Monien mahdollisuuksien Opisto 

Kansanopistovuoden aikana voit etsiä omaa tietäsi, syventää harrastustasi ja kehittää opiskelutaitojasi. Sinulla on myös mahdollisuus kokeilla korkeakouluopintojen sopivuutta menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Saat opintoihisi opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Ohjausta ja neuvontaa 

Opintojen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma opiskelusuunnitelma kunkin henkilökohtaisten tavoitteiden ja jatkosuunnitelmien pohjalta. Opisto tarjoaa tukea myös jatko-opintoihin hakeutumiseen sekä pääsykokeisiin valmistautumiseen.

Kolme opiskelijaa ja opettaja kävelevät lumisessa maisemassa taidetalolta poispäin

Opiskelua ja yhdessä tekemistä

Ryhmässä opiskelu opettajan ohjaamana rytmittää ja aikatauluttaa opinnot lukuvuoden varrelle niin, että omat tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Kontaktiopetuksen lisäksi kursseihin sisältyy opintolinjasta riippuen alan kirjallisuutta, tenttejä, oppimistehtäviä, etätenttejä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, harjoittelujaksoja ja linjojen välistä yhteistyötä

 

Käytetyt sähköiset alustat

Joutsenon Opistolla opiskelussa hyödynnetään Microsoft Office 365 -sovelluksia. Opiston SharePointista löydät linjasi opetussuunnitelman, ajankohtaisia asioita sekä valinnaisaineet. Opiskelija saa omat opistotunnukset lukuvuoden alkaessa.

 

Opiskelumateriaalit 

Opiskelussa käytetään paljon sähköisiä materiaaleja. Toivomme, että tuot oman läppärin (tai tabletin) saapuessasi opiskelemaan. Luokissamme on käytössä langaton verkkoyhteys.

Opistollamme on opiskelun tueksi tarjolla kurssikirjallisuutta niin korkeakouluopintoihin kuin yleissivistäville linjoillemmekin. Opiston kirjakokoelmasta löytyy myös kaunokirjallisuutta sekä oppiaineita syventävää kirjallisuutta. Kurssikirjallisuus on sijoitettu eri oppiaineiden luokkiin, kaunokirjallisuutta ja muuta aineistoa löytyy Japani-huoneesta (asuntolan alin kerros) sekä asuntolan ylimmästä kerroksesta.

Kurssikirjallisuutta voidaan tarvittaessa tilata myös kaukolainoina muista kirjastoista.
Kaukolaina-asioissa ota yhteyttä toimistoon, p. 045 844 2993, opisto(at)joutsenonopisto.fi.

 

Tärkeitä sivustoja 

Jyväskylän avoimen yliopiston tärkeät sivustot kasvatustieteen, erityispedagogiikan, psykologian sekä englannin opiskelijoille:

https://avoin.korppi.jyu.fi

Korpissa ilmoittaudutaan opintoihin opettajan johdolla, sekä seurataan arvosanoja. Korppiin ilmoittaudutaan myös tietyillä avoimen yliopiston valinnaisainekursseilla.

https://moodle.jyu.fi

Moodle on opiskeluportaali Jyväskylän avoimen yliopiston kursseille. Täältä näet kaiken oleellisen liittyen kurssiesi sisältöihin ja suorittamiseen.

 

Kirjastoja ja tietokantoja

Tietokantojen ja e-aineistojen etäkäyttö (avoimen yliopiston opiskelijat):
Itä-Suomen yliopisto
Jyväskylän yliopisto
Finna (mm. yliopistokirjastojen kokoelmat ja e-aineistot)

Joutsenon kirjasto
Lappeenrannan maakuntakirjasto
Imatran kaupunginkirjasto
Kirjastot.fi
Frank-monihaku
Melinda (yliopistokirjastojen yhteisluettelo)
Fennica (Suomen kansallisbibliografia)
Arto (artikkelitietokanta)
DOAJ (tieteellisiä verkkolehtiä)
Eric (kasvatusalan englanninkielisiä artikkeleita)
Kielitoimiston sanakirja
RedFox-sanakirjat

Kaksi opiskelijaa juttelemassa, toinen istuu sängyllä ja toinen lattialla
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista