Kuvataidelinja

Kiinnostaako sinua taide ja kuvataiteen eri tekniikoiden oppiminen? Tule löytämään luova vahvuutesi ja kehittämään persoonallista ilmaisuasi!

Kuvataiteen opiskelu voi olla antoisa ja ainutlaatuinen vuosi itsellesi tärkeän tai uuden harrastuksen parissa tai merkityksellinen askel näyttämään tulevaisuudellesi suunnan. Opintovuodesta saat valmiuksia visuaalisten alojen, kuten  kuvataiteen ja taidekasvatuksen jatko-opintoihin sekä muotoilun, soveltavan taiteen, graafisen suuunnittelun ja arkkitehtuurin opintoihin. Opintovuosi tarjoaa myös kaikenikäisille aikuisille tilaisuuden täydentää ammattitaitoaan tai ottaa omaa aikaa elämän muutoshetkillä.

#kuvataidelinja

Opiskelija maalaa rantaviivassa istuen, toinen opiskelija kahlaa taustalla

Kuvataidelinja 19.8.2024-16.5.2025

"Vuoteni Joutsenon Opistossa oli ehkä elämäni paras. Sen lisäksi että pääsin tekemään taidetta, opin myös yleisiä työelämätaitoja kuten vuorovaikutustaitoja ja sain paljon uusia kavereita. En ottanut itselleni paineita ja nautin taiteen tekemisestä ja uusien tekniikoiden oppimisesta täysillä. Vuoden aikana sain hyvää ohjausta kuvataiteilijan opintoihin hakemiseen ja pääsinkin opistovuoden jälkeen suoraan opiskelemaan."
Riina, kuvataidelinjan opiskelija 2019-2020

Kuvataidelinjalla opit monia kuvallisen ilmaisun tekniikoita ja monipuolinen opintotarjonta onkin linjamme vahvuus. Syksyn opinnoissa painottuvat kuvataiteen intensiiviset tekniikkakurssit. Keskeisiä kursseja ovat piirustus, maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja valokuva. Keväällä opiskelussa tehdään tekniikkakurssien lisäksi yhteinen taidenäyttely, opintovierailuja, portfolio mahdolliseen jatko-opintohakuun ja päättötyö. Lukuvuoteen sisältyy 10 op LAB-ammattikorkeakoulun ja 3 op Taideyliopiston Kuvataideakatemian opintoja (näistä sivun alaosassa lisää).

Kuvataidelinjan laadukas opetus ja laaja kurssitarjonta takaavat opiskelijan vahvuuksien kehittymisen. Opiskelu on kokopäiväistä ja opettajat ovat oman taiteenalansa ammattilaisia, joilta saat palautetta töistäsi. Opetussuunnitelmassa tuetaan henkilökohtaisia tavoitteita ja huomioidaan opiskelijoiden yksilölliset tarpeet; opinnot kuvataidelinjalla ovat auttaneet monia pääsemään taiteen jatko-opintoihin, mutta yhtä hyvin voit keskittyä taiteen tekemiseen pelkästä innostuksesta ja mielenkiinnosta.

Opetussuunnitelmassa, taiteen tekemisessä ja materiaalien käytössä huomioidaan kestävän kehityksen tavoitteet. Opetus perustuu tasa-arvoiseen kohtaamiseen taiteen kautta ja oppiminen tapahtuu yhteydessä innostavaan ja arvostavaan yhteisöön. Taideopintojen lisäksi linjaan sisältyy kaikille yhteisiä opintoja, kuten opintojen ohjaus ja yleissivistävät opinnot. Opiskelija voi poimia opintoihinsa valinnaiskursseja opiston valinnaisainevalikoimasta ja linjakohtaisia valinnaiskursseja ovat opintomatka kotimaassa tai ulkomaille sekä Vedic Art.


Opintosisällöt ja opetussuunnitelma
Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Opetussuunnitelmassamme on kerrottu linjakohtaisista opintosisällöistä ja niiden tavoitteista tarkasti.
Tutustu opetussuunnitelmaan.


Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 koulutukseen alkaa 1.3.2024. Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Muina aikoina vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin kysy lisää

Opistovuosi antoi Juulialle rohkeutta hakea jatko-opintoihin

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

YHTEISTYÖ LAB-AMMATTIKORKEAKOULUN JA TAIDEYLIOPISTON KANSSA

Kuvataidelinjan opintoihin sisältyy Avoimen Taideyliopiston kuvataideakatemian tutkintovaatimusten mukaiset kurssit Mallimaalaus (1 op) ja Piirustuksia havainnoista (2 op). Lisäksi linja tekee tiivistä yhteistyötä LAB ammattikorkeakoulun kanssa ja opistossa voi opiskella opintojaksot maalaamisesta (5 op) ja painetusta taiteesta (5 op) LAB:n kuvataiteen koulutuksen opetussuunnitelman vaatimusten mukaisesti. Yhteistyöoppilaitosten kautta tarjottavat opinnot ovat hyväksiluettavissa tulevissa taiteen opinnoissa.

TAIDETALO JA MATERIAALIT

Kuvataidelinjan opetustilat sijaitsevat tunnelmallisessa Taidetalossa, kuvataiteen käyttöön remontoidussa vanhassa navetassa. Kuvataidelinjalla on siis käytössään koko rakennus, josta löytyy erilaisia opetustiloja aina maalausluokasta pimiöön. Hyvät opetus- ja luokkatilamme ovat vapaasti opiskelijoiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kursseilla käytetään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, joista opiskelija maksaa materiaalimaksun 242 euroa. Maksu kattaa koko lukuvuoden kurssimateriaalit.

Katso kuvataidelinjan taidenäyttelyiden tunnelmia ja opiskelijoiden teoksia

Kuvagalleriaan tästä

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista