Kuvataidelinja

Kuvataidelinjalla pääset kehittymään kuvantekijän taidoissasi. Tule löytämään luova vahvuutesi ja kehittämään persoonallista ilmaisuasi!

Linjalla opiskellaan intensiivisesti ja monipuolisesti erilaisia taiteen tekniikoita. Opintovuodesta saat valmiuksia visuaalisten alojen, kuten  kuvataiteen ja taidekasvatuksen jatko-opintoihin sekä muotoilun, soveltavan taiteen, graafisen suuunnittelun ja arkkitehtuurin opintoihin.

Linja tarjoaa myös kaikenikäisille aikuisille tilaisuuden täydentää ammattitaitoaan tai ottaa omaa aikaa elämän muutoshetkillä. Kuvataiteen opiskelu voi olla antoisa ja ainutlaatuinen vuosi itsellesi tärkeän tai uuden harrastuksen parissa tai merkityksellinen askel näyttämään tulevaisuudellesi suunnan.

#kuvataidelinja

Opiskelija maalaa rantaviivassa istuen, toinen opiskelija kahlaa taustalla

Kuvataidelinja 21.8.2023—18.5.2024

Tule kuvataidelinjalle vahvistamaan luovuuttasi ja ponnahda taiteen jatko-opintoihin!

Linjalla opit monia kuvallisen ilmaisun tekniikoita ja voit kehittää omia vahvuuksiasi ja yksilöllistä käden jälkeäsi. Monipuolinen opintotarjonta on kuvataidelinjan vahvuus. Syksyn opinnoissa painottuvat erilaiset kuvallisen ilmaisun intensiiviset tekniikkakurssit. Keskeisiä kursseja ovat piirustus, maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja valokuva. Keväällä opiskelussa tehdään tekniikkakurssien lisäksi yhteinen taidenäyttely, opintovierailuja, portfolio mahdolliseen jatko-opintohakuun ja päättötyö. Valinnaisena kurssina järjestetään omakustanteinen opintomatka ulkomaille.

Kuvataidelinjan laadukas ja monipuolinen opetus ja kurssitarjonta takaavat opiskelijan vahvuuksien kehittymisen. Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja kuvataidelinjan opettajat ovat oman taiteenalansa ammattilaisia, joilta saat henkilökohtaista palautetta töistäsi.

Opetussuunnitelmassa tuetaan henkilökohtaisia tavoitteita ja huomioidaan opiskelijoiden yksilölliset tarpeet. Opetussuunnitelma tukee kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista. Taideopetus perustuu henkisiin arvoihin ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen taiteen kautta sekä innovatiivisuuteen. Kursseilla pohditaan hyvän elämisen edellytyksiä ja suhdetta fyysiseen ja sosiaaliseen ympäristöön. 

Taiteen eri tekniikoiden lisäksi kaikille yhteisiä opintoja ovat opintojen ohjaus ja yleissivistävät opinnot. Opiskelijalla on mahdollisuus valita valinnaisaineita opiston laajasta valinnaisainekurssivalikoimasta. Lisäksi kuvataidelinjalla on linjakohtaisina valinnaiskursseina opintomatka ulkomaille (2 op), Minä, taide ja ympäristö (2 op) sekä Vedic Art (1 op).

Yhteistyö LAB-ammattikorkeakoulun ja Taideyliopiston Kuvataideakatemian kanssa
Kuvataidelinjan opintoihin sisältyy Avoimen Taideyliopiston kuvataideakatemian tutkintovaatimusten mukaiset kurssit Mallimaalaus (1 op), Piirustuksia havainnoista (2 op) ja Värihavainto (2 op). Lisäksi linja tekee tiivistä yhteistyötä LAB ammattikorkeakoulun kanssa ja opistossa voi opiskella opintojaksot maalaamisesta (5 op) ja painetusta taiteesta (5 op) LAB:n kuvataiteen koulutuksen opetussuunnitelman vaatimusten mukaisesti. Yhteistyöoppilaitosten kautta tarjottavat opinnot ovat hyväksiluettavissa tulevissa taiteen opinnoissa.
 

Taidetalo ja materiaalit

Kuvataidelinjan opetustilat sijaitsevat tunnelmallisessa Taidetalossa, kuvataiteen käyttöön remontoidussa vanhassa navetassa. Kuvataidelinjalla on siis käytössään koko rakennus, josta löytyy erilaisia opetustiloja aina maalausluokasta pimiöön. Hyvät opetus- ja luokkatilamme ovat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kursseilla käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, joista opiskelija maksaa materiaalimaksun 242 euroa. Maksu kattaa koko lukuvuoden kurssimateriaalit.ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Vielä on mahdollista ilmoittautua linjan opintoihin lukuvuodelle 2023-2024. Tiedustele vapaita opiskelupaikkoja toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää
Kuvataiteen opettaja ja opiskelijoita tutkailemassa opiskelijoiden töitä

Opistovuosi antoi Juulialle rohkeutta hakea jatko-opintoihin

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Voit saada opintoihisi opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta, jolla voi kattaa osan opistomaksuista. Lukuvuonna 2023-2024 myönnettävä avustus on enimmillään jopa 400 € kuukaudessa!

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Katso kuvataidelinjan taidenäyttelyiden tunnelmia ja opiskelijoiden teoksia

Kuvagalleriaan tästä

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista