Yhteisöllistä asumista

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Asuntolassamme asuminen onkin hyvä ensiaskel omilleen muuttamisen harjoittelussa. Majoittua voit yhden tai kahden hengen soluhuoneissa. Huoneet ovat kalustettuja ja ne ovat asukkaiden käytettävissä myös viikonloppuisin ja loma-aikoina. Asuntolaamme on remontoitu laajasti ja sitä huolletaan säännöllisesti, joten tilat ovat viihtyisät ja hyväkuntoiset.

Asuntolassamme on mahtava yhteishenki! Opiskelijat viettävät usein aikaa yhdessä ja naapuriapua löytyy varmasti tilanteisiin kuin tilanteisiin.

Neljä opiskelijaa pelaa playstationia säkkituolleilla löhöillen

Asuminen

Opistolla on majoitustilat 112 henkilölle. Asuntolassamme on sekä yhden että kahden hengen huoneita. Pääosa huoneista on soluja, joissa on yhden ja kahden hengen huone sekä solussa yhteinen suihku ja wc. Jokaisessa asuinkerroksessa on yhteiskeittiö.

Viihtyisät huoneet ovat kalustettuja ja ne ovat asukkaan käytettävissä myös viikonloppuisin ja loma-aikoina. Huoneiden kalustukseen kuuluvat sänky ja patja, kirjoituspöytä ja tuoli, vaatekaappi, verhot ja roskakori. Asukas tuo omat peti- ja liinavaatteet sekä halutessaan matot ja verhot. Lisäksi opiskelijat voivat sisustaa huoneitaan omilla tavaroilla, koristeilla ja muilla henkilökohtaisilla esineillä. Voit siis tehdä olosi kotoisaksi!

Yhteisten keittiötilojen varustukseen kuuluvat liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi, pakastin, kahvin- ja vedenkeitin sekä leivänpaahdin. Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia. Ruokailuvälineitä ja käyttöastioita voi tuoda myös itse.

Opistolla asuva opiskelija voi huoletta asua huoneessaan koko lukuvuoden ajan; opisto ei vuokraa lukuvuoden aikana opiskelijoiden omia huoneita lyhytaikaismajoitukseen.
 

Huonetyypit

Yhden hengen huone solussa 7,5-11 m²,  yhteinen wc ja suihkutila

Kahden hengen huone solussa 12-17 m², yhteinen wc ja suihkutila

Opistolla on myös joitakin yhden hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Jos sinulla on erityinen tarve (esimerkiksi sairaus tai muu syy) omavessalliseen huoneeseen, laita siitä tieto hakemuksen lisätietoja-kohtaan. Huonetoiveet huomioidaan ja huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lemmikkieläimet opistolla: Toisessa majoitusrakennuksessamme on muutama majoitushuone, joissa lemmikin omistavat opiskelijat voivat asua. Lemmikkihuoneet eivät sijaitse soluasunnoissa ja niistä on kätevästi lyhyt kulku ulko-ovelle. Näin pystymme huomioimaan paitsi lemmikkien omistajat myös muiden opiskelijoiden mahdolliset allergiat.

Lemmikkihuoneita on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lemmikkihuoneesta peritään pieni lisämaksu. Mainitsethan lemmikkihuoneen tarpeestasi ilmoittautumisen yhteydessä lisätietoja asiakkaasta -kentässä.

Kuva sisutetusta huoneesta

Vapaa-aika

Opiskelijoiden keskuudessa suosittua vapaa-ajanviettoa ovat esimerkiksi leffailtojen viettäminen ja yhteinen kokkailu.  Asuntolan oleskelutiloissa on televisiot, ja ryhmis-tilassa on mahdollista heijastaa kuvaa isolle valkoiselle seinälle leffatunnelman luomiseksi.

Opistolla on myös muita yhteisiä tiloja, joissa voi muun muassa katsella elokuvia, pelata lauta- tai konsolipelejä tai viettää aikaa opiskelukavereiden kanssa.

Saimaan rantamaisema tarjoaa hyvät puitteet ulkoilu- ja liikuntaharrastukselle. Lisäksi opistolla on oma kuntosali, pingispöytä sekä sali, jossa on mahdollisuus pelata esimerkiksi sulkapalloa tai sählyä. Saunomaan pääsee torstaisin.

Tietokoneet ja nettiyhteydet

Asuntolarakennuksen oleskelutiloissa on käytettävissä maksuton langaton verkko. Toistaiseksi asuinhuoneissa toimii parhaiten asukkaan oma nettiliittymä. Atk-luokan ja ryhmiksen tietokoneet ovat asukkaiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Oma läppäri (tai tabletti) on hyvä ottaa mukaan, sillä opiskelussa käytetään paljon myös sähköisiä materiaaleja.
 

Pyykkihuolto ja siivous

Asukkaiden yhteiskäytössä olevat pyykinpesutilat sijaitsevat asuntolarakennuksessa. Pesukoneen käyttö on asuntolassa asuville opiskelijoille maksutonta. Lisäksi käytettävissä ovat kuivaushuone sekä silitysrauta ja -lauta.

Asukas siivoaa oman asuinhuoneensa sekä omat jälkensä yhteisistä tiloista. Opiston siistijät huolehtivat muiden yhteisten tilojen siisteydestä. Opisto tarjoaa asukkaiden käyttöön perussiivouksessa tarvittavan välineistön ja pesuaineet.

Opiskelija huoneessaan lukemassa
Kesäinen pihakuva opistolta jossa opiskelijat pelaavat mölkkyä
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista