Ilmoita elokuvasi mukaan

Joutsenon Taidekesän kansainvälisen elokuvafestivaalin, sen järjestäjätahon, kumppaneiden ja tuomareiden tavoitteena on tarjota niin katsojille kuin mukaan ilmoittautuville elokuvantekijöille monipuolisia elämyksiä valkokankaan ääressä, samalla kestävän kehityksen sanomaa esille tuoden.

Kannustammekin kaikkia elokuvantekijöitä ympäri maailman ilmoittamaan elokuvansa mukaan festivaalille kilpailemaan tietyssä kategoriassa / tietyissä kategorioissa. Vuodelle 2024 haemme joukkoomme laajasti elokuvia, jotka ovat julkaistu vuonna 2021 tai sen jälkeen ja jotka käsittelevät muun muassa sukupuolten tasa-arvoa, koulutusta, ihmisoikeuksia sekä oikeudenmukaisuutta. Festivaalilla on neljä spesifisti YK:n Agenda 2030 - tavoitteiden mukaista kilpailukategoriaa, joilla on oma hinnoittelunsa. Vuonna 2024 näitä ovat 1 (ei köyhyttä), 2 (ei nälkää), 12 (vastuullista kuluttamista) ja 13 (ilmastotekoja). Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi myös muita teemoja ja tyylilajeja edustavat, kestoltaan eri mittaiset elokuvat.
 

kategoriat ja palkinnot vuonna 2024
 • Best Feature Film (More than 40 minutes)
 • Best Short Film (Less than 40 minutes)
 • Best Feature Documentary (More than 40 minutes)
 • Best Short Documentary (Less than 40 minutes)
 • Special Track SDG Goal 1: No Poverty (More than 20 minutes)
 • Special Track SDG Goal 2: Zero Hunger (More than 20 minutes)
 • Special Track SDG Goal 12: Responsible Consumption and Production (More than 20 minutes)
 • Special Track SDG Goal 13: Climate Action (More than 20 minutes)
 • Best Student Production (Between 10 and 40 minutes: proof of studentship is required)
 • Best Animation (Minimum 5 minutes)
 • Best Mobile Phone Production (More than 6 minutes)
 • Best Video Game Art (Between 2 and 5 minutes)

Prosessi on kolmivaiheinen:

Palkintoehdokkaat - Kunkin kategorian ehdolla oleviin elokuviin otetaan yhteyttä tiedoksiantopäivänä. Kuitenkin vain viralliseen valintaan päässeitä elokuvia esitetään festivaalin yleisönäytöksissä.

Virallinen valinta - Viralliseen valintaan päässeiden elokuvien joukosta valitaan ne elokuvat, jotka esitetään festivaaleilla. Näiden elokuvien määrästä ja jakaumasta päättää järjestelyjen ja aikataulujen puitteissa festivaalin järjestäjä. Järjestäjä pyytää tarvittavat materiaalit ja mahdolliset muut lisätiedot, sekä tiedottaa tapahtumasta lisää.

Voittajat - Palkinnon voittajat valitaan ehdokaslistalta ja viralliselta valintalistalta. Palkitut elokuvat julkistetaan festivaalin avajaisissa.
 

vuoden 2024 festivaalin TÄRKEÄT PÄIVÄMÄÄRÄT:
 

Hakuaika alkaa: 1.11.2023

Aikainen hakuaika umpeutuu: 24.3.2024

Normaali hakuaika umpeutuu: 19.5.2024

Myöhäinen hakuaika umpeutuu: 7.7.2024

Tiedoksiantopäivä: 5.8.2024

Määräaika, jolloin virallisen valinnan elokuvat toimittavat elokuvansa DCP-muodossa: 28.8.2024

Festivaalin tapahtuma-aika: 27.-29.9.2024
 

Suunnitteleko ilmottavasi elokuvasi mukaan? Mahtavaa! Muistatahan lukea alta löytyvät säännöt ja ehdot ennen ilmoittautumistasi. Ilmoittautumismaksut löydät FilmFreewaysta, jossa elokuvantekijät voivat ilmoittaa teoksensa mukaan. Alla oleva logo toimii suorana linkkinä FilmFreeway -sivustolle.

 

 

säännöt ja ehdot vuodelle 2024

Kaikkien mukaan ilmoitettavien elokuvien tulee olla joko englanninkielisiä tai tekstitettynä englanniksi.

Elokuvien tulee olla valmistunut vuonna 2021 tai sen jälkeen.

Elokuvat eivät ole saaneet olla aiempina vuosina ehdokkaiden tai palkittujen joukossa Joutsenon Taidekesän kansainvälisellä elokuvafestivaalilla.

Elokuvien tulee noudattaa ko. kategoriaan määriteltyä kestoa, eli minimikestoa tai maksimikestoa.

Elokuvantekijät vastaavat itse omien materiaaliensa tekijänoikeuksista ja niiden selvittämisestä sekä oikeellisuudesta.

Ilmoittamalla elokuvasi kilpailuun mukaan, annat meille suostumuksesi ja oikeuden näyttää elokuvasi live-yleisölle festivaalin näytöksissä (ja mahdollisissa erityisolosuhteissa verkossa toteutettavissa näytöksissä). Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali ei maksa elokuvien esittämisestä eikä ole velvollinen minkäänlaisiin korvauksiin.

Ehdokkaita ovat kaikki elokuvat, jotka ovat ehdolla palkinnon saajaksi tietyssä kategoriassa. Festivaalin järjestäjä päättää, kuinka monta ja mitkä elokuvat pääsevät osaksi virallista valintaa. Viralliseen valintaan päässeiden elokuvien joukosta valitaan ne elokuvat, jotka esitetään festivaaleilla, ja näiden elokuvien määrästä ja jakaumasta päättää festivaalin järjestäjä aikataulujen ja järjestelyiden puitteissa.

Voimme käyttää lyhyitä pätkiä elokuvastasi markkinoinnissa ja mainonnassa (esimerkiksi sosiaalisessa mediassa), toimittamiesi mediapakettien mukaan. Huolehdi että sinulla on 30 sekunnin mittainen traileri, juliste ja muutamia valokuvia elokuvastasi (jos saatavilla), jotka lataat FilmFreewayhin samalla kun ilmoitat elokuvasi mukaan ja viimeistelet rekisteröinnin.

Pidätämme oikeuden muuttaa festivaalin ajankohtaa ja paikkaa erityisissä olosuhteissa. Mukaan ilmoittautuneille elokuvantekijöille ilmoitetaan tällaisista muutoksista sähköpostitse ja verkkosivustollamme.

Emme aseta rajoituksia teoksellesi ensi-illan suhteen. Elokuvasi voi olla esitetty aiemmin muussa julkisessa levityksessä tai muilla festivaaleilla.

Hyväksymme vain luotettavat, salasanasuojatulla linkillä kokonaisuudessaan toimitetut elokuvat. Emme hyväksy trailereita tai muita lyhennettyjä pätkiä elokuvista, taikka linkkejä, jotka edellyttävät muuta pääsyä kuin edellä mainittu.

Elokuvantekijät vastaavat lähettämästään materiaalista ja sen oikeellisuudesta 100 prosenttisesti. Kaikki lähetettyjen elokuvien tekniset ongelmat ovat elokuvantekijöiden vastuulla. Jos videotiedostosi ei arviointihetkellä toimi tai siinä ei ole englanninkielistä tekstitystä (jos elokuva on muulla kielellä kuin englanniksi), se hylätään automaattisesti ilman rahallista hyvitystä. Otathan hyvissä ajoin yhteyttä järjestäjiin, jos lähetysprosessissa on ongelmia.

Emme tarjoa hyvityksiä tai palautuksia emmekä maksa elokuvien esittämisestä.

Emme tarjoa tai hanki viisumeita festivaalille osallistuville henkilöille. Jos elokuvasi on valittu ehdolla olevien elokuvien joukkoon, voimme erikseen pyydettäessä toimittaa kirjeen, jonka voi liittää osaksi Suomen viranomaisille toimitettavaa hakemusaineistoa. Emme kuitenkaan ole vastuussa asianosaisten osapuolten tekemästä päätöksestä.

Elokuvansa festivaalille ilmoittaneet elokuvien edustajat ovat tervetulleita osallistumaan festivaalin tapahtumiin paikan päällä. Festivaalipaikalle matkustaminen on kuitenkin jokaisen oma päätös, josta kukin on täysin itse vastuussa. Jokainen ehdolla oleva tai virallisessa valinnassa oleva elokuva saa kaksi (2) festivaalipassia, joilla pääsee ilmaiseksi festivaalin kutsuvierastilaisuuteen, avajaisiin ja näytöksiin. Huomio: Kaikki matkajärjestelyt ja niistä aiheutuvat kulut ovat yksinomaan elokuvien edustajien vastuulla.

Ilmoittamalla elokuvasi kilpailuun ja lähettämällä sen meille, hyväksyt festivaalin säännöt ja ehdot. Voimme lähettää sinulle elokuvafestivaalia koskevia markkinointi- ja uutiskirjeitä sähköpostitse. Emme koskaan myy tietojasi kolmansille osapuolille.

Pidätämme oikeuden muuttaa sääntöjä ja ehtoja.

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista