Tietoa kurssilaiselle

 
Kurssiviikon aikataulut

Kurssien aloitus on pääsääntöisesti ensimmäisenä kurssipäivänä klo 10.00 tai 11.00. Tunnit ajoittuvat päivittäin klo 9.00 – 17.00 välille. Aamiainen on tarjolla  klo 8.00 – 9.00, lounas klo 12.00 – 13.00, päiväkahvi 14.30 – 15.00 ja päivällinen klo 18.00 – 18.30. Aikataulut voivat hieman vaihdella kursseittain.

Taideopetustilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin.

Todistukset

Kaikille kurssien osallistujille annetaan todistus kurssin suorittamisesta.

Majoittuminen

Majoittuminen täysihoidolla on mahdollista opiston asuntolassa. Opistolla on kaksi asuntolaa. Pääosa huoneista on soluja, joissa on yhden ja kahden hengen huone sekä näillä yhteinen suihku ja wc. Opistolla on myös muutama huone, jossa on oma wc ja suihku.

Mahdolliset majoitustoiveet pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Majoitustoiveet huomioidaan niin pitkälle kuin se on mahdollista majoituksen kokonaistilanne huomioiden.

Huoneissa on liinavaatteet (pyyhkeet ja lakanat).

Majoitus- ja luokkatilat eivät ole täysin esteettömiä.

Tarkemmat tiedot majoitusaikatauluista kerrotaan kurssikirjeessä.

Ruokailut

Täysihoitomaksuun sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen sekä lasten ja nuorten kursseilla ja soitinten mestarikursseilla myös iltapala.

Ruokailussa huomioidaan erityisruokavaliot terveydellisten ja vakaumuksellisten syiden perusteella. Tiedot erityisruokavaliosta ilmoitetaan opiston keittiöön viimeistään viikko ennen kurssin alkua tällä lomakkeella. Lomakkeen linkki löytyy myös kurssikirjeestä.

Lisätietoja ruokailusta saa keittiöesimies Mari Ponkkoselta, p. 045 844 2985, sähköposti mari.ponkkonen(at)joutsenonopisto.fi

Asuntoloissa on yhteiset keittiötilat, joissa voi itse valmistaa ilta- tai välipalaa. Keittiöiden varustukseen kuuluvat muun muassa liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin  Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia.

Kurssien ulkopuolisten majoitus- ja ruokailumaksut

Majoitusmaksut
Täysihoito kurssin aikana kurssilaisen huoneessa 38,50 € / vrk
Täysihoito kurssin aikana omassa huoneessa 60,50 € / vrk
Lapset 3-12 vuotta 18,70€ / vrk
Lapset alle 2 vuotta maksuton
Täysihoitohintaan sisältyy majoitus sekä aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen

Muu lyhytaikainen majoitus
1 vrk 44 € / vrk / hlö
2 vrk – 16,50 € / vrk / hlö
Hintaan sisältyy liinavaatteet. Ruokailusta peritään erikseen hinnaston mukainen maksu.

Ruokailumaksut
Aamiainen 7,07 €
Lounas 10,72 €
Päiväkahvi 4,45 €
Päivällinen 9,12 €
Lapset 4-12 vuotta voivat ruokailla puoleen hintaan ja alle 4-vuotiaiden ruokailu on maksuton.

Vapaa-aika

Opiston sauna lämpiää kurssiviikon aikana ja asuntolarakennuksessa sijaitseva kuntosali on kurssilaisten vapaasti käytettävissä. Lähin uimaranta sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä. Opistolla on polkupyöriä lainattavissa ja opiston kirjastosta löytyy kauno- ja tietokirjallisuutta iltalukemiseksi. Asuntolan huoneissa ja yhteisissä tiloissa toimii maksuton langaton internetyhteys, Helkala-rakennuksessa on saatavilla kiinteä yhteys.

Joutsenon Opisto sijaitsee noin 2,5 km:n päässä Joutsenon keskustasta, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Joutsenon rautatieasemalla ei ole taksipäivystystä, joten taksi kannattaa tilata asemalle valmiiksi (Joutsenon taksi 0200 29101).

Tietoa kurssilaiselle ja opistoalueen kartta

Lappeenrannan matkailu ja tapahtumat

Lappeenrannan lähiliikenteen aikataulut