Opistovuosi oli ponnahduslauta nykyisiin AMK-opintoihini

28.01.2022

Olen 30-vuotias Minttu Imatralta. Opiskelin Joutsenon Opiston kuvataidelinjalla lukuvuoden 2020-2021, mutta ihan alun perin haaveilin Joutsenon kuvataideopinnoista jo ysiluokan jälkeen vuonna 2007. Sopiva hetki kuvisopinnoille avautuikin vihdoin syksyllä 2021.

Olen aina ollut sellainen visuaalinen tyyppi. Innostukseni taiteenharrastamiseen oli kuitenkin jäänyt taka-alalle pidemmäksi aikaa. Sattuman kautta aloitin taiteilun uudelleen ja sen myötä päädyin lähettämään hakukirjeen Joutsenon Opistoon. Itselleni opistovuoden oli aluksi tarkoitus toimia uusien tekniikoiden opetteluna ja samanhenkisiin ihmisiin tutustumisena, eli toisinsanoen välivuotena, mutta siitä tulikin lopulta ponnahduslauta nykyisiin opintoihini.

Nykyään innostun valtavasti eri tekniikoiden sekä materiaalien yhdistelemisestä ja kaikenlaisesta eksperimentoinnista. Kuvataidelinja opetti minulle valtavasti uusia asioita ja tärkein omaan asenteeseeni iskostunut oppi on ollut taiteen tekemiseen ja kokemiseen suhtautuminen rennommin. Onnistuneimmat kokeiluni ovat syntyneetkin leikin ja huumorin kautta. Rentoa ja itselle luontevaa tapaa kokea asioita edistää avoin ja tasa-arvoinen keskustelu ryhmän kesken. Mirja-Ope luotsaa ryhmää avoimeen, suvaitsevaiseen ja yhteisölliseen vuorovaikutukseen aina yhtä kannustavasti ja hyväntuulisesti.

Joutsenon Opiston kuvataidelinja osoittautui kullanarvoiseksi ja monipuoliseksi kokemukseksi. Opiston yhteisöllinen ilmapiiri teki opiskelusta helppoa ja mieluisaa. Opintojen sisältö oli harkittua ja monipuolista – niin vierasluentojen ja valinnaisten kurssien kuin varsinaisen kuvataiteen opetuksen osaltakin. Mirja-Open lisäksi kuviskurssien sisällöistä vastasivat huikeat ja ihanat kuvataiteen ammattilaiset kuvataidealan työharjoittelijoiden avustuksella. Opistovuoden aikana ehdittiin, perinteisten piirustuksen ja maalauksen lisäksi, tutustua moniin erilaisiin tekniikoihin mm. pimiötyöskentelyyn, pyrografiaan, sarjakuvaan, digitaaliseen kuvankäsittelyyn, öljymaalaukseen ja kiilapuukehysten rakentamiseen sekä metalligrafiikkaan. Tutuksi tulivat neutraalin harmaan sekoittamisen lisäksi Albersin Värien Vuorovaikutus sekä Zornin Paletti. Vuoden -21 alkupuolella pääsimme myös järjestämään ryhmän oman taidenäyttelyn Imatran Kulttuuritalolla.

Oma polkuni johti minut kevään -21 yhteishaun kautta Lab-ammattikorkeakoulun kuvataidealan pääsykokeeseen. Pääsykoe lie siis mennyt hyvin, kun syksyllä -21 pääsin aloittamaan kyseiset opinnot Lappeenrannassa. Koen, että Joutsenon Opiston kuvataidelinjan monipuolisista kursseista oli valtavasti hyötyä taidealan pääsykokeisiin valmistautuessa. Enkä tiedä olisinko sittenkään uskaltanut hakeutua ammattikorkeakouluopintoihin ilman opettajamme Mirjan kanssa käytyjä säännöllisiä palautekeskusteluja omista kehittämisen tarpeistani ja vahvuuksistani.

Opistovuoden päättymisestä on nyt kulunut aikaa reilu puoli vuotta. On ollut erityisen mukavaa käydä moikkaamassa opiston Taidetalolla Mirjaa ja uusia innokkaita kuvataiteen opiskelijoita. Opistolle on aina yhtä mukavaa ja kotoisaa palata!

-Minttu

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

Joutsenon Opistolla sain keskittyä taiteen luomiseen mukavien opiskelukavereiden kanssa

Kuvataidelinjalla lukuvuonna 2020-2021 opiskellut Lotta löysi oman alansa ja pääsi opiskelemaan yliopistoon.

7 kuukautta sitten

Nautin taiteen tekemisestä täysillä

Vuosi Joutsenon Opiston kuvataidelinjalla johdatti Riinan opiskelemaan kohti unelma-ammattiaan.

1 vuotta sitten

Kansanopisto on hyvää itsensä kehittämisen aikaa

Kasvatustieteen linjalla opiskellut Tuuli kertoo kokemuksiaan kansanopisto-opiskelusta ja yliopisto-opintojen suorittamisesta välivuoden aikana.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista