Joutsenon Opistossa voit viettää takuulla fiksun välivuoden! 


Joutsenon Opisto on kansanopisto Saimaan rannalla Lappeenrannassa. Meidän tarkoituksemme on antaa jokaiselle mahdollisuus oppimiseen, silloin kun se tuntuu tärkeältä. Opistovuoden aikana voit kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Voit myös käyttää vuoden harrastuksesi syventämiseen, jatkokouluttautumiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi toisen asteen opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Joutsenon Opisto tunnetaan laadukkaasta koulutuksesta, yhteisöllisestä opiskelusta ja kestävän kehityksen arvoista. Meille on tärkeää, että kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoiden tarpeisiin. Viihtyisä opistokampuksemme antaa hyvät puitteet opinnoille. Opintojen ja asuntolan yhteisöllisyyttä kiitelläänkin opiskelijoiden toimesta vuosi toisensa jälkeen, ja tämä on meille kunnia-asia, jota haluamme vaalia jatkossakin. Joutsenon Opiston yhteisö ottaa kaikki opiskelijat vastaan tasavertaisina yksilöinä, sillä meille on tärkeää, että autamme kaikkia oppimaan itsensä elämässä eteenpäin.

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole.

Tutustu koulutustarjontaamme ja tee seuraavasta lukuvuodestasi ikimuistoinen!

 

 

 Miten opinnot rakentuvat?

Kun haet Joutsenon Opistoon, valitset itsellesi pääaineen, joka on jokin tarjoamistamme pitkistä vuoden mittaisista linjoista. Linjojen oppisisällöt rakentuvat kullekin linjalle ominaisista pakollisista kursseista, mahdollisista avoimen yliopiston tai avoimen ammattikorkeakoulun opinnoista sekä vapaasti valittavista valinnaiskursseista. Laaja valinnaisainevalikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi. Osalle linjoistamme kuuluu automaattisesti mukaan avoimen yliopiston perusopintoja tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja ja kaikilla opiskelijoillamme on mahdollisuus suorittaa tarjoamiamme avointen korkeakoulujen kursseja oman linjan opintojen ohessa.

Voit myös suorittaa pelkästään avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuden tai avoimen ammattikorkeakoulun opintoja esimerkiksi työn ohessa tai syventää osaamistasi lyhytkursseilla. Ennen kaikkea kansanopisto opiskelussa korostuu oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen!
 

Miten opistomme liittyy yliopisto-opintoihin ja ammattikorkeakouluopintoihin?

Joutsenon Opisto on yhteistyöoppilaitos Jyväskylän avoimen yliopiston, Turun avoimen yliopiston, Taideyliopiston avoimen yliopiston sekä Itä-Suomen avoimen yliopiston kanssa. Lisäksi toimimme Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (Xamk) yhteistyöoppilaitoksena. Avoimet korkeakoulut ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, josta opiskelijat voivat valita itselleen opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja oman osaamistarpeen mukaan. Avointen korkeakoulujen opinnot ovat joustava ja helppo tapa tutustua yliopisto- tai amattikorkeakouluopintoihin ja mikä parasta, suoritetut opinnot luetaan osaksi tulevaa korkeakoulututkintoa! 

Avoimen yliopiston ja ammattikorkeakoulun opintoja voi suorittaa itsenäisesti tai jonkin yhteistyöoppilaitoksen, kuten kansanopiston kanssa. Yhteistyöoppilaitokset tarjoavat lähiryhmäohjausta avointen korkeakoulujen opinnoissaJoutsenon Opistossa voit opiskella lähiryhmäohjauksessa psykologiaa, kasvatustieteitä, ympäristötieteitä ja kieliä (avoin yo) sekä liikunnanohjauksen ja fysioterapian opintoja (avoin amk). Lähiryhmäohjaukseen voi osallistua opiston pitkien linjojen opiskelijat sekä opiskelijat, jotka haluavat suorittaa ainoastaan tietyn perusopintokokonaisuuden tai opintojakson. Lähiryhmäohjauksessa avoimen korkeakoulun opintoihin saa asiantuntevan ohjaajan tuen oppimistehtäviin sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Lähiryhmäohjauksen lisäksi meidän kauttamme voi opiskella erityispedagogiikan perusopinnot (JYU), tilastotieteen peruskurssin (JYU) tai vaikkapa terveyden edistämisen ja terveystiedon perusopinnot (UEF).

Tutustu kansanopisto-opiskeluun
 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista