Opintovuosi English Language and Communication -linjalla

15.06.2022

Moikka! Mie oon Lauri ja haluaisin tässä kertoa omista kokemuksistani Joutsenon Opistossa opiskelusta lukuvuonna 2021-2022 englannin kielen linjalla. Tätä kirjoittaessa opinnot lähestyvät loppuaan ja aika onkin mennyt todella nopeasti hyvässä seurassa!

Tavoitteeni oli hakea vuonna 2022 yliopistoon opiskelemaan englantia ja halusin treenata tulevia pääsykokeita varten. Joutsenon Opisto oli selkeä valinta tähän, koska asun itse Lappeenrannassa, joten matka-aika oli noin 20 minuuttia. Päätin suorittaa vain englannin perusopinnot sekä muutaman valinnaisen kurssin, sillä päätoimisesti käyn päivätöissä.

Kurssit ovat tuoneet paljon uutta tietoa monipuolisesti ja mielenkiintoisesti, koskien kielitaidon lisäksi esimerkiksi kielen historiaa ja sen erilaisia vaiheita ja käänteitä, sekä runoutta ja kääntämistä. Opinnot etenivät aivan huippuluokan opettajan johdolla, unohtamatta myöskään muuta osaavaa ja avuliasta henkilökuntaa! Lisäksi valinnaisten kurssien tarjonnasta olisi voinut valita mieleisimmät, sillä niiden monipuolisesta valikoimasta löytyy esimerkiksi kuvataidetta ja erilaisia kieliä. Opiskelu Joutsenossa on tarjonnut valtavan määrän tietoa ja eväitä tulevia opintoja varten, vaikka alkuun opiskelu tuntuikin välillä haastavalta. Luokkakaverit ovat auttaneet monta kertaa vaikeampien tehtävien kanssa ja tästä hyvästä yhteishengestä olenkin ollut erittäin kiitollinen! Myös vapaa-aikaa on ajoittain vietetty porukalla, esimerkiksi pitämällä elokuvailtoja ja vastaavia. Opintojen loppupuolella kävimme keväällä opintomatkalla Irlannin pääkaupungissa Dublinissa, mikä olikin kaikin puolin onnistunut ja aivan huikea reissu!

Uusien tietojen, ystävien ja kokemustan lisäksi lukuvuosi on tuonut myös selkeyttä omiin tavoitteisiin, parempaa itsetuntemusta sekä osaamista esimerkiksi työn ja opiskelun yhteensovittamiseen ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelyyn.


12.5.2022
Lauri

Lisää blogeja

8 kuukautta sitten

Vuosi psykologian linjalla selkeytti ajatuksiani siitä, miten ja millaiseksi tulevaisuuttani haluan rakentaa

Opistovuoden aikana Hanna sai uusia ystäviä, hauskoja muistoja, suoritettua psykologian perusopinnot ja tukea psykologian pääsykokeeseen harjoitteluun.

1 kuukautta sitten

Kestävä kehitys näkyy arkisissa asioissa

Joutsenon Opistossa pyrimme siihen, että näkisimme yhteyksiä kestävän kehityksen ja oman toiminnan välillä. Katsotaanpa konkreettisia esimerkkejä kestävän kehityksen asioista arjessamme.

11 kuukautta sitten

Joutseno

Vapaaehtoistyöntekijämme Anthony kertoo siitä, kuinka päätyi Suomeen ja Joutsenon Opistolle sekä ensimmäisien kuukausien kokemuksistaan.