Joutsenon Taidekesä

Taidekesä viettää 50. juhlavuottaan - tervetuloa kesäkursseille!

Joutsenon Taidekesä on valtakunnallinen taiteen ja kulttuurin koulutustapahtuma, joka tänä kesänä järjestetään jo 50. kertaa. Kesän ohjelmaan sisältyy runsaat kolmekymmentä kädentaitojen, taiteen, kirjoittamisen, ilmaisun ja musiikin kurssia sekä kaikille avoimia konsertteja ja yleisötilaisuuksia. Kurssit soveltuvat niin harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Nimekkäät opettajat ohjaavat kurssejaan Joutsenon Opiston kesäisen viihtyisässä miljöössä. Taideopetustilat ovat kurssilaisten käytössä myös iltaisin ja musiikkikursseilla opetus-, harjoittelu- ja konserttitilat löytyvät opiston pihapiiristä.

Majoittuminen täysihoidolla on mahdollista opiston asuntolassa.

Tutustu Taidekesän ohjelmaan ja tule syventämään jo olemassa olevia taitojasi tai hyppää rohkeasti itsellesi uudelle taiteenalalle!
 

ILMOITTAUDU KURSSILLE Kysy lisää
 

Seuraa Taidekesää somessa

Facebook.com/joutsenontaidekesa
Instragram: @joutsenonopisto

Kurssit

Lasten ja nuorten musiikkikurssit, ilmaisun ja kädentaitojen kurssit, musiikkikurssit

Yleisötapahtumat

Taidekesän aikana järjestetään maksuttomia yleisötilaisuuksia, joihin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tutustu ohjelmaan!

Kesäkursseilta ilmaisun iloa, oppia ja virkistystä!

 

Joutsenon Taidekesä järjestetään jo 50. kertaa 6.6.-6.8.2022. Kurssitarjontaan kuuluu tuttuun tapaan laaja kattaus kädentaitoja, musisointia, kirjoittamista ja henkistä hyvinvointia.

Vuodesta toiseen suositut kurssit kuten akvarellimaalaus, proosa, Vedic art, maalaus, tilkkutyöt ja lasityö ovat saaneet rinnalleen  muun muassa japanilaista vesiväripuupiirrosta perus- ja jatkokurssin muodossa sekä solmeilun saloihin perehdyttävän makrameekurssin.  Laulun mestarikurssilla opettaa oopperalaulaja, mezzosopraano Monica Groop. Perinteisten musiikkikurssien tarjontaa täydentävät Complete Vocal Technique tutuksi -kurssi, keskiajan vokaalimusiikin kurssi sekä lasten ja nuorten liedkurssi.

Taidekesän yleisöluennoilla vierailevat  kirjailijat Anneli Kanto torstaina 7.7. klo 19.00 ja Kai Nieminen keskiviikkona 20.7. klo 17.00. Vuoden nuori lausuja 2021 Juuso Timonen tuo uuden esityksensä Joutsenoon tiistaina 19.7. klo 19.00.

Taidekesän 50-vuotisjuhlakonsertissa tiistaina 28.6. klo 19.00 esiintyvät Erik T. Tawaststjerna, Hui-Ying Liu-Tawaststerjna, Aarne Pelkonen, Juho Alakärppä ja Janne Valkeajoki.

Juhlavuoden näyttelynä on taidemaalari Krista Kortelaisen taidenäyttely Lumous II. Näyttely on avoinna opiston ruokasalissa koko Taidekesän ajan kurssipäivisin klo 13.00-17.00.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 1.2. Tervetuloa taiteilemaan ja tunnelmoimaan Joutsenon Opiston luonnonkauniiseen miljööseen!

 

Ajankohtaista

Ilmoittautuminen kursseille on parhaillaan käynnissä. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!
Lue lisää

Antaisitko lahjaksi kurssin? Kurssilahjakortin voi ostaa tietylle kurssille tai avoimena lahjakorttina. Lahjakortit ovat voimassa kesän 2023 loppuun.
Kysy lisää
 

Taidekesäesite 2022 (pdf)

Lataa esite

Kurssipalaute

Kuinka kurssiviikkosi sujui? Anna palautetta kurssista.
Palautelomake