English Language and Communication

Opintolinja soveltuu kaikille niille, joiden tavoitteena on päästä opiskelemaan englantia yliopistoon tai jotka haluavat kohentaa kielitaitoaan omaksi ilokseen. Jos siis olet kiinnostunut kääntäjän, opettajan, tulkin tai muun englannin kielen asiantuntijan urasta, tämä lukuvuoden mittainen opintolinja sopii sinulle. Linjalle ovat tervetulleita myös opettajat, jotka haluavat aloittaa englannin opettamiseen tarvittavan aineenhallinnan pätevyyden hankkimisen. Linjalla opiskellaan Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaiset englannin kielen perusopinnot (25 op).

#englanninkielenlinja

English Language and Communication -linja 19.8.2024—16.5.2025

Englanti on universaali kieli, jonka hallintaa tarvitaan nykypäivänä yhä enemmän. English Language and Communication -linjalla pääset kehittämään kielitaitoasi kokonaisvaltaisesti ja rohkaistut käyttämään englantia matalammalla kynnyksellä. Jos havittelet opiskelupaikkaa korkeakoulujen englannin kielen koulutuksista tai muista englanniksi suoritettavista opinnoista, pystyt tasoittamaan tietäsi tuleviin opintoihin. Linjan opinnot soveltuvat myös kaikille englannin kieltä töissä tai vapaa-ajalla tarvitseville sekä täydennyskouluttautujille.

Linjalla suoritetaan englannin kielen perusopinnot (25 op) Jyväskylän avoimen yliopiston mukaisesti. Tämän lisäksi opintoihin kuuluu opiston omia englannin kielen kursseja, joilla kehitetään ja syvennetään opiskelijoiden kielitaitoa muun muassa puheen ja esiintymistaidon, kirjoittamisen, kääntämisen ja englanninkielisen kulttuurin tuntemuksen alueilla. Kokonaan suoritetun englannin perusopintokokonaisuuden voi sisällyttää osaksi myöhempiä korkeakouluopintoja joko pää- tai sivuaineopintoina. Hyväksilukukäytännöt vaihtelevat korkeakouluittain.

Opintoihin sisältyy akateemista opiskelua tukevia kursseja sekä kaikille yhteisiä opintoja kuten opintojen ohjausta ja yleissivistäviä opintoja. Opiskelija voi myös suorittaa erilaisia valinnaiskursseja. Kevätlukukaudella on mahdollista osallistua noin viikon mittaiselle omakustanteiselle opintomatkalle, jonka aikana tutustutaan kohdemaan yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä kohennetaan käytännön kielitaitoa. English Language and Communication -linjalla opiskellaan pääosin englanniksi.


Opintosisällöt ja opetussuunnitelma
Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Opetussuunnitelmassamme on kerrottu linjakohtaisista opintosisällöistä ja niiden tavoitteista tarkasti.
Tutustu opetussuunnitelmaan.


Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 koulutukseen alkaa 1.3.2024. Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Muina aikoina vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää

Aika Joutsenon Opistolla antoi enemmän kuin osasin kuvitella

”Suoritin englannin kielen perusopinnot English Language and Communication linjalla, tavoitteena parantaa mahiksia tulevissa yliopiston pääsykokeissa. Ja tuntuukin, että ilman tätä ratkaisua pääsykokeet olisivat olleet huomattavasti vaikeampia.

Hain kevään -22 yhteishaussa sekä Jyväskylään että Joensuuhun englannin kielen opintoihin ja pääsin molempiin mutta oma ykkösvalintani oli Joensuu.

Vaikka Joutsenon Opistolla englannin perusopinnot tehdään Jyväskylän Yliopiston mukaisesti, oli opintojen hyväksiluku Joensuussa erittäin helppoa! Tämän ansiosta pystyin jatkamaan käytännössä suoraan siitä, mihin edelliset kurssit Joutsenossa loppuivat ja aloitinkin tavallaan 2. vuoden opiskelijana, joten opinnot ovat hyvässä vauhdissa.

Kaiken kaikkiaan vuosi antoi enemmän kuin alkuun osasin kuvitella ja se tarjosi hyvän alun yliopistoon.”

-Lauri (English Language and Communication –linjan opiskelija 2021-2022)

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Tutustu Jyväskylän avoimen yliopiston englannin kielen perusopintoihin

Englannin kielen perusopinnot 25 op (JY)

Studying English Language and Communication

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista