa Imatran matkailusta ja nähtävyyksistä


Saapuminen Joutsenon Opistolle

Joutsenon Opisto sijaitsee noin 2,5 km:n päässä Joutsenon keskustasta, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Lähes kaikki etelän ja pohjoisen suunnasta tulevat junat pysähtyvät Joutsenossa. Joutsenon rautatieasemalla ei ole taksipäivystystä, joten taksi kannattaa tilata asemalle valmiiksi (Joutsenon taksi 0200 29101).

Lappeenrannan ja Imatran keskustasta kulkee noin tunnin välein linja-autojen vakiovuoroja (linja 100), jotka pysähtyvät Joutsenon keskustassa. Onnibussin lähin pikavuoropysäkki on 6-tien varrella, Ahvenlammen liittymässä, josta matkaa opistolle on noin 4,5 km.

Lappeenrannan lähiliikenteen aikataulut


Joutsenon Opisto pidättää oikeudet kurssi- ja hintatietojen muutoksiin.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista