Info

Taphtumapaikat

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalin päätapahtumapaikka on Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Kulttuuritila Nuijamies, joka on Lappeenrannan kulttuurikentän yksi merkittävimmistä toimijoista. Nuijamies on vuodesta 2018 lähtien edistänyt ja kehittänyt lappeenrantalaista tapahtuma- ja kulttuurikenttää ennennäkemättömällä tavalla ja saavuttanut vahvan aseman; se koetaan kaupunkilaisten keskuudessa yhdistäväksi ja yhteiseksi paikaksi.

Tämä vuonna 1954 rakennettu suojeltu rakennus toimi elokuvateatterina vuoteen 2017 asti. Nuijamiehen historia, sijainti ja tarjolla olevat palvelut alleviivaavat sen sopivuutta kestävän kehityksen teemaisen elokuvafestivaalin järjestämispaikaksi.
 

Valtakatu 39, 53100, Lappeenranta
www.nuijamies.fi
Facebook
Instagram

 

Joutsenon Opisto on vuodesta 1950 lähtien Lappeenrannassa toiminut oppilaitos, jolla on pitkät perinteet muunmuassa kielten ja taiteen koulutuksen tarjoamisessa. Joutsenon Opisto järjestää elokuusta toukokuuhun monipuolista koulutusta pitkillä opintolinjoilla. Merkittävä osa Joutseno Opiston toimintaa on vuodesta 1972 järjestetty Joutsenon Taidekesä, joka on yksi Suomen monipuolisimmista ja pitkäkestoisimmista taiteen koulutustapahtumista.

Joutsenon Opisto sijaitsee Joutsenon taajamassa, Lappeenrannassa. Opisto on noin 2,5 km:n päässä Joutsenon keskustasta, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Matka Lappeenrannan keskustasta Joutsenon Opistolle taittuu autolla noin 20 minuutissa ja junalla noin 10 minuutissa. Lappeenrannan keskustasta kulkee myös säännöllisesti linja-autovuoroja Joutsenon taajamaan.


Pöyhiänniementie 2b, 54100 Joutseno
www.joutsenonopisto.fi
www.joutsenonopisto.fi/taidekesa

Facebook (Joutsenon Opisto)
Facebook (Joutsenon Taidekesä)
Instagram

 

liput

Festivaalin elokuvanäytöksiin myydään kertalippuja sekä festaripasseja. Festivaalin avajais- ja palkintojenjakotilaisuuteen pääsee festaripassilla, ja siihen myydään myös kertalippuja. Lippuja festivaalin tapahtumiin voi ostaa Kulttuuritila Nuijamiehen aulasta (Ravintola Nuija) tai lipunmyyntisivusto Livetosta. Lue lisää liput-sivulta.
 

kestävä kehitys

Joutsenon Opisto edistää ihmisten monipuolista kehittymistä ja oppimista, hyvinvointia, moniarvoisuutta ja -kulttuurisuutta sekä kansainvälisyyttä. Kestävä kehitys on strategiamme kulmakiviä ja visiomme on olla ekososiaalisen sivistyksen edelläkävijä vuoteen 2035 mennessä. Toiminnassamme huomioimmekin kestävän kehityksen kaikki osa-alueet, niin ekologisen, sosiaalisen kuin taloudellisen kestävyyden.

Joutsenon Opistolla elämme strategiaamme näkyväksi tekojen tasolla. Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaali onkin yksi konkreettinen strategiamme mukainen toimi, jolla teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi.

Myös elokuvafestivaalin järjestelyissä huomioimme kestävän kehityksen osa-alueet. Harkitsemme muun muassa erilaiset hankinnat tarkasti uusiokäytön ja kierrättämisen kannalta ja minimoimme fyysiset materiaalit. Esimerkiksi festivaalin ohjelmalehtinen julkaistaan vain sähköisessä muodossa. Nuijamies valittiin festivaalin päätapahtumapaikaksi paitsi historiansa ja valmiin infrastruktuurinsa takia, myös, koska paikka on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Nuijamies jakaa kestävän kehityksen arvot ja toimintatavat kanssamme.

Haluamme pitää elokuvafestivaalin matalan kynnyksen tapahtumana, jonne jokaisella on tervetullut olo. Kaikki muut tilaisuudet ovat yleisölle avoimia paitsi avajaistilaisuuden ennakkotapahtuma tilakapasiteetin takia, ja maksuton lapsiperheille suunnattu elokuvanäytös edistää lasten tasavertaista kulttuurin saavutettavuutta.

Festivaali lisää ihmisten osallisuutta, vahvistaa yhteisöllisyyttä mahdollistamalla ihmisten välisiä kohtaamisia ja keskustelua, sekä avartaa ja kannustaa tarkastelemaan asioita laajemmin. Lisäksi se elävöittää kaupunkimme ja koko Etelä-Karjalan kulttuuri- ja tapahtumatarjontaa.

 

Miten tulla Lappeenrantaan?

Junalla
www.vr.fi

Linja-autolla
www.matkahuolto.fi
www.onnibus.com

Linja-autot Lappeenrannasta Joutsenoon

 

majoitusta lappeenrannan keskustassa

Sokos Hotel Lappee

Scandic Patria

Hotelli Lähde

Hotelli Rakuuna

Gasthaus Kantolankulma

CitiMotel Lappeenranta

 

Festivaalin järjestää


 

Yhteistyössä


 


 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista