Tervetuloa Joutsenon Taidekesän Kansainväliselle Elokuvafestivaalille!

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali nostaa esiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita elokuvataiteen kautta; näin teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi. Festivaalin ytimessä ovat taiteelliset elämykset, miellyttävä tunnelma ja upeat maisemat Saimaan äärellä.

Elokuvafestivaali on kaikille avoin ja toivotammekin kaikki nauttimaan monipuolisista elokuvakokemuksista sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Festivaali ottaa ohjelmassaan myös huomioon lapset ja lapsiperheet heille omistetun tapahtumaosuuden myötä.

Festivaali tarjoaa paitsi uusia elokuvakokemuksia yleisölle ja elokuvantekijöille, myös mahdollisuuden haastaa ajatteluamme ja pohtia planeettamme tulevaisuutta sekä ihmisten roolia ja vastuuta maailmamme kehityksen suunnassa.

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali tuo yhteen elokuvantekijät ympäri maailman, jotka tietämyksensä, luovuutensa ja taiteen keinoin korostavat sosiaalisen, taloudellisen ja ekologisen kestävyyden tärkeyttä. Festivaali onkin erinomainen tilaisuus itsenäisille ja pienemmällä budjetilla toimiville elokuvantekijöille ympäri maailman saada töitään yleisölle esitettäväksi luonnonkauniissa, European Green Leaf palkinnon vuonna 2021 voittaneessa Lappeenrannassa.

Vuoden 2024 festivaalille mukaan hakevien elokuvien tulee olla julkaistu vuonna 2021 tai sen jälkeen. Esittelemme mielellämme elokuvia ja dokumentteja jotka käsittelevät koulutusta, ihmisoikeuksia, sukupuolten tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Festivaalilla on neljä spesifisti YK:n Agenda 2030 - tavoitteiden mukaista kilpailukategoriaa, joissa ilmoittautumismaksusta saa alennuksen. Vuonna 2024 näitä ovat 1 (ei köyhyttä), 2 (ei nälkää), 12 (vastuullista kuluttamista) ja 13 (ilmastotekoja). Emme kuitenkaan rajaa muita aihepiirejä pois vaan näiden lisäksi festivaalille voivat osallistua myös muunlaiset elokuvat teemoihin, kestoon, tyylilajiin tai kieleen katsomatta.

Elokuvanäytösten lisäksi tarjoamme:

  • verkostoitumistilaisuuksia
  • avoimia keskustelutilaisuuksia
  • ennakko- ja jälkikäteistapahtumia
  • opastettu Lappeenrannan tutustumiskierros
  • tapahtumaosio lapsille ja lapsiperheille
  • muita oheistapahtumia, kuten musiikkia
     
joutsenon opisto

Elokuvafestivaalin järjestää Joutsenon Opisto, joka on vuodesta 1950 lähtien Lappeenrannassa toiminut vapaan sivistyön oppilaitos.

Joutsenon Opisto järjestää elokuusta toukokuuhun monipuolista koulutusta pitkillä opintolinjoilla ja edistää kaikenikäisten aikuisten oppimista. Opisto painottaa toiminnassaan kestävää kehitystä, vastuullisuutta ja ekososiaalisen sivistyksen edistämistä sekä tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

Merkittävä osa Joutseno Opiston toimintaa on vuodesta 1972 järjestetty Joutsenon Taidekesä, joka on yksi Suomen monipuolisimmista ja pitkäkestoisimmista taiteen koulutustapahtumista. Joutsenon Taidekesä kerää vuosittain yhteen noin 550 musiikin ja taiteen eri alojen kurssilaista Joutsenon Opiston kauniin kesäiseen miljööseen.  

 
Eloisa Lappeenranta aivan saimaan äärellä

Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan maakunnan keskuskaupungissa, vain noin 2,5 tunnin päässä Helsingistä.

Etelä-Karjalassa voi nauttia kulttuurista luonnon tarjoamassa rauhassa mutta samalla olla osa modernia kaupunkielämää, joka tarjoaa innostavia elämyksiä. Noin 72 000 asukkaan Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, ja vuoden 2021 European Green Leaf 2021 -kilpailun voittajana se on yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista. Lappeenranta tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä sekä paikallista tunnelmaa, kulttuuria ja historiaa niin kaupunkiympäristössä kuin luontokohteissakin. Suomen suurin järvi, Saimaa, alkaa Lappeenrannan sydämestä, satamasta, ja Saimaa ympäröikin kaupungin koko länsi-, pohjois- ja itäosaa. Voit lukea lisää Lappeenrannasta ja lappeenrannan matkailusta Visit Lappeenrannan sivuilta.

 

 

Festivaalin järjestää

 

 

Yhteistyössä


 


 

Karjalan kulttuurirahasto

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista