Arabian kieli ja kulttuuri

Tutustu arabian kieleen ja kulttuuriin! Linjan opinnoissa ei vaadita aiempaa kielitaitoa, vaan linja soveltuu kaikille arabian kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille ja esimerkiksi työssään arabiaa tarvitseville. Opintojen jälkeen hallitset arabian kielen perusteet ja tunnet arabiankielisten maiden kulttuuria.

Arabian linjalla pääset opiskelemaan uusia asioita monipuolisesti ja kartuttamaan kielitaitoasi. Tule siis aloittamaan arabian kielen opinnot ryhmäohjauksessa!

Kolme opiskelijaa pöydän ääressä

Arabian kielen linja 21.8.2023—18.5.2024

Arabian linjan opinnoissa opetetaan arabian kieltä ymmärtämisen, ilmaisun ja viestinnän välineenä. Osaamistavoitteissa korostetaan tärkeimpiä kommunikaatiotaitoja: lukemista, kirjoittamista, kuuntelemista, puhumista sekä kieliopin ja sanaston oppimista. Linjan opinnoissa kielen opetukseen limittyy myös kulttuuriopetus. Tavoitteena onkin, että linjan opinnot kehittävät opiskelijoiden ymmärrystä kulttuureista, joissa arabian kieltä käytetään. Lisäksi opintojen tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita itseohjautuvaan oppimiseen ja tiimityöskentelyyn.

Linjan opintoihin sisältyy myös akateemista opiskelua tukevia kursseja sekä opiston yhteisiä opintoja. Yhteisiin opintoihin kuuluu mm. yleissivistäviä opintoja, opintojen ohjausta ja projektiopintoja. Kieliopintojen lisäksi opiskelija voi suorittaa erilaisia valinnaiskursseja oman kiinnostuksen mukaan.

Linjan opinnot toteutetaan osallistujien kiinnostuksen mukaan lähi- tai etätoteutuksena.
 ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Arabian kielen ja kulttuurin linjalle ei enää oteta ilmoittautumisia vastaan lukuvuodelle 2023-2024.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

kysy lisää
Kolme opiskelijaa juttelee ja naureskelee

Ainutlaatuisten kieliopintojen opisto

Kuva arabian kurssin mainoksesta jossa kurssin tiedot


Laaja koulutustarjontamme sisältää monipuolisia ja ainutlaatuisia kieliopintoja jotka painottuvat itämaisiin kieliin.  Joutsenon Opisto on yliopistojen ohella maamme ainut oppilaitos ja kansanopisto, jossa japanin, korean tai arabian kieltä voi opiskella niin intensiivisesti.

Esimakua arabian kielen opiskelusta saatiin Joutsenon Opistolla kevätlukukauden 2022 mittaisella arabian kielen kurssilla, joka järjestettiin yhdessä Hamad Bin Khalifa Universityn kanssa. Kiitetty kurssi toimi sysäyksenä arabian kielen ja kulttuurin linjan perustamiselle.

Arabian kielen ja kuttuurin linja täydentääkin erinomaisesti opiston kieliopintojen tarjontaa.

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Voit saada opintoihisi opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta, jolla voi kattaa osan opistomaksuista. Lukuvuonna 2023-2024 myönnettävä avustus on enimmillään jopa 400 € kuukaudessa!

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista