Joutsenon Taidekesä

Joutsenon Taidekesä on valtakunnallinen taiteen ja kulttuurin koulutustapahtuma, joka vuonna 2024 järjestetään jo 52. kertaa. Kesän ohjelmaan sisältyy noin kolmekymmentä kädentaitojen, taiteen, kirjoittamisen, ilmaisun ja musiikin kurssia sekä kaikille avoimia konsertteja ja yleisötilaisuuksia.

Kesän 2024 kurssitietoja päivitetään verkkosivulle syksyn aikana ja Taidekesän painettu esite ilmestyy joulukuussa.
 
Tervetuloa Taidekesään 2024!
 
Tutustu kursseihin
 

Seuraa Taidekesää somessa

Facebook.com/joutsenontaidekesa
Instragram: @joutsenonopisto

Kurssit

Lasten ja nuorten kurssit, kuvataiteen, ilmaisun ja kädentaitojen kurssit sekä musiikin kurssit. Katso koko kurssitarjonta täältä!

Yleisötapahtumat

Taidekesän aikana järjestetään maksuttomia yleisötilaisuuksia, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tutustu ohjelmaan!

Elämyksiä, oppia ja virkistäytymistä taiteen parissa jo vuodesta 1972

 

Maalausta, laulua, draamapedagogiikkaa tai elokuvantekoa...näitä ja monia muita löydät Joutsenon Taidekesästä kesällä 2023.

Taidekesän ohjelmassa on laaja kattaus kursseja, jotka soveltuvat niin harrastajille kuin ammattilaisille, sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Taidekesässä pääset uppoutumaan luovuuden kiehtovaan maailmaan nimekkäiden ja innostavien opettajien ohjauksessa. Kurssit ovat intensiivikursseja, sillä työskentelyä on keskimäärin seitsemän tuntia päivässä.

Kurssilaiset voivat majoittua kurssiviikon ajan opiston asuntolassa ja nauttia täysihoidossa keittiömme valmistamista maukkaista aterioista. Taideopetustilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin ja musiikkikursseilla opetus-, harjoittelu- ja konserttitilat löytyvät opiston pihapiiristä. Voisiko kurssielo enää helpommaksi muuttua!

Kurssiviikon aikana voit nauttia ainutlaatuisesta tunnelmasta Joutsenon Opiston kesäisen viihtyisässä ympäristössä. Joutsenon Opiston ja Taidekesän ominaispiirteitä ovatkin karjalainen vieraanvaraisuus, välitön kanssakäyminen ja yhteisöllinen kokemus.  

Tule siis syventämään jo olemassa olevia taitojasi tai hyppää itsellesi uudelle taiteenalalle – koe unohtumaton Joutsenon Taidekesä!

Ajankohtaista

Kiitos kaikille Taidekesän 2023 kursseille osallistuneille ja opettajille!

Tervetuloa Taidekesään 2024!

 

Joutsenon Taidekesä on myös lasten ja nuorten Taidekesä

Kesäkuun alussa Taidekesän starttaa lasten musiikkileiri sekä Maalataan yhdessä - lasten ja aikuisten Vedic Art -maalauskurssi. Seuraavalla viikolla opiston alue täyttyy nuorten musiikkileirin osallistujista.

Lasten ja nuorten kursseilla osallistujat pääsevät soittamaan ja maalaamaan runsain määrin sekä tekemään ja kokemaan asioita yhdessä, hauskuutta unohtamatta. Näiden kurssien aikana opistolla on paikalla vapaa-aikaohjaaja, joka järjestää kurssilaisille yhteistä ohjelmaa. Vapaa-aikaohjaaja asuu kurssien aikana asuntolassa, joten hän on myös paikalla auttamassa tarvittavissa tilanteissa.

Mikä olisikaan mukavampi tapa aloittaa kesäloma!

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista