Info

Taphtumapaikat

Joutsenon Taidekesän Elokuvafestivaalin päätapahtumapaikka on Lappeenrannan keskustassa sijaitseva Kulttuuritila Nuijamies, joka on Lappeenrannan kulttuurikentän yksi merkittävimmistä toimijoista. Nuijamies on vuodesta 2018 lähtien edistänyt ja kehittänyt lappeenrantalaista tapahtuma- ja kulttuurikenttää ennennäkemättömällä tavalla ja saavuttanut vahvan aseman; se koetaan kaupunkilaisten keskuudessa yhdistäväksi ja yhteiseksi paikaksi.

Tämä vuonna 1954 rakennettu suojeltu rakennus toimi elokuvateatterina vuoteen 2017 asti. Nuijamiehen historia, sijainti ja tarjolla olevat palvelut alleviivaavat sen sopivuutta kestävän kehityksen teemaisen elokuvafestivaalin järjestämispaikaksi.

Valtakatu 39, 53100, Lappeenranta
www.nuijamies.fi
Facebook
Instagram

 

Joutsenon Opisto on vuodesta 1950 lähtien Lappeenrannassa toiminut oppilaitos, jolla on pitkät perinteet muunmuassa kielten ja taiteen koulutuksen tarjoamisessa. Joutsenon Opisto järjestää elokuusta toukokuuhun monipuolista koulutusta pitkillä opintolinjoilla. Merkittävä osa Joutseno Opiston toimintaa on vuodesta 1972 järjestetty Joutsenon Taidekesä, joka on yksi Suomen monipuolisimmista ja pitkäkestoisimmista taiteen koulutustapahtumista.

Joutsenon Opisto sijaitsee Joutsenon taajamassa, Lappeenrannassa. Opisto on noin 2,5 km:n päässä Joutsenon keskustasta, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Matka Lappeenrannan keskustasta Joutsenon Opistolle taittuu autolla noin 20 minuutissa ja junalla noin 10 minuutissa. Lappeenrannan keskustasta kulkee myös säännöllisesti linja-autovuoroja Joutsenon taajamaan.

Pöyhiänniementie 2b, 54100 Joutseno
www.joutsenonopisto.fi
www.joutsenonopisto.fi/taidekesa

Facebook (Joutsenon Opisto)
Facebook (Joutsenon Taidekesä)
Instagram

 

liput

Festivaalin elokuvanäytöksiin myydään kertalippuja sekä festaripasseja. Festivaalin avajais- ja palkintojenjakotilaisuuteen pääsee festaripassilla, ja siihen myydään myös kertalippuja. Lippuja festivaalin tapahtumiin voi ostaa Kulttuuritila Nuijamiehen aulasta (Ravintola Nuija) tai lipunmyyntisivusto Livetosta. Lue lisää liput-sivulta.

 

kestävä kehitys

Joutsenon Opisto edistää ihmisten monipuolista kehittymistä ja oppimista, hyvinvointia, moniarvoisuutta ja -kulttuurisuutta sekä kansainvälisyyttä. Kestävä kehitys on strategiamme kulmakiviä ja visiomme on olla ekososiaalisen sivistyksen edelläkävijä. Toiminnassamme huomioimmekin kestävän kehityksen kaikki osa-alueet, niin ekologisen, sosiaalisen kuin taloudellisen kestävyyden. Opiston kantavia arvoja ovat vastuullisuus, kohtuullisuus, ihmistenvälisyys sekä systeeminen maailmansuhde, jotka heijastuvat kaikkeen toimintaan.

Joutsenon Opistolla elämme strategiaamme näkyväksi tekojen tasolla. Joutsenon Taidekesän kansainvälinen elokuvafestivaali onkin yksi konkreettinen strategiamme mukainen toimi, jolla teemme omalta osaltamme kestävää kehitystä näkyväksi.

Myös elokuvafestivaalin järjestelyissä huomioimme kestävän kehityksen osa-alueet. Harkitsemme muun muassa erilaiset hankinnat tarkasti uusiokäytön ja kierrättämisen kannalta ja minimoimme fyysiset materiaalit. Esimerkiksi festivaalin ohjelmalehtinen julkaistaan vain sähköisessä muodossa. Tapahtuman järjestelyissä huomioidaan Lappeenrannan kaupungin ja UUS Kulttuuri ry:n luoma "15 askelmerkkiä kestävämpään tapahtumaan" -opas. Nuijamies toimii festivaalin päätapahtumapaikkana paitsi historiansa ja valmiin infrastruktuurinsa takia, myös, koska paikka on helposti saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Nuijamies jakaa kestävän kehityksen arvot ja toimintatavat kanssamme.

Elokuvafestivaali on matalan kynnyksen tapahtuma, jonne jokainen on tervetullut. Kannustammekin ihmisiä osallistumaan festivaalin tapahtumiin ja kohtaamaan toisensa, ja olemme avoimia yhteistyölle eri alueita edustavien paikallisten yritysten ja järjestöjen kanssa. Erilaisten taiteenmuotojen kautta voimme vahvistaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä avartaa maailmankatsomustamme ja tarkastella asioita laajemmin. KULTA ry on ajamissaan kulttuurin kestävän kehityksen tavoitteissa nostanut esiin muun muassa kulttuuriset oikeudet sekä kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden (www.kulttuurijataide.fi/kulttuuritavoite). Festivaalimme haluaa edistää näitä hienoja tavoitteita ja panostaa etenkin lasten tasavertaiseen kulttuurin saavutettavuuteen tarjoamalla lapsille suunnatun tapahtumaosuuden maksutta. Pyrimme siihen, että elokuvafestivaalimme olisi yksi esimerkki siitä, miten kulttuuri konkreettisesti nivoutuu kestävään kehitykseen.

 

Miten tulla Lappeenrantaan?

Junalla
www.vr.fi

Linja-autolla
www.matkahuolto.fi
www.onnibus.com

Linja-autot Lappeenrannasta Joutsenoon
 

majoitusta lappeenrannan keskustassa

Sokos Hotel Lappee

Scandic Patria

Hotelli Lähde

Hotelli Rakuuna

Gasthaus Kantolankulma

CitiMotel Lappeenranta

 

Festivaalin järjestää


 

Yhteistyössä


 


 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista