Japanin kieli ja kulttuuri

Japanin kielen ja kulttuurin opinnot on tarkoitettu lukion tai vastaavan koulutuksen suorittaneille, niin toisen asteen koulutuksen päättäneille kuin jo työelämässä olleille.

Opinnot aloitetaan kielen alkeista, joten aikaisempaa osaamista ei edellytetä. Lukuvuoden mittaisen linjan tavoitteena on saavuttaa japanin kielessä taitotaso, jolla opiskelija kykenee selviytymään päivittäisistä viestintätilanteista, pitämään esitelmiä ja kertomaan mielipiteitään sekä lukemaan ja kirjoittamaan perustason japaninkielistä tekstiä. Opintolinjalla opitaan monipuolisesti myös Japanin kulttuurin eri osa-alueista sekä maan historiasta.

#japaninlinja

Japanin kieli ja kulttuuri 19.8.2024—16.5.2025

Japanin linjalla sukelletaan japanin kielen ja kulttuurin maailmaan. Vuoden aikana käydään läpi peruskielioppi, hiragana- ja katakana-merkit sekä noin 300 kanji-merkkiä. Lisäksi opitaan kielen rakenteita ja eri tilanteissa käytettäviä ilmaisutapoja. Käytännön kielitaidon harjoittamiseksi tehdään paljon puheharjoituksia ja suullisia esitelmiä. Linjalla perehdytään myös Japanin ainutlaatuisen kulttuuriin sekä tutustutaan Japanin historiaan ja tapoihin.

Kieliopintojen tavoitteena on japanin kielen taitotaso A2 (eurooppalainen viitekehys). Opinnot suoritettuaan opiskelija osaa japanin kielen perusteet ja tuntee Japanin kulttuurihistorian pääpiirteet sekä tarkemmin perinteisen kulttuurin eri osa-alueita. Näiden lisäksi linjalla perehdytään asioiden moninäkökulmaiseen tarkasteluun ja kurssisisältöjä sekä omaa oppimista tarkastellaan laajasti kestävyyskysymysten kautta. Linjan opintoihin sisältyy myös kaikille yhteisiä opintoja, kuten yleissivistäviä opintoja, toiminnallisia vuorovaikutustaitoja sekä opintojen ohjausta. Lisäksi opiskelija voi valita itseään kiinnostavia valinnaiskursseja. Linjan opinnot antavat valmiudet jatko-opintoihin.

Osana linjan opintoja on kevätlukukaudella perinteisesti järjestetty omakustanteinen opintomatka Japaniin. Matka on opiskelijoille vapaaehtoinen.

Opiskelija hankkii itse linjalla käytettävät oppikirjat. Kirjalista päivitetään verkkosivulle heinäkuun aikana.


Opintosisällöt ja opetussuunnitelma
Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Opetussuunnitelmassamme on kerrottu linjakohtaisista opintosisällöistä ja niiden tavoitteista tarkasti.
Tutustu opetussuunnitelmaan.


Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 koulutukseen alkaa 1.3.2024. Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Muina aikoina vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää

Sadin mielestä vuosi Joutsenon Opistossa oli yksi parhaista

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Opiskelija kertoo:

Opiskelin Joutsenon Opiston Japanin kielen ja kulttuurin linjalla 2021-2022 välisenä aikana. Japanin kaunis kulttuuri ja kieli olivat kiehtoneet minua jo yli 15 vuotta. Opistoon saapuessani minua jännitti paljon. Onneksi törmäsin heti ensimmäisenä päivänä solukämppikseeni ja meistä tuli hyvät ystävät. Päivien edetessä ystävystyin myös monien muiden ihmisten kanssa niin japanin linjalta kuin muiltakin linjoilta.

Kun aloitin opiskelun opistolla osasin japanista vain numerot ja joitain sanoja mitä animesta olin kuullut. Ensimmäisenä haasteena olikin opiskella japanin kirjoitustyylit hiraganat ja katakanat. Ne opiskeltiin heti ensimmäisen kuukauden aikana. Kun katson taaksepäin, olisin ehkä voinut oppia enemmänkin mutta tein niin paljon kuin oman jaksamisen kanssa pystyin ja olen tyytyväinen siihen. Vuoden aikana minulle myös selkeytyi, etten oikeastaan halua jatkaa vanhassa työssäni. En väitä tuntevani itseäni kokonaan mutta ainakin todella paljon paremmin. Olen luultavasti loppuikäni kiitollinen tälle opistolle.

- Kirsi -

 

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista