Joutsenon Opistossa voit viettää takuulla fiksun välivuoden! 

 

Joutsenon Opisto on kansanopisto Saimaan rannalla Lappeenrannassa. Meidän tarkoituksemme on antaa jokaiselle mahdollisuus oppimiseen, silloin kun se tuntuu tärkeältä. Opistovuoden aikana voit kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Voit myös käyttää vuoden harrastuksesi syventämiseen, jatkokouluttautumiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi toisen asteen opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.  

Joutsenon Opisto tunnetaan laadukkaasta koulutuksesta, yhteisöllisestä opiskelusta ja kestävän kehityksen arvoista. Meille on tärkeää, että kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoiden tarpeisiin. Viihtyisä opistokampuksemme antaa hyvät puitteet opinnoille. Opintojen ja asuntolan yhteisöllisyyttä kiitelläänkin opiskelijoiden toimesta vuosi toisensa jälkeen, ja tämä on meille kunnia-asia, jota haluamme vaalia jatkossakin. Joutsenon Opiston yhteisö ottaa kaikki opiskelijat vastaan tasavertaisina yksilöinä, sillä meille on tärkeää, että autamme kaikkia oppimaan itsensä elämässä eteenpäin.

Tutustu koulutustarjontaamme ja tee seuraavasta lukuvuodestasi ikimuistoinen!

 

 

 

 Miten opinnot rakentuvat?

Kun haet Joutsenon Opistoon, valitset itsellesi pääaineen, joka on jokin tarjoamistamme pitkistä vuoden mittaisista linjoista. Linjojen oppisisällöt rakentuvat kullekin linjalle ominaisista pakollisista kursseista, mahdollisista avoimen yliopiston perusopinnoista sekä vapaasti valittavista valinnaiskursseista. Laaja valinnaisainevalikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi. Osalle linjoistamme kuuluu automaattisesti mukaan avoimen yliopiston perusopintoja ja kaikilla opiskelijoillamme on mahdollisuus suorittaa tarjoamiamme avoimen yliopiston kursseja oman linjan opintojen ohessa.

Voit myös suorittaa pelkästään avoimen yliopiston perusopintokokonaisuuden esimerkiksi työn ohessa tai syventää osaamistasi lyhytkursseilla. Ennen kaikkea kansanopisto opiskelussa korostuu oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen!  

Miten opistomme liittyy yliopisto-opintoihin?

Joutsenon Opisto on yhteistyöoppilaitos Jyväskylän avoimen yliopiston, Turun avoimen yliopiston, Taideyliopiston avoimen yliopiston sekä Itä-Suomen avoimen yliopiston kanssa. Avoin yliopisto on myös kaikille avoin oppilaitos, josta opiskelijat voivat valita itselleen opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja oman osaamistarpeen mukaan. Avoimen yliopiston opinnot ovat joustava ja helppo tapa tutustua yliopisto-opintoihin ja mikä parasta, suoritetut opinnot luetaan osaksi tulevaa korkeakoulututkintoa! 

Avoimen yliopiston opintoja voi suorittaa itsenäisesti tai jonkin yhteistyöoppilaitoksen, kuten kansanopiston kanssa. Yhteistyöoppilaitokset tarjoavat lähiryhmäohjausta avoimen yliopiston opinnoissaJoutsenon Opistossa voit opiskella lähiryhmäohjauksessa psykologiaa, kasvatustieteitä, ympäristötieteitä ja kieliä. Lähiryhmäohjaukseen voi osallistua opiston pitkien linjojen opiskelijat sekä opiskelijat, jotka haluavat suorittaa ainoastaan tietyn perusopintokokonaisuuden. Lähiryhmäohjauksessa avoimen yliopiston opintoihin saa asiantuntevan ohjaajan tuen oppimistehtäviin sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Lähiryhmäohjauksen lisäksi meidän kauttamme voi opiskella erityispedagogiikan perusopinnot (JYU), tilastotieteen peruskurssin (JYU) tai vaikkapa terveyden edistämisen ja terveystiedon perusopinnot (UEF).

 

Neljä opiskelijaa keittiön pöydän ääreen kokoontuneena juttelemassa, yhdellä läppäri