Vuosi psykologian linjalla selkeytti sitä, millaiseksi tulevaisuuttani haluan rakentaa

15.03.2022

Opiskelin Joutsenon Opistossa psykologian linjalla lukuvuonna 2020–2021. Psykologian linjalle minut ajoi kiinnostus ihmisen mielen sisäisiä tapahtumia kohtaan ja tavoitteeni päästä opiskelemaan psykologiaa yliopistoon.

Psykologian linjalla oli käytössä monipuolisia opiskelutapoja, kuten kuuntelemista, paritöitä, esitelmiä, lukemista ja parikeskusteluja. Näin pääsi myös löytämään itselle toimivimpia opiskelutapoja. Minusta parasta oli se, että toiset linjalaiset jakoivat saman mielenkiinnon ihmisen mielen toimintaa kohtaan ja saimme yhdessä aikaiseksi todella kiinnostavia keskusteluja. Opiskelukavereiden tarjoama vertaistuki auttoi myös haastavampina hetkinä. Psykologian linjalla suoritettavat avoimen yliopiston kurssit tarjosivat mahdollisuuden päästä tutustumaan siihen, millaista psykologian opiskelu yliopistossa on. Keväällä pääsykokeiden lähestyessä Opistossa sai valtavasti tukea kokeeseen harjoittelussa.

Opiskelun oheen mahtui myös reilusti vapaa-aikaa, jota vietettiin opiskelukavereiden kanssa yhdessä esimerkiksi lähimaastoissa retkeillen, elokuvia katsellen, sulkapalloa pelaten tai leipoen. Asuntolaelämää on välillä kova ikävä! Onneksi opistoaikaiset ystävät ovat osa elämääni edelleen <3

Välivuosia on nyt kertynyt itselleni jo kolme, ja Joutsenon Opistossa vietetty välivuosi oli kyllä ehdottomasti näistä parhain! Vaikka opiskelupaikkaa en vielä yliopistosta saanutkaan, pääsin lähemmäs sitä kuin koskaan aiemmin. Kaikista merkittävimpinä asioina Opistosta minulle mukaan tarttui uusia rakkaita ystäviä, hauskoja muistoja, suoritetut psykologian perusopinnot ja selkeämpi käsitys siitä, miten ja millaiseksi omaa tulevaisuuttani haluan rakentaa.

-Hanna

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

Taideopinnoissa on tilaa kehittyä ihmisenä, kaikenikäisenä.

Aikuisopiskelijamme Katri iloitsi taiteen tekemisestä, kokemisesta ja flow-tilasta.

1 vuotta sitten

Omia rajoja testaamassa

Ida päätti kokeilla jotain uutta ja lähteä opiskelemaan Etelä-Karjalaan korean kieltä ja kulttuuria - ja lukuvuoden päätyttyä jäi kaipaamaan Joutsenon Opiston elämää ja arkea.

6 kuukautta sitten

Omaa juttua toteuttamassa

Alan vaihdon hetkellä Joutsenon Opisto oli juuri se, mitä Sohvi kaipasi.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista