Hyvinvoiva keho ja mieli

Tällä opintolinjalla syvennytään kokemalla ja tekemällä hyvinvoinnin peruselementteihin niin fysiologisesta, psykologisesta kuin ympäristöllisestä näkökulmasta. Opintovuoden aikana keskitytään itsetuntemuksen vahvistamiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun luovia sekä taide- ja elämyslähtöisiä menetelmiä hyödyntäen. Jos olet kiinnostunut hyvinvointi-, sosiaali- tai kasvatusaloista tai haluat muuten syventää itsetuntemustasi, saat käytännönläheisen valmennuksen ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseksi.

Hyvinvoiva keho ja mieli -opintolinja 18.8.2025—20.5.2026

Opinnoissa tutustutaan kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin fysiologisen ja psykologisen hyvinvointitiedon sekä kasvatuksellis-kokemuksellisen näkökulman kautta. Opinnoissa hyödynnetään käytännöllisiä, elämyksellisiä ja taidemenetelmiä. Linjan opinnot on jaettu kolmeen teeman mukaiseen kokonaisuuteen: Toimiva ja hyvinvoiva keho (12 op), Hyvinvoiva mieli arvostavan yhteisön rakentajana (7 op) ja Luova minä yhteydessä itseeni ja ympäristööni (13 op). Linjan opintoihin sisältyy myös Edetään ekoina -linjan kursseja 3,5 opintopisteen verran. Lisäksi linjaan sisältyy opiston yhteisiä opintoja. Opiskelija voi myös valita itseään kiinnostavia valinnaisaineita.

Opintolinja antaa hyvät valmiudet luovuuden kehittämiseen, ihmisten kohtaamiseen ja ryhmässä toimimiseen. Opinnot valmentavat esimerkiksi kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveys- sekä hyvinvointialojen jatko-opintoihin ja töihin. Myös psykologiasta kiinnostuneille linja tarjoaa teoriaopintoja käytännöllisemmän tavan tutustua itsen kautta ihmisen käyttäytymistä ja toimintaa ohjaaviin lainalaisuuksiin. Taide- ja elämyslähtöiset työskentelytavat ohjaavat tutkimusmatkalle kehon ja mielen muodostamaan ainutlaatuiseen kokonaisuuteen.


 


Hyvinvointi muodostuu useista elementeistä

Linjan opinnoissa hyvinvointia tarkastellaan kehollisuuden, tunteiden, vuorovaikutuksen, luovuuden ja luontoyhteyden kautta. Oman sisimmän kuuntelu, ryhmässä oppiminen sekä yhteinen reflektointi antavat konkreettisia eväitä opitun soveltamiseen käytännössä. Opiskelijoita tuetaan itsetuntemuksen kasvattamisessa ja jokaista rohkaistaan löytämään omannäköinen polku tulevaisuuteen. Tee tilaa hyvinvoinnillesi ja tule syventymään näihin teemoihin lukuvuoden ajaksi - se kantaa pitkälle tulevaisuuteen!

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme  1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Opintoihin voi saada myös opintoseteliavustusta, mikäli määrärahaa on käytettävissä.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Takaisin ylös
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseen. Voit muuttaa valintojasi asetuksista