Tervetuloa Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalille!

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalin nostaa esiin YK:n kestävän kehityksen tavoitteita elokuvataiteen kautta; näin teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi. Festivaalin ytimessä ovat taiteelliset elämykset, miellyttävä tunnelma ja upeat maisemat Saimaan äärellä.

Elokuvafestivaali on kaikille avoin ja toivotammekin kaikki elokuvista ja/tai kestävän kehityksen teemoista kiinnostuneet nauttimaan monipuolisista elokuvakokemuksista sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Festivaali ottaa ohjelmassaan myös huomioon lapset ja lapsiperheet.

Festivaali tarjoaa paitsi uusia elokuvakokemuksia yleisölle ja elokuvantekijöille, myös mahdollisuuden pohtia planeettamme tulevaisuutta sekä ihmisten roolia ja vastuuta maailmamme kehityksen suunnassa.

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali on avoin ja kansainvälinen tapahtuma, johon elokuvantekijät ympäri maailman voivat ilmoittaa omat tuotoksensa mukaan. Vuoden 2023 festivaalille mukaan aikovien elokuvien tulee olla julkaistu vuonna 2021 tai sen jälkeen. Festivaalilla on neljä spesifisti YK:n Agenda 2030 - tavoitteiden mukaista kilpailukategoriaa ja muutenkin festivaalille toivotaan mukaan mahdollisimman paljon elokuvia, joissa käsitellään muun muassa sosiaalisia näkökulmia, koulutusta sekä ihmisoikeuksia. Emme kuitenkaan rajaa muita aihepiirejä pois vaan näiden lisäksi festivaalille voivat osallistua myös muunlaiset elokuvat teemoihin, kestoon, tyylilajiin tai kieleen katsomatta. Festivaali onkin erinomainen tilaisuus itsenäisille (ja pienemmällä budjetilla toimiville) elokuvantekijöille saada töitään yleisölle esitettäväksi luonnonkauniissa, European Green Leaf palkinnon vuonna 2021 voittaneessa Lappeenrannassa.

Toivotamme niin elokuvantekijät kuin katsojat lämpimästi tervetulleiksi nauttimaan monipuolisesta elokuvatarjonnasta, laajentamaan näkökulmia sekä kohtaamaan toinen toisiaan. Festivaali sisältää elokuvanäytöksiä, koulutusta, verkostoitumismahdollisuuksia, lapsiperheille suunnattua ohjelmaa sekä oheistapahtumia.

 

joutsenon opisto

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalin järjestää Joutsenon Opisto, joka on vuodesta 1950 lähtien Lappeenrannassa toiminut vapaan sivistyön oppilaitos. Joutsenon Opistolla onkin pitkät perinteet muunmuassa kielten ja taiteen koulutuksen tarjoamisessa.

Joutsenon Opisto järjestää elokuusta toukokuuhun monipuolista koulutusta pitkillä opintolinjoilla ja edistää kaikenikäisten aikuisten oppimista avointen korkeakouluopintojen, akateemisten valmiuksien kehittämisen ja yleissivistävien opintojen kautta. Opisto painottaa toiminnassaan kestävää kehitystä, vastuullisuutta ja ekososiaalisen sivistyksen edistämistä sekä tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa niin paikallisesti kuin kansainvälisesti.

Merkittävä osa Joutseno Opiston toimintaa on vuodesta 1972 järjestetty Joutsenon Taidekesä, joka on yksi Suomen monipuolisimmista ja pitkäkestoisimmista taiteen koulutustapahtumista sisältäen kahdeksan viikon aikana noin 30 musiikin ja taiteen eri alojen kurssia sekä lukuisia yleisötilaisuuksia. Joutsenon Taidekesä kerää vuosittain yhteen noin 500 kurssilaista, niin harrastajia kuin ammattilaisia, Joutsenon Opiston kauniin kesäiseen miljööseen.  

Joutsenon Taidekesä on sisältänyt usean vuoden ajan suositun elokuvakurssin, ja elokuvafestivaali järjestetäänkin samaan aikaan elokuvakurssin kanssa. Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali on kiinteä ja tulevaisuudessa vuosittain toistuva osa Joutsenon Taidekesää.

 
Eloisa Lappeenranta aivan saimaan äärellä

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali järjestetään Lappeenrannassa, Etelä-Karjalan maakunnan keskuskaupungissa, vain noin 2,5 tunnin päässä Helsingistä.

Etelä-Karjalassa voi nauttia kulttuurista luonnon tarjoamassa rauhassa mutta samalla olla osa modernia kaupunkielämää, joka tarjoaa innostavia elämyksiä. Noin 72 000 asukkaan Lappeenranta on kansainvälinen yliopistokaupunki, ja vuoden 2021 European Green Leaf 2021 -kilpailun voittajana se on yksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista. Lappeenranta tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä sekä paikallista tunnelmaa, kulttuuria ja historiaa niin kaupunkiympäristössä kuin luontokohteissakin. Suomen suurin järvi, Saimaa, alkaa Lappeenrannan sydämestä, satamasta, ja Saimaa ympäröikin kaupungin koko länsi-, pohjois- ja itäosaa. Voit lukea lisää Lappeenrannasta ja lappeenrannan matkailusta Visit Lappeenrannan sivuilta.

 

 

Festivaalin järjestää

 

 

Yhteistyössä


 


 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista