Joutsenon Taidekesä

Joutsenon Taidekesä on valtakunnallinen taiteen ja kulttuurin koulutustapahtuma, joka vuonna 2024 järjestetään jo 52. kertaa. Kesän ohjelmaan sisältyy yli kolmekymmentä kädentaitojen, taiteen, kirjoittamisen, ilmaisun ja musiikin kurssia, joiden joukossa on kahdeksan täysin uutta kurssia. Lisäksi Taidekesän aikana järjestetään useita kaikille avoimia konsertteja, esityksiä ja muita yleisötilaisuuksia.

Taidekesän ilmoittautuminen on auki! Kesän 2024 kurssitiedot löytyvät kurssit-sivulta ja Taidekesäesite löytyy alla olevasta linkistä. Tervetuloa Taidekesään!
 

SEURAA TAIDEKESÄÄ SOMESSA

Facebook.com/joutsenontaidekesa
Instragram: @joutsenonopisto

Tutustu kursseihin

Kurssit

Lasten ja nuorten kurssit, kuvataiteen, ilmaisun ja kädentaitojen kurssit sekä musiikin kurssit. Katso koko kurssitarjonta täältä!

Yleisötapahtumat

Taidekesän aikana järjestetään maksuttomia yleisötilaisuuksia, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tutustu ohjelmaan!

Elämyksiä, oppia ja virkistäytymistä taiteen parissa jo vuodesta 1972

Taidekesän ohjelmassa on laaja kattaus kursseja, jotka soveltuvat niin harrastajille kuin ammattilaisille, sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Kursseilla pääset uppoutumaan luovuuden äärelle nimekkäiden ja innostavien opettajien ohjauksessa. Taidekesän kurssit ovat intensiivisiä, sillä työskentelyä on keskimäärin seitsemän tuntia päivässä. Kesän 2024 kurssiuutuuksina ovat lasten luontoviikko, kirazuri, burleski, klovneria, stand up, keramiikka, takuhon sekä kuorolaulun alkeiskurssi!

Kurssilaiset voivat majoittua kurssin ajan opiston asuntolassa ja nauttia täysihoidossa keittiömme valmistamista maukkaista aterioista. Opetustilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin ja musiikkikursseilla opetus-, harjoittelu- ja konserttitilat löytyvät opiston pihapiiristä. Kätevää ja helppoa, eikö? Näin sinä voit keskittyä itse kurssiin ja viihtymään kanssamme.

Kurssiviikon aikana  olet osa ainutlaatuista tunnelmaa, joka Joutsenon Opiston kesäisessä ympäristössä on. Joutsenon Opiston ja Taidekesän ominaispiirteitä ovatkin karjalainen vieraanvaraisuus, välitön kanssakäyminen ja yhteisöllinen kokemus.  

Tule syventämään jo olemassa olevia taitojasi tai hyppää itsellesi uudelle taiteenalalle – koe unohtumaton Joutsenon Taidekesä!

Ajankohtaista

1.2.2024
Ilmoittautuminen Taidekesän 2024 kursseille on nyt auki!
Olemme ottaneet käyttöön uuden ilmoittautumisjärjestelmän, ja nykyään ilmoittautuminen tapahtuu verkkokauppamme kautta. Ilmoittautumisessa on tästä syystä joitakin muutoksia aiempaan nähden - voit mm. maksaa kurssin heti ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiseen pääset kuitenkin edelleen kurssikohtaisella sivulla olevan linkin kautta tai vaihtoehtoisesti ilmoittautuminen-sivun kautta.

Tutustu ilmoittautumisohjeisiin


13.1.2024
Myös kesällä 2024 Taidekesässä nähdään useita uutuuskursseja, joita ovat lasten luontoviikko, kirazuri, burleski, klovneria, stand up, keramiikka, takuhon sekä kuorolaulun alkeiskurssi. Tutustu kursseihin kurssit-välilehdeltä tai suoraan alla olevasta linkistä!

llmoittautuminen kursseille alkaa 1.2.2024.

Tutustu kursseihin

Joutsenon Taidekesä on myös lasten ja nuorten Taidekesä

Kesäkuun alussa Taidekesän starttaa lasten musiikkiviikko, uutena kurssiohjelmassa tarjolla oleva Loikkaa luontoon - lasten luontoviikko, sekä Maalataan yhdessä - lasten ja aikuisten maalauskurssi. Seuraavalla viikolla opiston alue täyttyy nuorten musiikkiviikon osallistujista.

Musiikkiviikoilla osallistujat pääsevät soittamaan runsain määrin. Maalauskurssilla iloitaan luovuuden leikistä ja luontoviikolla vietetään aikaa ulkona retkien, tehtävien ja leikkien muodossa. Kaikilla lasten ja nuorten kursseilla tehdään ja koetaan asioita yhdessä, hauskuutta unohtamatta. Opistolla on paikalla vapaa-aikaohjaajia, jotka järjestävät kurssilaisille yhteistä ohjelmaa. Vapaa-aikaohjaajat asuvat kurssien aikana asuntolassa, joten he ovat myös paikalla auttamassa tarvittavissa tilanteissa.

Näillä kursseilla kesäloma saa mukavan alun!

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista