Tuomas löysi oppimisen riemun opiskellessaan Joutsenon Opistossa

02.03.2021

Nimeni on Tuomas Läspä ja opiskelin lukion jälkeen Joutsenon Opistossa. Opiskelin kasvatustieteen ja psykologian perusopintoja mainiolla menestyksellä, kiitos Jyväskylän avoimen yliopiston ja Joutsenon Opiston pätevän henkilökunnan. Opiskelin myös suoraan Jyväskylän avoimen yliopiston kautta kasvatustieteen aineopintoja.

Olin valmistunut ylioppilaaksi ja kuten monella muullakaan, minulla ei ollut paljoa voimia ylioppilaskirjoitusten jälkeen lukea pääsykoeaineistoa. Ensimmäisenä välivuotenani päätin pitää taukoa opiskelusta kokonaan ja hain töihin. Asuin vanhempieni luona ja keräsin itselleni rahaa säästöön. Seuraavana vuonna tuolle rahalle tulikin käyttöä. Jäin jälleen kerran varasijoille yliopistoon hakiessani ja mietinkin, kuinka viettää toinen välivuosi hyödyllisesti. Päätin opiskella avoimessa yliopistossa ja netin kautta löysin nopeasti Joutsenon Opiston nettisivut. Sieltä näytti löytyvän kaikki, mitä siinä tilanteessa oleva minunlaiseni nuori ihminen ikinä tarvitsi. Avoimen yliopiston opintoja, itsenäistymistä muuttamalla asuntolaan ja ohjattua opiskelua, joka valmentaisi akateemiseen opiskeluun ja ajattelutapaan.

Opiskelu avoimessa yliopistossa ja erityisesti Joutsenon Opistossa oli sanalla sanoen arvokasta. Lukioon verrattuna opiskelu oli täysin eri tasoa sekä haasteeltaan että mielekkyydeltään. Ensimmäistä kertaa elämässäni löysin oppimisen riemun ja tunteen, että opiskeluni edistyvät ja ovat arvokkaita.

Ehdottomasti parasta oli se, ettei tarvinnut pärjätä yksin. Sekä kanssaopiskelijat ja opettajat auttoivat omilla tavoillaan minua. Kanssaopiskelijat jakoivat opiskelun haasteet kanssani ja heidän kanssaan oli ilo työskennellä. Opettajat olivat päteviä työssään, olivat aina saatavilla ja tarjosivat apuaan.

Joutsenon Opistossa opiskelu ei kuitenkaan ollut vain armotonta opiskelua. Moni ihminen tulee samoista lähtökohdista kuin minä; haluavat suorittaa oman tavoitealansa opintoja etukäteen ja oppia akateemisia valmiuksia. Löysinkin opistosta uuden ryhmän ystäviä, ketkä ovat kaikki vähän erilaisia, mutta jaamme silti paljon yhteistä. Kasvoin ihmisenä aivan huimasti ja uudet ystäväni ovat testamentti siitä. Etukäteen onkin helppo ajatella, että tulenko sittenkään toimeen muiden, vieraiden ihmisten kanssa soluasuntolassa? Mutta niinhän ne kaikki ajattelevat. Ennen kuin sitä itse ymmärtääkään, ovat kanssaopiskelijat potentiaalisia elinikäisiä ystäviä ja oma osaaminen kasvaa erilaisten ihmisten keskuudessa.

 

Tuomas opiskeli Joutsenon Opistossa lukuvuonna 2018-2019

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

My fourth birthday at Joutsenon Opisto

Neljä vuotta sitten English Language and Communication -linjan johtajaksi tullut Mohammad kertoo tiestään Joutsenoon ja siitä, mikä tekee linjasta ja opistostamme niin ainutlaatuisen.

2 vuotta sitten

Ryhmänohjaaja Heidin kokemuksia avoimen yliopiston opintojen ohjauksesta

Kansanopistossa järjestettävän lähiryhmäohjauksen ydin on kohdata, kuunnella ja syventyä opiskelijoiden tarpeisiin.

2 kuukautta sitten

Yliopisto-opintoihin vauhtia Joutsenon Opistosta

Kun Lauri pääsi yliopistoon opiskelemaan englantia, oli Joutsenon Opistolla suoritettujen opintojen hyväksiluku helppoa.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista