Haaveista totta

15.12.2022

On marraskuu ja ensimmäiset lumihiutaleet tuovat mieleeni kahden vuoden takaisen syksyn, jolloin minulla oli mahdollisuus keskittyä työn sijasta opiskeluun. Olin työskennellyt useita vuosia opettajana yläkoulussa ja opintovuosi sekä englannin kielen perusopintojen opiskelu olivat olleet haaveenani jo pitkään. Halusin vaihtelua elämääni ja työhöni sekä uusia ajatuksia ja virikkeitä; kielen opettajana (suomi äidinkielenä) olin myös kiinnostunut täydentämään osaamistani ja ammattitaitoani. Joutsenon Opisto tarjosi minulle alun tämän haaveen täyttämiseen ja aloitin siellä englannin kielen linjalla syksyllä 2020.

Aloittaessani opinnot motiivini oli selkeä. Halusin parantaa omaa englannin kielen taitoani, jotta voisin paremmin kommunikoida, lukea kirjoja ja ymmärtää kuulemaani englanniksi. Tietysti ajattelin myös jollain tavalla voivani hyötyä perusopintokokonaisuudesta tulevaisuuden muita haaveita ajatellen; haaveenani olivat (ja ovat) ulkomailla työskentely, kielen käännöstyö, useiden vieraiden kielten hallinta opettajan työssä jne. Haaveita on niin paljon tähän ja muihin asioihin liittyen, etten jatka niistä nyt enempää. 🙂 Joutsenon Opisto oli tuolloin minulle täydellinen valinta; asumme sen lähettyvillä ja sain osallistua täysipainoisesti opiskelijaelämään ja kaikille kursseille sekä samalla asua kotona perheeni kanssa.

Opiskeluvuosi oli kaikkiaan antoisa, hauska ja mieleenpainuva. Opin tietysti englantia ja sain parannettua osaamistani kaikilla osa-alueilla, mutta siltikin vähintään yhtä tärkeää minulle oli lopulta tutustua uusiin ihmisiin, oppia nykyaikaiseen opiskeluun liittyviä asioita (omista aiemmista opinnoistani oli kulunut ja noin 15 vuotta) sekä opiskella yleissivistäviä opintoja. Vierailevat luennoitsijat ja asiantuntijat, esimerkiksi tulevaisuudentutkija ja luomuviljelijä, jäivät erityisesti mieleeni. Englannin opinnossani taas sain laajaa tietoa koko englanninkieliseen kulttuuriin, historiaan, kirjallisuuteen ja lingvistiikkaan liittyvistä asioista - jopa yli odotusteni.

Opistovuoteni jälkeen jatkoin englannin aineopintoja työni ohessa Jyväskylän avoimessa yliopistossa. Sain opintoni juuri valmiiksi ja pätevyyden englannin opettamiseen peruskoulussa, mihin olen tällä hetkellä tyytyväinen. Minulla on opetettavana muutama ryhmä sekä tutorina pidempään englantia opettanut opettaja. Tunnen olevani nyt hyvässä vauhdissa ja vaiheessa ja haluan oppia ja opiskella vielä myöhemmin lisääkin, kohti uusia haaveita. Hetken aikaa on kuitenkin hyvä olla tässä tilanteessa ja katsella lumihiutaleiden leijailua ikkunan takana.

 

- Marjaana

Lisää blogeja

2 vuotta sitten

Mariellan, Miran ja Annin h-hetki koittaa japanin kielen puhetilaisuudessa

Kiinnostus japanin kieltä kohtaan muuttui intensiivisiksi opinnoiksi, jotka toivat eteen mieleenpainuvan tilaisuuden esiintyä yleisön edessä japanin kielellä.

1 vuotta sitten

Kestävä kehitys näkyy arkisissa asioissa

Joutsenon Opistossa pyrimme siihen, että näkisimme yhteyksiä kestävän kehityksen ja oman toiminnan välillä.

11 kuukautta sitten

Omaa juttua toteuttamassa

Alan vaihdon hetkellä Joutsenon Opisto oli juuri se, mitä Sohvi kaipasi.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista