Joutsenon Opisto tarjoaa parhaat eväät tulevaisuuteen


Joutsenon Opisto on kansanopisto Saimaan rannalla Lappeenrannassa, missä voit uppoutua taitoihin ja taiteisiin sekä löytää itsestäsi sellaista osaamista, jota et tiennyt sinussa olevankaan. Myötätuntoisessa opistoyhteisössämme pääset opiskelemaan valitsemaasi oppiaihetta sekä kehittämään itseäsi yleissivistävien opintojen siivittämänä. Lisäksi kannustamme opiskelijoitamme ottamaan vastuuta elämästään, toimistaan ja ympäristöstä kestävän kehityksen periaatteet huomioiden. Voit käyttää vuoden jatko-opintojen edistämiseen, oman tiesi etsimiseen, täydennyskouluttautumiseen tai harrastuksesi syventämiseen.

Opintoihisi saat toisen asteen opintotukea, joka ei kuluta tulevien korkeakouluopintojen tukikuukausia, etkä myöskään menetä paikkaasi ensikertalaiskiintiössä. Vuosi opistollamme on siis riskitön mutta antoisa irtiotto arkielämästä. Opistollamme voivat opiskella kaikenikäiset aikuiset, sillä haluamme antaa jokaiselle mahdollisuuden oppimiseen, silloin kun se tuntuu tärkeältä. Meillä jokainen opiskelija on ainutlaatuinen ja arvokas yksilö.

Tule mukaan luomaan unohtumattomia hetkiä ja astu lähemmäs unelmiesi tulevaisuutta. Täällä opit, kasvat ja löydät oman polkusi - tervetuloa Joutsenon Opistoon!

Joutsenon Opisto tunnetaan laadukkaasta koulutuksesta, yhteisöllisestä opiskelusta ja kestävän kehityksen arvoista. Meille on tärkeää, että kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoiden tarpeisiin. Viihtyisä opistokampuksemme antaa hyvät puitteet opinnoille. Opintojen ja asuntolan yhteisöllisyyttä kiitellään opiskelijoiden toimesta vuosi toisensa jälkeen, ja tämä on meille kunnia-asia, jota haluamme vaalia jatkossakin. Joutsenon Opiston yhteisö ottaa kaikki opiskelijat vastaan tasavertaisina yksilöinä, sillä meille on tärkeää, että autamme kaikkia oppimaan itsensä elämässä eteenpäin.

Tutustu koulutustarjontaamme ja tee seuraavasta lukuvuodestasi ikimuistoinen!

 Miten opinnot rakentuvat?

Kun ilmoittaudut Joutsenon Opistoon, valitset itsellesi pääaineen, joka on jokin tarjoamistamme pitkistä vuoden mittaisista linjoista. Linjojen oppisisällöt rakentuvat kullekin linjalle ominaisista pakollisista kursseista, opiston kaikille yhteisistä opinnoista sekä vapaasti valittavista valinnaiskursseista. Valinnaisainevalikoimastamme opiskelijat voivat poimia omien kiinnostuksen kohteiden ja tarpeiden mukaan niin monta kurssia, kuin jaksaa suorittaa. Osalle linjoistamme kuuluu avointen korkeakoulujen opintoja.

Myös muut opiston ulkopuoliset, opinnoista kiinnostuneet voivat täydentää tai syventää osaamistaan avointen korkeakoulujen opintojaksoilla. Ennen kaikkea kansanopisto-opiskelussa korostuu oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen!
 

Miten opistomme liittyy yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoihin?

Avoimet yliopistot ja avoimet ammattikorkeakoulut ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, josta opiskelijat voivat valita itselleen opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja oman osaamistarpeen tai mielenkiinnon mukaan. Se on kätevä tapa tutustua korkeakouluopintoihin ja mikä parasta, suoritetut opinnot luetaan osaksi tulevaa korkeakoulututkintoa. Opintoja voi suorittaa itsenäisesti tai jonkin yhteistyöoppilaitoksen, kuten kansanopiston kautta. Yhteistyöoppilaitokset tarjoavat lähiryhmäohjausta avointen korkeakoulujen opinnoissa, jolloin opiskelija saa asiantuntevan ohjaajan tuen oppimistehtäviin sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Joutsenon Opisto on yhteistyöoppilaitos Jyväskylän avoimen yliopiston, Avoimen Taideyliopiston, Itä-Suomen avoimen yliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Opistollamme voi siis opiskella lähiryhmäohjauksessa näiden oppilaitosten englannin ja kuvataiteen opintoja. Avointen korkeakoulujen opintoihin ja lähiryhmäohjaukseen voivat osallistua opiston pitkien linjojen opiskelijat sekä opiskelijat, jotka haluavat suorittaa ainoastaan tietyn perusopintokokonaisuuden tai opintojakson. 

 

Tutustu kansanopisto-opiskeluun
 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista