Päivitä tulevaisuutesi Joutsenon Opistossa

Joutsenon Opisto on kansanopisto, joka tunnetaan laadukkaasta koulutuksesta, yhteisöllisestä opiskelusta sekä kestävän kehityksen arvoista. Meille on tärkeää, että kohtaamme, kuuntelemme ja syvennymme opiskelijoidemme tarpeisiin.

Opiskelijoinamme on kaikenikäisiä aikuisia

Saat opintoihisi meillä toisen asteen opintotukea, joka ei kuluta mahdollisten tulevien korkeakouluopintojen tukikuukausia, etkä myöskään menetä paikkaasi ensikertalaiskiintiössä jatko-opintoihin hakiessasi. Opintosi Joutsenon Opistossa on mahdollista merkitä Koski-palveluun, ja osaamisesi on mahdollista tunnustaa sekä hyväksilukea myös tulevissa jatko-opinnoissasi.

Viihtyisä opistokampuksemme

Sijaintimme Saimaan rannalla Lappeenrannassa luo upeat puitteet opinnoille. Opiskeluympäristömme asuntoloineen saa vuosi toisensa jälkeen kiitosta viihtyisyydestään ja yhteisöllisyydestään. Tämä on palautteena meille asia, jota haluamme vaalia jatkossakin.
 

Vastuullinen Joutsenon Opisto

Jokainen opiskelijamme on meille arvokas ja ainutlaatuinen yksilö. Myötätuntoisessa opistoyhteisössämme pääset opiskelemaan valitsemaasi oppiaihetta sekä kehittämään itseäsi yleissivistävien opintojen siivittämänä. Kannustamme opiskelijoitamme ottamaan vastuuta elämästään, toimistaan ja ympäristöstään kokonaisvaltaisesti, myös kestävän kehityksen periaatteet huomioiden.

Tervetuloa meille!

Ota askel kohti unelmiasi ja päivitä tulevaisuutesi uusille mahdollisuuksille – olipa tavoitteesi mikä tahansa: jatko-opintojesi edistäminen, täydennyskoulutus, harrastuksesi syventäminen, välivuosi tai irtiotto arjesta tai oman polkusi löytäminen. Kansanopisto-opiskelussa korostuu oppimisen ilo ja yhdessä tekeminen!

Tutustu koulutustarjontamme

Miten opinnot rakentuvat

Kun ilmoittaudut Joutsenon Opistoon, valitset itsellesi pääaineen, joka on jokin tarjoamistamme pitkistä vuoden mittaisista linjoista. Linjojen oppisisällöt rakentuvat kullekin linjalle ominaisista pakollisista kursseista, opiston kaikille yhteisistä opinnoista sekä vapaasti valittavista valinnaiskursseista. Opiskelijat voivat poimia valinnaisainevalikoimastamme omien kiinnostuksen kohteiden ja tarpeiden mukaan niin monta kurssia, kuin jaksaa suorittaa. Osalle linjoistamme kuuluu avointen korkeakoulujen opintoja.

Myös muut opiston ulkopuoliset, opinnoista kiinnostuneet voivat täydentää tai syventää osaamistaan avointen korkeakoulujen opintojaksoilla.

Miten opistomme liittyy yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintoihin?

Avoimet korkeakoulut ovat kaikille avoimia oppilaitoksia, josta opiskelijat voivat valita opintokokonaisuuksia tai yksittäisiä kursseja oman osaamistarpeen tai mielenkiinnon mukaan. Se on kätevä tapa tutustua korkeakouluopintoihin ja mikä parasta, suoritetut opinnot luetaan osaksi tulevaa korkeakoulututkintoa. Opintoja voi suorittaa itsenäisesti tai jonkin yhteistyöoppilaitoksen kautta. Yhteistyöoppilaitokset tarjoavat lähiryhmäohjausta avointen korkeakoulujen opinnoissa, jolloin opiskelija saa asiantuntevan ohjaajan tuen sekä vertaistukea muilta opiskelijoilta.

Joutsenon Opisto on yhteistyöoppilaitos Jyväskylän avoimen yliopiston, Avoimen Taideyliopiston sekä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Opistollamme voi opiskella lähiryhmäohjauksessa näiden oppilaitosten englannin ja kuvataiteen opintoja. Avointen korkeakoulujen opintoihin voivat osallistua opiston pitkien linjojen opiskelijat sekä opiskelijat, jotka haluavat suorittaa vain tietyn perusopintokokonaisuuden tai opintojakson.

Tutustu kansanopisto-opiskeluun

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista