Ryhmähenkeä ja opiskelukavereita

12.05.2021

Valmistuin keväällä 2020 ylioppilaaksi ja silloin myös hain korkeakouluun. Alun perin oli selvää, että jos koulupaikka jäisi saamatta, haluaisin käyttää välivuoteni opiskellessa. Laitoin hakemukseni Joutsenon Opistolle jo ennen kuin pääsykoetulokset olivat tulleet. Vaikka olin varautunut välivuoteen, pettymys oli yllättävän iso, kun yhteishaun tulokset tulivat.  

Opiskelin Joutsenon Opistossa kasvatustieteen perusopintoja lähiryhmäohjauksessa sekä tein myös itsenäisesti avoimeen erityispedagogiikan perusopintoja. Opiskeluviikkoni koostuivat kasvatustieteen tuntien lisäksi opiston omista kursseista. Opiston omilla kursseilla muun muassa kehitettiin akateemisia valmiuksia ja tutustuttiin positiiviseen psykologiaan. Mielestäni opiston omat kurssit tukivat avoimen yliopiston perusopintoja sekä olivat yleissivistyksen kannalta hyödyllisiä.   

”Lähiryhmäohjauksessa opiskelu oli aivan huippua. 

Kaikkein parasta oli se, että ei tarvinnut olla opintojen kanssa yksin. Opiskelukavereiden ja opettajien tsemppaukset olivat ensiarvoisen tärkeitä. Lisäksi lukuisat keskustelut opiskeltavista aiheista ja yhdessä oppiminen kavereiden kanssa edistivät oppimistani.  

Aluksi ajatus välivuodesta tuntui kauhealta, mutta välivuosi Joutsenon Opistossa osoittautui mahtavaksi. Joutsenon Opistossa parasta on yhteisöllisyys ja hyvä yhteishenki. Opistolla on avoin ilmapiiri, missä jokaista arvostetaan omana itsenään. Opistovuoden aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Henkilökunta ja opiskelukaverit olivat tärkeä osa omaa opistovuottani.  

Kansanopistovuoden aikana opin paljon monia erilaisia asioita ja taitoja. Pääsin pohtimaan arvojani ja ekososiaalista sivistyskäsitystä. Samalla opin myös korkeakouluopinnoissa vaadittavia tärkeitä taitoja, joista on hyötyä tulevaisuudessa. Tällaisia taitoja ovat muun muassa aikatauluttaminen, kriittinen lukutaito ja syväsuuntautuneeseen oppimiseen panostaminen. 

 

-Aino, kasvatustieteen linja 2020-2021

Lisää blogeja

3 kuukautta sitten

Kestävä kehitys näkyy arkisissa asioissa

Joutsenon Opistossa pyrimme siihen, että näkisimme yhteyksiä kestävän kehityksen ja oman toiminnan välillä.

1 kuukautta sitten

Christmas

Tällä kertaa englannin opettajamme Mohammad palaa itselleen tärkeään jouluun liittyvään muistoon, ja miettii päättyvän vuoden kohokohtia.

10 kuukautta sitten

Jälkiruoka, supersankarielokuva ja Taidetalon ruutulattia

Kuvataiteilija Tuulia Iso-Tryykäri muistelee omaa opistovuottaan Joutsenon Opiston kuvataidelinjalla.