Korean kieli ja kulttuuri

Korean kielen ja kulttuurin linjan opinnot sopivat kaikille, jotka haluavat opiskella tavoitteellisesti koreaa esimerkiksi oman ammatillisen osaamisen kehittämiseksi tai harrastuksena. Linjalla tutustutaan monipuolisesti kieleen ja kulttuuriin, eikä aiempaa osaamista korean kielestä tarvita. Intensiivinen opiskelu innostavan opettajan johdolla takaa kielitaidon kehittymisen ja onnistuneen lukuvuoden. 

Tartu tilaisuuteen oppia kieltä, joka on avain kiehtovaan kulttuuriin!

#koreanlinja

Korean kielen ja kulttuurin linja 19.8.2024—16.5.2025

Korean kielen ja kulttuurin linjan opinnot on suunnattu korean kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille, lukion tai muut vastaavat opinnot suorittaneille. Linjalla opiskellaan natiivin opettajan johdolla. Opiskelu aloitetaan aakkostosta, Hangulista, sekä tavujen rakentamisesta ja ääntämyksestä. Lisäksi harjoitellaan erilaisissa arkipäivän tilanteissa tarvittavia ilmaisuja, joita varioidaan peruskieliopin pohjalta. Kielen perustason saavuttamisen jälkeen edetään yksinkertaisten tekstien lukemiseen ja tuottamiseen. Opinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää ja osaa tuottaa suullisesti ja kirjallisesti perustason koreankielisiä ilmauksia. Kieliopintojen lisäksi linjalla perehdytään myös korealaiseen kulttuuriin ja Korean historiaan. Tunneilla käytetään paljon visuaalista oppimateriaalia hyödyntäen internetiä.

Tavoitteena on saavuttaa korean kielessä taitotaso A2–B1. Linjan opinnot valmistavat Korean valtion viralliseen kielitestiin (TOPIK-Language Proficiency Test) ja valtakunnalliseen puhetilaisuuteen. Linjan opintoihin sisältyy myös akateemista opiskelua tukevia kursseja sekä yleissivistäviä opintoja, kuten vierailijoiden luentoja ja opintojen ohjausta. Kieliopintojen lisäksi opiskelija voi suorittaa erilaisia valinnaiskursseja.

Opiskelijoiden on mahdollista osallistua kevätlukukaudella omakustanteiselle opintomatkalle Etelä-Koreaan. Noin viikon mittaisen matkan aikana tutustutaan nähtävyyksiin, korealaiseen kulttuuriin sekä kohennetaan käytännön kielitaitoa.


Opintosisällöt ja opetussuunnitelma
Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Opetussuunnitelmassamme on kerrottu linjakohtaisista opintosisällöistä ja niiden tavoitteista tarkasti.
Tutustu opetussuunnitelmaan.


Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 koulutukseen alkaa 1.3.2024. Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Muina aikoina vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää

Suvin mietteitä Korean kielen ja kulttuurin linjalla opiskelusta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Tutustu valtakunnalliseen korean kielen puhekilpailuun

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista