Opetussuunnitelma


Joutsenon Opiston opetus perustuu oppilaitoksen laatimiin opetussuunnitelmiin. Opiston opetussuunnitelma käsittää yleisen osan ja vuosittain päivitettävän linjakohtaisen liiteosan, johon on kuvattu kaikki opistolla lukuvuoden aikana järjestettävät opintojaksot. Ekososiaalinen sivistys ja kestävä kehitys on kytketty tiiviiksi osaksi opetussuunnitelmaamme. 

Opetussuunnitelmaprosessi on keskeinen osa opiston pedagogista johtamista ja opetustyön suunnittelua. Opetussuunnitelman kehittämiseen osallistuvat opettajat, opiskelijat, muu henkilökunta sekä keskeiset yhteistyökumppanit. Haluamme taata, että opetussuunnitelmamme vastaa jatkuvan oppimisen tarpeeseen. 

Joutsenon Opiston pedagoginen lähtökohta on yhteisöllisyyttä ja osallisuutta korostava oppimisprosessi. Vertaisoppimisen taustalla on ajatus tranfromatiivisesta oppimiskäsityksestä, johon opetusfilosofiamme perustuu. Tämän lisäksi pedagogiikkaamme ohjaa ekososiaalinen sivistyskäsitys, mikä tarkoittaa ekososiaalisen sivistyskäsityksen ulottamista oppimisprosessiin niin opiskelijoiden kuin henkilöstön näkökulmasta tarkasteltuna.

 


 

Kolme opiskelijaa tarkastelemassa valkotaululla olevia muistilappuja
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista