Kuvataidelinja

Kuvataidelinjalla pääset kehittymään kuvantekijän taidoissasi. Tule löytämään luova vahvuutesi ja kehittämään persoonallista ilmaisuasi!

Linjalla opiskellaan intensiivisesti ja monipuolisesti erilaisia taiteen tekniikoita. Opintovuodesta saat valmiuksia visuaalisten alojen, kuten muotoilun, kuvataiteen ja taidekasvatuksen jatko-opintoihin. Linja tarjoaa myös kaikenikäisille aikuisille tilaisuuden täydentää ammattitaitoaan tai ottaa omaa aikaa elämän muutoshetkillä. Kuvataiteen opiskelu voi olla antoisa ja ainutlaatuinen vuosi itsellesi tärkeän tai uuden harrastuksen parissa tai merkityksellinen askel näyttämään tulevaisuudellesi suunnan.

#kuvataidelinja

Opiskelija maalaa rantaviivassa istuen, toinen opiskelija kahlaa taustalla

Kuvataidelinja 21.8.2023—17.5.2024

Kuvataidelinjan opinnot vahvistavat ja tukevat luovuutta. Opit monia kuvallisen ilmaisun tekniikoita ja voit kehittää omia vahvuuksiasi ja yksilöllistä käden jälkeäsi. Syksyn opinnoissa painottuvat erilaiset kuvallisen ilmaisun intensiiviset tekniikkakurssit. Keskeisiä kursseja ovat piirustus, maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja valokuva. Keväällä tekniikkakurssien lisäksi järjestetään yhteinen taidenäyttely, tehdään opintovierailuja, valmistaudutaan mahdolliseen jatko-opintohakuun ja tehdään päättötyö. Valinnaisena kurssina järjestetään omakustanteinen opintomatka ulkomaille.

Kuvataidelinjan monipuolinen kurssitarjonta takaa omien vahvuuksiesi kehittämisen. Opetussuunnitelmassa tuetaan henkilökohtaisia tavoitteita ja huomioidaan opiskelijoiden yksilölliset tarpeet. Opiskelu linjalla on kokopäiväistä ja kuvataidelinjan opettajat ovat eri taiteenalojen ammattilaisia, joilta saat henkilökohtaista palautetta töistäsi.

Opetussuunnitelma tukee kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista. Taideopetus perustuu henkisiin arvoihin, kierrätyksen edistämiseen, innovatiivisuuteen ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen taiteen kautta. Kursseilla pohditaan hyvän elämisen edellytyksiä, aineettomia arvoja, suhdetta luontoon, suhdetta fyysiseen ja sosiaaliseen ympäristöön, identiteettiä sekä suhdetta tavaramaailmaan ja mediaan.

Kaikille yhteisiä opintoja ovat opintojen ohjaus ja yleissivistävät opinnot. Opiskelijalla on mahdollisuus myös valinnaisaineopiskeluun. Kuvataidelinjan opintoihin sisältyy myös Kuvataideakatemian tutkintovaatimusten mukaiset kurssit Mallimaalaus 1 op, Piirustuksia havainnoista 2 op ja Värihavainto 2 op.

 

Taidetalo ja materiaalit

Kuvataidelinjan opetustilat sijaitsevat tunnelmallisessa Taidetalossa, kuvataiteen käyttöön remontoidussa vanhassa navetassa. Kuvataidelinjalla on siis käytössään koko rakennus, josta löytyy erilaisia opetustiloja aina maalausluokasta pimiöön. Hyvät opetus- ja luokkatilamme ovat myös iltaisin ja viikonloppuisin vapaasti opiskelijoiden käytettävissä.

Kursseilla käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, joista opiskelija maksaa materiaalimaksun 242 euroa. Maksu kattaa koko lukuvuoden kurssimateriaalit.

 

ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Ilmoittautumisaika lukuvuoden 2023-2024 koulutuksiin on 1.3.-13.8.2023.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opiskelupaikkoja voi kysyä myös muina aikoina opiston toimistosta opisto(at)joutsenonopisto.fi tai 045 844 2993.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää
Kuvataiteen opettaja ja opiskelijoita tutkailemassa opiskelijoiden töitä

Opistovuosi antoi Juulialle mahdollisuuden keskittyä kuvataiteeseen ja rohkeutta hakeutua jatko-opintoihin

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Voit saada opintoihisi opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Katso kuvataidelinjan taidenäyttelyiden tunnelmia ja opiskelijoiden teoksia

Kuvagalleriaan tästä

Yhteistyökumppanit