Hyvinvoiva keho ja mieli

Lukuvuoden 2024-2025 uutuuslinjallamme syvennytään kokemalla ja tekemällä hyvinvoinnin peruselementteihin niin fysiologisesta, psykologisesta kuin ympäristöllisestä näkökulmasta. Opintovuoden aikana keskitytään itsetuntemuksen vahvistamiseen ja tulevaisuuden suunnitteluun luovia sekä taide- ja elämyslähtöisiä menetelmiä hyödyntäen. Jos olet kiinnostunut hyvinvointi-, sosiaali- tai kasvatusaloista tai haluat muuten syventää itsetuntemustasi, tällä linjalla saat käytännönläheisen valmennuksen ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ymmärtämiseksi.

Hyvinvoiva keho ja mieli -linja 19.8.2024-16.5.2025

Tällä opintolinjalla tutustutaan kehon ja mielen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin fysiologisen ja psykologisen hyvinvointitiedon sekä kasvatuksellis-kokemuksellisen näkökulman kautta. Opinnoissa hyödynnetään käytännöllisiä, elämyksellisiä ja taidemenetelmiä. Linjan opinnot on jaettu kolmeen teeman mukaiseen kokonaisuuteen: Toimiva ja hyvinvoiva keho (12 op), Hyvinvoiva mieli arvostavan yhteisön rakentajana (7 op) ja Luova minä yhteydessä itseeni ja ympäristööni (13 op). Linjan opintoihin sisältyy myös Edetään ekoina -linjan kursseja 3,5 opintopisteen verran. Lisäksi linjaan sisältyy kaikille yhteisiä opintoja, kuten yleissivistäviä opintoja sekä opintojen ohjausta. Opiskelija voi myös valita itseään kiinnostavia valinnaisaineita.

Opintolinja antaa hyvät valmiudet luovuuden kehittämiseen, ihmisten kohtaamiseen ja ryhmässä toimimiseen. Lisäksi opinnot valmentavat esimerkiksi kasvatus-, opetus-, sosiaali- ja terveys- sekä hyvinvointialojen jatko-opintoihin ja töihin. Myös psykologiasta kiinnostuneille linja tarjoaa teoriaopintoja käytännöllisemmän tavan tutustua itsen kautta ihmisen käyttäytymistä ja toimintaa ohjaaviin lainalaisuuksiin. Taide- ja elämyslähtöiset työskentelytavat ohjaavat tutkimusmatkalle kehon ja mielen muodostamaan ainutlaatuiseen kokonaisuuteen.


Opintosisällöt ja opetussuunnitelma
Alla olevista alasvetovalikoista näet opintolinjan opintoihin sisältyvät kurssit sekä tarjolla olevat valinnaisaineet. Opetussuunnitelmassamme on kerrottu linjakohtaisista opintosisällöistä ja niiden tavoitteista tarkasti.
Tutustu opetussuunnitelmaan.


Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2024-2025 koulutukseen alkaa 1.3.2024. Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen kautta sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat hyväksytään ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Muina aikoina vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella toimistostamme p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

Ilmoittaudu opintoihin Kysy lisää

Hyvinvointi muodostuu useista elementeistä

Linjan opinnoissa hyvinvointia tarkastellaan kehollisuuden, tunteiden, vuorovaikutuksen, luovuuden ja luontoyhteyden kautta. Oman sisimmän kuuntelu, ryhmässä oppiminen sekä yhteinen reflektointi antavat konkreettisia eväitä opitun soveltamiseen käytännössä. Opiskelijoita tuetaan itsetuntemuksen kasvattamisessa ja jokaista rohkaistaan löytämään omannäköinen polku tulevaisuuteen.

Tee tilaa hyvinvoinnillesi ja tule syventymään näihin teemoihin lukuvuoden ajaksi - se kantaa varmasti pitkälle tulevaisuuteen!

 

Ilmoittaudu opintoihin

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Voit asua opintojesi ajan opiston asuntolassa täysihoidossa ja harjoitella näin omillaan asumista. Asuntolaelämä on kuitenkin yhteisöllistä ja asuntolakavereista on myös seuraa ja apua. Täysihoito sisältää koulutuksen lisäksi majoituksen viihtyisässä asuntolassamme yhden 1 tai 2 hengen huoneessa sekä päivittäiset ateriat opiston ruokalassa.

Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Lue lisää asumisesta

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opistomaksu määräytyy koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella, ja myös suurin osa oppimateriaaleista sisältyy opistomaksuun.

Opintojen rahoituksessa sinua auttavat toisen asteen opintotuki sekä kansanopistossa asuvien asumislisä (tai omassa asunnossa Kelan yleinen asumistuki). Toisen asteen opintotuki ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista