English Language and Communication

Opintolinja soveltuu kaikille niille, joiden tavoitteena on päästä opiskelemaan englantia yliopistoon tai jotka haluavat kohentaa kielitaitoaan omaksi ilokseen. Jos siis olet kiinnostunut kääntäjän, opettajan, tulkin tai muun englannin kielen asiantuntijan urasta, tämä lukuvuoden mittainen opintolinja sopii sinulle. Linjalle ovat tervetulleita myös opettajat, jotka haluavat aloittaa englannin opettamiseen tarvittavan aineenhallinnan pätevyyden hankkimisen. Linjalla opiskellaan Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaiset englannin kielen perusopinnot (25 op).

#englanninkielenlinja

Opettaja ja opiskelijoita keskustelemassa englannin tunnilla

English Language and Communication -linja 21.8.2023—18.5.2024

Nykypäivän maailmassa englanti on universaali kieli, jonka hallintaa tarvitaan erinäisissä tilanteissa yhä enemmän, niin opiskellessa, työelämässä kuin matkustaessa. English Language and Communication -linjalla pääset kehittämään kielitaitoasi kokonaisvaltaisesti ja rohkaistut käyttämään ja puhumaan englantia yhä vaivattomammin. Jos havittelet opiskelupaikkaa yliopistojen englannin kielen koulutuksista pystyt tasoittamaan tietäsi opintoihin, ja samalla nopeuttamaan tulevaa opiskeluaikaa (lue Laurin kokemuksista sivun alaosasta). Linjan opinnot soveltuvat myös opettajille, jotka haluavat aloittaa englannin aineenopettajan pätevyyden suorittamisen sekä kaikille englannin kielen taitoa töissä tai vapaa-ajalla tarvitseville.

Englannin kielen linjalla suoritetaan Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaiset englannin kielen perusopinnot (25 op). Jyväskylän avoimen yliopiston kurssien lisäksi linjan opintoihin kuuluu opiston omia englannin kielen kursseja, joilla pyritään kohentamaan ja syventämään opiskelijoiden englannin kielen taitoja muun muassa puheen ja esiintymistaidon, kirjoittamisen, kääntämisen ja englanninkielisen kulttuurin tuntemuksen alueilla. Opintojaksojen sisällöt vaihtelevat kielitieteen perusteista englanninkielisen maailman kulttuurihistoriaan ja tieteellisestä kirjoittamisesta fonetiikkaan.

Linjan opintoihin sisältyy myös akateemista opiskelua tukevia kursseja sekä yleissivistäviä opintoja, kuten vierailijoiden luentoja, projektiopintoja ja opintojen ohjausta. Kieliopintojen lisäksi opiskelija voi suorittaa erilaisia valinnaiskursseja. English Language and Communication -linjalla opiskellaan pääosin englanniksi.

Kokonaan suoritetun englannin perusopintokokonaisuuden voi sisällyttää osaksi myöhempiä korkeakouluopintoja joko pää- tai sivuaineopintoina. Hyväksilukukäytännöt vaihtelevat korkeakouluittain.
 

Opintomatka

Englannin kielen linjalla opiskelevilla on mahdollisuus osallistua keväällä 2024 omakustanteiselle opintomatkalle. Noin viikon mittaisen matkan aikana tutustutaan kohdemaan yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä kohennetaan käytännön kielitaitoa.ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Vielä on mahdollista ilmoittautua linjan opintoihin lukuvuodelle 2023-2024. Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää
Opiskelija taulun edessä tehtävää tekemässä

Aika Joutsenon Opistolla antoi enemmän kuin osasin kuvitella

”Suoritin englannin kielen perusopinnot English Language and Communication linjalla, tavoitteena parantaa mahiksia tulevissa yliopiston pääsykokeissa. Ja tuntuukin, että ilman tätä ratkaisua pääsykokeet olisivat olleet huomattavasti vaikeampia.

Hain kevään -22 yhteishaussa sekä Jyväskylään että Joensuuhun englannin kielen opintoihin ja pääsin molempiin mutta oma ykkösvalintani oli Joensuu.

Vaikka Joutsenon Opistolla englannin perusopinnot tehdään Jyväskylän Yliopiston mukaisesti, oli opintojen hyväksiluku Joensuussa erittäin helppoa! Tämän ansiosta pystyin jatkamaan käytännössä suoraan siitä, mihin edelliset kurssit Joutsenossa loppuivat ja aloitinkin tavallaan 2. vuoden opiskelijana, joten opinnot ovat hyvässä vauhdissa.

Kaiken kaikkiaan vuosi antoi enemmän kuin alkuun osasin kuvitella ja se tarjosi hyvän alun yliopistoon!”

-Lauri (English Language and Communication –linjan opiskelija 2021-2022)

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Opintoihisi voit saada opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta, jolla voi kattaa osan opistomaksuista. Lukuvuonna 2023-2024 myönnettävä avustus on enimmillään jopa 400 € kuukaudessa!

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Kohti tulevaisuuden haaveita - Eeva tähtää englannin opettajaksi

Tutustu Jyväskylän avoimen yliopiston englannin kielen perusopintoihin

Englannin kielen perusopinnot 25 op (JY)

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista