Ilmoita elokuvasi mukaan

Vuoden 2024 tiedot päivitetään lähiaikoina!

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalilla tavoitteenamme on tarjota niin katsojille kuin mukaan ilmoittautuville elokuvantekijöille monipuolisia elämyksiä valkokankaan ääressä, samalla kestävän kehityksen sanomaa esille tuoden.

Kannustammekin kaikkia elokuvantekijöitä ympäri maailman ilmoittamaan elokuvansa mukaan festivaalille kilpailemaan tietyssä kategoriassa / tietyissä kategorioissa, maksamalla kullekin kategorialle määritellyn ilmoittautumismaksun. Vuodelle 2023 haemme joukkoomme laajasti elokuvia jotka ovat julkaistu vuonna 2021 tai sen jälkeen ja jotka käsittelevät muun muassa sosiaalisia näkökulmia, koulutusta sekä ihmisoikeuksia. Elokuvat, jotka keskittyvät tiettyyn YK:n Agenda 2030 kestävän kehityksen mukaiseen tavoitteeseen voivat ilmoittautua niille erikseen varattuihin kategorioihin. Näillä kategorioilla on oma hinnoittelunsa. Toivotamme lämpimästi tervetulleiksi myös muita teemoja ja tyylilajeja edustavat, kestoltaan eri mittaiset elokuvat.

Elokuva-alan ammattilaisista koostuva kansainvälinen tuomaristo arvioi elokuvat ja valitsee kategorioista ehdokkaat, viralliseen valintaan kuuluvat elokuvat sekä palkinnon saajat.

 

kategoriat ja palkinnot vuonna 2023
 • Best Feature Film (yli 70 minuuttia)
 • Best Short Film (alle 35 minuuttia)
 • Best Feature Documentary (yli 70 minuuttia)
 • Best Short Documentary (alle 50 minuuttia)
 • Special Track SDG; Goal 4: Quality Education (yli 25 minuuttia)
 • Special Track SDG; Goal 5: Gender Equality (yli 25 minuuttia)
 • Special Track SDG; Goal 13: Climate Action (yli 25 minuuttia)
 • Special Track SDG; Goal 15: Life on Land (yli 25 minuuttia)
 • Best Student Production (todentaminen vaaditaan, esim. opiskelijakortti)
 • Best Animation (yli 25 minuuttia)
 • Best Mobile Phone Production (yli 6 minuuttia)
 • Best Technology-enabled Films (esim. metaverse)
 • Best Video Game Art

Vuoden 2024 kategoriat päivitetään lähiaikoina.

Prosessi on kolmivaiheinen:

Ehdokkaat - Kunkin kategorian ehdolla oleviin elokuviin otetaan yhteyttä tiedoksiantopäivänä, toukokun loppupuolella. Ehdolla olevat elokuvantekijät kutsutaan osallistumaan mukaan tapahtumaan. Kuitenkin vain viralliseen valintaan päässeitä elokuvia esitetään festivaalin yleisönäytöksissä. (Tekstimuotoa selkeytetty 6/2023)

Virallinen valinta - Viralliseen valintaan päässeiden elokuvien joukosta valitaan ne elokuvat, jotka esitetään festivaaleilla. Näiden elokuvien määrästä ja jakaumasta päättää järjestelyjen ja aikataulujen puitteissa festivaalin järjestäjä. Järjestäjä pyytää tarvittavat materiaalit ja mahdolliset muut lisätiedot, sekä tiedottaa tapahtumasta lisää. (Tekstimuotoa selkeytetty 6/2023)

Voittajat - Palkinnon voittajat valitaan ehdokaslistalta ja viralliselta valintalistalta. Palkitut elokuvat julkistetaan festivaalin avajaisissa.
 

vuoden 2024 festivaalin ilmoittautumisajat ja maksut päivitetään lähiaikoina
 

Suunnitteleko ilmottavasi elokuvasi mukaan? Mahtavaa! Muistatahan lukea alta löytyvät säännöt ja ehdot ennen ilmoittautumistasi.
Elokuvantekijät voivat ilmoittaa teoksensa mukaan FilmFreeway -sivuston kautta (alla oleva logo toimii suorana linkkinä sivustolle).

 

 

säännöt ja ehdot, vuoden 2023 festivaali
 

Kaikkien mukaan ilmoitettavien elokuvien tulee olla joko englanninkielisiä tai tekstitettynä englanniksi.

Elokuvien tulee olla valmistunut vuonna 2021 tai sen jälkeen.

Elokuvien tulee noudattaa ko. kategoriaan määriteltyä kestoa, eli minimikestoa tai maksimikestoa.

Emme aseta rajoituksia teoksellesi ensi-illan suhteen. Elokuvasi voi olla esitetty aiemmin muussa julkisessa levityksessä tai muilla festivaaleilla.

Elokuvantekijät voivat ilmoitta elokuvansa / elokuviansa useampaan kuin yhteen kilpailukategoriaan.

Elokuvantekijät vastaavat itse omien materiaaliensa tekijänoikeuksista ja niiden selvittämisestä sekä oikeellisuudesta.

Hyväksymme vain luotettavat, suojatulla linkillä kokonaisuudessaan toimitetut elokuvat. Emme hyväksy trailereita tai muita lyhennettyjä pätkiä elokuvista, taikka linkkejä, jotka edellyttävät muuta pääsyä kuin edellä mainittu.

Ilmoittamalla elokuvasi kilpailuun mukaan, annat meille suostumuksesi ja oikeuden näyttää elokuvasi live-yleisölle festivaalin näytöksissä (ja mahdollisissa erityisolosuhteissa verkossa toteutettavissa näytöksissä).

Ehdokkaita ovat kaikki elokuvat, jotka ovat ehdolla palkinnon saajaksi tietyssä kategoriassa. Kaikkia ehdokkaana olevia elokuvia ei esitetä festivaalilla, johtuen festivaalin ohjelmasta ja aikatauluista. Viralliseen valintaan päässeiden elokuvien joukosta valitaan ne elokuvat, jotka esitetään festivaaleilla, ja näiden elokuvien määrästä ja jakaumasta päättää festivaalin järjestäjä aikataulujen ja järjestelyiden puitteissa. (tekstimuotoa selkeytetty 6/2023)

Voimme käyttää lyhyitä pätkiä elokuvastasi markkinoinnissa ja mainonnassa (esimerkiksi sosiaalisessa mediassa), toimittamiesi mediapakettien mukaan.

Pidätämme oikeuden muuttaa festivaalin ajankohtaa ja paikkaa erityisissä olosuhteissa. Mukaan ilmoittautuneille elokuvantekijöille ilmoitetaan tällaisista muutoksista sähköpostitse ja verkkosivustollamme.

Elokuvantekijät vastaavat lähettämästään materiaalista ja sen oikeellisuudesta. Kaikki lähetettyjen elokuvien tekniset ongelmat ovat kokonaisuudessaan elokuvantekijöiden vastuulla. Jos videotiedostosi ei arviointihetkellä toimi tai siinä ei ole englanninkielistä tekstitystä (jos elokuva on muulla kielellä kuin englanniksi), se hylätään automaattisesti ilman hyvitystä. Otathan hyvissä ajoin yhteyttä järjestäjiin, jos lähetysprosessissa on ongelmia.

Emme voi tarjota alennuksia tai hyvityksiä yksittäisille elokuvantekijöille vaan ilmoittautumismaksut suoritetaan hinnaston mukaisesti.

Emme tarjoa tai hanki viisumeita festivaalille osallistuville henkilöille. Jos elokuvasi on valittu ehdolla olevien elokuvien joukkoon tai viralliseen valintaan, voimme erikseen pyydettäessä toimittaa kirjeen, jonka voi liittää osaksi Suomen viranomaisille toimitettavaa hakemusaineistoa. Emme kuitenkaan ole vastuussa asianosaisten osapuolten tekemästä päätöksestä.

Ilmoittamalla elokuvasi kilpailuun ja lähettämällä sen meille, hyväksyt festivaalin säännöt ja ehdot. Voimme lähettää sinulle elokuvafestivaalia koskevia markkinointi- ja uutiskirjeitä sähköpostitse. Emme koskaan myy tietojasi kolmansille osapuolille.

Pidätämme oikeuden muuttaa sääntöjä ja ehtoja.

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista