Omia rajoja testaamassa

13.07.2022

Lukuvuosi 2021-2022 Joutsenon opiston korean kielen ja kulttuurin linjalla oli unohtumaton kokemus! Olin jo pitkään ollut kiinnostunut eri kielistä ja erityisesti korean kielestä, joten päätin kokeilla jotain uutta ja lähteä opiskelemaan Etelä-Karjalaan. Muistan kuinka viime kesänä luin opiskelijatarinoita edellisiltä vuosilta, ja tuntuu uskomattomalta, että olen itse samassa tilanteessa kirjoittamassa omaa tarinaani. 

Joutsenoon lähtiessäni en ollut ihan varma olisiko tämä minun juttuni, mutta päätin ottaa riskin ja lähteä testaamaan omia rajojani. Olin jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut korean kielestä ja kulttuurista, joten uskoin jo pelkästään tämän kantavan pitkälle. 

Opintojen alkaessa mielenkiintoni kasvoi entisestään ja intoa tuntui olevan loputtomiin. Uuden kielen oppiminen oli mielenkiintoista ja opiskelu tuntui välillä todella helpolta. Ei mennyt kuin muutama viikko ja osasin jo kirjoittaa ja lukea, mitä en koskaan uskonut oppivani niin nopeasti. Lähdin liikkeelle ihan alkeista ja tällä hetkellä luku- ja kirjoitustaidon lisäksi osaan paljon sanoja ja arkikielen ilmaisuja sekä ymmärrän jonkin verran myös puhetta. 

Korean kielen opettajamme Lee oli aivan mahtava! Lee oli todella mukava, ja pidin tosi paljon hänen opetustavastaan. Jokainen oppitunti oli mielenkiintoinen ja tunneille oli aina mukava mennä. Tuntuu, että ajansaatossa Leestä tuli eräänlainen äitihahmo, joka kannusti ja auttoi asiassa kuin asiassa.  

Yksi hienoimmista jutuista lukuvuoden aikana oli kuitenkin se, että pääsin tutustumaan aivan mahtaviin ihmisiin ja sitä myötä sain paljon ystäviä. Oli niin hauskaa, kun opistolle oli tullut paljon samanhenkisiä ihmisiä ja meillä korean linjalaisilla tuntui olevan paljon yhteistä. Jäin todella kaipaamaan arkea, johon Joutsenossa ehti lukuvuoden aikana tottua.  

Joutsenon Opistosta jäi muutenkin todella positiivinen kuva, sillä kaikki opettajat ja henkilökunnan jäsenet olivat superystävällisiä. Opiston yleinen ilmapiiri oli hyvä ja aina löytyi joku, jolta kysyä, jos tarvitsi apua. 

Voin lämpimästi suositella korean kielen ja kulttuurin linjaa kaikille, jotka ovat hiemankin kiinnostuneita korean kulttuurista, kielestä, musiikista tai vaikka ruoasta. Harmittaa, kun lukuvuosi on ohi, mutta samalla olen erittäin kiitollinen ja iloinen siitä, millaiseksi kokemukseksi tämä osoittautui. Iso kiitos! 

-Ida

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

Varaudutaan myös kohtaamaan toisemme

Rehtorimme Ulla pohtii aidon kohtaamisen merkitystä elämän epävarmuuksien hetkillä.

2 vuotta sitten

Joutseno

Vapaaehtoistyöntekijämme Anthony kertoo siitä, kuinka päätyi Suomeen ja Joutsenon Opistolle sekä ensimmäisien kuukausien kokemuksistaan.

1 vuotta sitten

Asuntola

Anthony, lukuvuoden 2021-2022 vapaaehtoistyöntekijämme on palannut Amerikkaan. Tässä hänen kesän aikana kirjoittamansa terveiset ja ajatuksia opistolla vietetystä vuodesta.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista