Terveiset korean kielen ja kulttuurin linjalla opiskelleelta Inkalta!

24.08.2021

Välivuosi Joutsenon opistolla oli täydellisen harkitsematon ja impulssijohteinen valinta. Sain opiskelupaikan yliopistosta, säikäytin perheeni hylkäämällä sen ja pakenin maailmaa Etelä-Karjalaan. Toiveeni oli vain tehdä viimein jotain, mikä oikeasti kiinnostaa. Kävikin niin, että opistovuosi oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Olen aina ollut kiinnostunut kielistä. Tämän kiinnostuksen kautta törmäsin joitain vuosia sitten myös korean kieleen, johon rakastuin palavasti ensisilmäyksellä. Siitä lähtien olen epätoivoisesti halunnut oppia sen salat, mutta en ole koskaan tiennyt mistä aloittaa. Siksi korean linjan löytyminen tuntuu unelmien täyttymykseltä. Leen opetuksessa huomasin imeväni kielitaitoa, kuin sieni sateella. En ole koskaan ollut hyvä oppimaan kieliä ns. luokkahuoneessa, mutta Leen opetusmetodit ja järkähtämätön kärsivällisyys todistivat, että poikkeuksia on olemassa. Leen kanssa tulee hurjan turvallinen ja nähty olo. Minun ei koskaan tarvinnut pelätä yksin jäämistä. Lee, sekä kaikki muut opettajat ja henkilökunta olivat aina niin ihania. Juteltiin usein kämppisten kanssa siitä, että olisi mukava vaan jäädä tänne asustelemaan!

Suurin osa vuodesta kului hektisessä huumassa melkein huomaamatta. Tutustuin kunnolla mahtaviin kämppiksiini ja meistä muovautui läheinen pieni ryhmä, joka teki lähes kaiken yhdessä. Kun emme opiskelleet koreaa, hengasimme asuntolassa kokeillen uusia ruokia ja katsellen elokuvia. Meillä oli niin hauskaa yhdessä, että kukaan ei halunnut vuoden päättyvän. Uskomme ystävyyden kestävän vielä pitkälle tulevaan! Suunnitelmissa on jo lukuisia reissuja ja seikkailuja, jotka haluamme päästä toteuttamaan.

Monipuolisen tiedon ja taidon lisäksi koen kartuttaneeni valtavasti itseluottamusta. Nyt tiedän voivani luottaa omiin valintoihini ja kykyyni kulkea omaa polkuani. Ymmärrän, että usein kannattaa olla kuuntelematta ulkoisia paineita ja odotuksia, olivat ne kuinka hyväntahtoisia tahansa. Jos antaa itselleen mahdollisuuden kokeilla vapaasti eri asioita, saattaa vahingossa osua kultasuoneen. Näin kävi minulle. Osuin kultasuoneen.

 

Inka opiskeli Joutsenon Opistossa lukuvuonna 2020-2021

Lisää blogeja

2 kuukautta sitten

Jälkiruoka, supersankarielokuva ja Taidetalon ruutulattia

Kuvataiteilija Tuulia Iso-Tryykäri muistelee omaa opistovuottaan Joutsenon Opiston kuvataidelinjalla.

5 kuukautta sitten

Joutsenon Opistolla sain keskittyä taiteen luomiseen mukavien opiskelukavereiden kanssa

Kuvataidelinjalla lukuvuonna 2020-2021 opiskellut Lotta löysi oman alansa ja pääsi opiskelemaan yliopistoon.

8 kuukautta sitten

Ryhmänohjaaja Heidin kokemuksia avoimen yliopiston opintojen ohjauksesta

Kansanopistossa järjestettävän lähiryhmäohjauksen ydin on kohdata, kuunnella ja syventyä opiskelijoiden tarpeisiin.

2 kuukautta sitten

Mariellan, Miran ja Annin h-hetki koittaa japanin kielen puhetilaisuudessa!

Kiinnostus japanin kieltä kohtaan muuttui intensiivisiksi opinnoiksi, jotka toivat eteen mieleenpainuvan tilaisuuden esiintyä yleisön edessä, milläpä muulla kuin japanin kielellä.