Terveiset korean kielen ja kulttuurin linjalla opiskelleelta Inkalta!

24.08.2021

Välivuosi Joutsenon opistolla oli täydellisen harkitsematon ja impulssijohteinen valinta. Sain opiskelupaikan yliopistosta, säikäytin perheeni hylkäämällä sen ja pakenin maailmaa Etelä-Karjalaan. Toiveeni oli vain tehdä viimein jotain, mikä oikeasti kiinnostaa. Kävikin niin, että opistovuosi oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Olen aina ollut kiinnostunut kielistä. Tämän kiinnostuksen kautta törmäsin joitain vuosia sitten myös korean kieleen, johon rakastuin palavasti ensisilmäyksellä. Siitä lähtien olen epätoivoisesti halunnut oppia sen salat, mutta en ole koskaan tiennyt mistä aloittaa. Siksi korean linjan löytyminen tuntuu unelmien täyttymykseltä. Leen opetuksessa huomasin imeväni kielitaitoa, kuin sieni sateella. En ole koskaan ollut hyvä oppimaan kieliä ns. luokkahuoneessa, mutta Leen opetusmetodit ja järkähtämätön kärsivällisyys todistivat, että poikkeuksia on olemassa. Leen kanssa tulee hurjan turvallinen ja nähty olo. Minun ei koskaan tarvinnut pelätä yksin jäämistä. Lee, sekä kaikki muut opettajat ja henkilökunta olivat aina niin ihania. Juteltiin usein kämppisten kanssa siitä, että olisi mukava vaan jäädä tänne asustelemaan!

Suurin osa vuodesta kului hektisessä huumassa melkein huomaamatta. Tutustuin kunnolla mahtaviin kämppiksiini ja meistä muovautui läheinen pieni ryhmä, joka teki lähes kaiken yhdessä. Kun emme opiskelleet koreaa, hengasimme asuntolassa kokeillen uusia ruokia ja katsellen elokuvia. Meillä oli niin hauskaa yhdessä, että kukaan ei halunnut vuoden päättyvän. Uskomme ystävyyden kestävän vielä pitkälle tulevaan! Suunnitelmissa on jo lukuisia reissuja ja seikkailuja, jotka haluamme päästä toteuttamaan.

Monipuolisen tiedon ja taidon lisäksi koen kartuttaneeni valtavasti itseluottamusta. Nyt tiedän voivani luottaa omiin valintoihini ja kykyyni kulkea omaa polkuani. Ymmärrän, että usein kannattaa olla kuuntelematta ulkoisia paineita ja odotuksia, olivat ne kuinka hyväntahtoisia tahansa. Jos antaa itselleen mahdollisuuden kokeilla vapaasti eri asioita, saattaa vahingossa osua kultasuoneen. Näin kävi minulle. Osuin kultasuoneen.

 

Inka opiskeli Joutsenon Opistossa lukuvuonna 2020-2021

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

My fourth birthday at Joutsenon Opisto

English Language and Communication -linjan johtaja Mohammad kertoo tiestään Joutsenoon ja siitä, mikä tekee opistostamme niin ainutlaatuisen.

2 vuotta sitten

Ryhmänohjaajan kokemuksia avointen yliopisto-opintojen ohjauksesta

Kansanopistossa järjestettävän lähiryhmäohjauksen ydin on kohdata, kuunnella ja syventyä opiskelijoiden tarpeisiin.

1 vuotta sitten

Vuosi English Language and Communication -linjalla

Laurin tavoite on päästä opiskelemaan englantia. Joutsenon Opistolta hän sai mukaansa valtavan määrän tietoa ja eväitä tulevia opintoja varten.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista