Haluamme tarjota lähellä tuotettua, eettistä ja ekologista ruokaa. Lukuvuonna 2024-2025 myönnämme kasvisruokavalion valinneille opiskelijoille 10 % alennuksen ruokailumaksuista!
Ammattitaitoinen henkilökuntamme vastaa ruokalajien vaihtelevuudesta ja terveellisyydestä. Ruokalistan suunnittelun lähtökohtana ovat suomalaiset ravitsemussuositukset. Keittiömme käyttää tuoreita raaka-aineita ja suosii lähiruokaa, muun muassa kananmunat ja perunat tilataan lähituottajilta.
Kaikki ateriat valmistetaan opiston omassa keittiössä ja tarjoamastamme maukkaasta ruoasta kolmannes on kasvisruokaa. Monipuolisessa salaattipöydässä hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan satokauden kasviksia ja oman kasvimaan satoa. Leivät ja leivonnaiset leivotaan keittiössämme alusta asti itse.
Opiston ruokalassa tarjotaan maanantaista torstaihin aamiainen, lounas ja päiväkahvi. Päivällinen otetaan mukaan lounaalta, joten opiskelijat voivat lämmittää ja nauttia päivällisen asuntolan keittiössä oman aikataulunsa mukaan. Perjantaisin on tarjolla aamiainen ja lounas. Keittiömme on kiinni viikonloppuisin ja loma-aikoina, jolloin opistolla asuvat opiskelijat huolehtivat ruokailuistaan omatoimisesti.
Ruoan valmistuksessa huomioidaan ruokailijoiden ilmoittamat ruoka-aineallergiat sekä muut erityisruokavaliot. Ruokailijan tulee itse huolehtia tieto tarvitsemastaan ruokavaliosta opiston keittiöön täyttämällä erityisruokavaliolomake ja palauttamalla se keittiöesimiehelle ennen lukuvuoden alkua.
Erityisruokavalion voit ilmoittaa opiston keittiöön tällä lomakkeella
Aamiainen 8.00–8.45
Lounas 11.30–12.15
Päiväkahvi 13.45–14.10
Päivällinen otetaan mukaan lounaalta.
Ruokalista löytyy opiston intranetista intranet.joutsenonopisto.fi.