Kevätkurssit

pe-su 15.-17.3.2024

Tarjoamme maaliskuun puolivälissä tilaisuuden irtautua arjesta sekä uppoutua taiteen, ilmaisun ja inspiraation äärelle viikonlopun mittaisten kurssien muodossa. Kurssivalikoimassamme on 10 erilaista kurssia sekä mahdollisuus tutustua yhden päivän ajan talvikauden pitkien opintolinjojemme opintoihin. Löydät tarjolla olevat kurssit alta, aihealueittain lueteltuna.

Voit majoittua kurssien ajan opistolla, jolloin hinta sisältää kurssimaksun lisäksi yöpymisen ja kurssin aikana tarvittavat ruokailut. Vaihtoehtoisesti voit myös käydä kursseilla päiväseltään. Lisätietoa kurssimaksuista, majoittumisesta ja käytännön asioista löydät kurssilistauksen jälkeen sivun alaosasta. Lisätietoa voit kysyä myös opiston toimistosta opisto(at)joutsenonopisto.fi tai p. 045 844 2993.

Toteutuville kursseille otetaan ilmoittautumisia vastaan vielä viikon 11 aikana. Tutustu alta kurssisisältöihin ja ilmoittaudu mukaan!

 

Kuvataiteen kurssit

Vapauttava viiva -piirustuskurssi / peruttu
Lunta, jäätä ja risua -ympäristötaidekurssi /peruttu
Väriä ja valoa kevääseen -maalauskurssi
Vedic Art -maalauskurssit (perus-, jatko- ja avaruuskurssit)

Kädentaitojen ja ilmaisun kurssit

Korukurssi / peruttu
Klovnerian perusteet
Tunteiden ilmaisua sanoin ja melodioin – Karjalainen itkuvirsiperinne
 


 

Muu kulttuuri ja hyvinvointi

Japanin nykykulttuuri /peruttu
Pareittain paremmaksi / peruttu
Tietäjätaitoja toimivaan arkeen
 

Tutustumiskurssit opintolinjoihin

English Language and Communication
Edetään ekoina
Korean kieli ja kulttuuri
Kuvataide

Kurssit peruttu

 

Tietoa kurssilaisille

Ilmoittautuneille lähetetään varmistus kurssin alkamisesta sekä infokirje ja kurssimaksun lasku sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos kurssi on täynnä tai kurssi peruuntuu, siitä ilmoitetaan erikseen.


Kurssien hinnat määräytyvät seuraavasti:

A-hinta = opetus, majoitus 1hh täysihoidossa (sis. kurssipäivien ruokailut)
B-hinta = opetus, majoitus 2hh täysihoidossa (sis. kurssipäivien ruokailut)
C-hinta = opetus, lounas ja jälkiruokakahvi

Hinnat ovat pakettihintoja, joista ei hyvitetä käyttämättömiä vuorokausia tai ruokailuja.


Ruokailut

Ilman majoitusta kurssille osallistuvan hintaan sisältyy lounas ja jälkiruokakahvi (la-su).
Majoittuvan kurssilaisen täysihoitomaksuun sisältyy:
pe-su kursseilla perjantaina iltapala, lauantaina aamiainen, lounas, jälkiruokakahvi ja päivällissalaatti sekä sunnuntaina aamiainen, lounas ja jälkiruokakahvi.
la-su kursseilla lauantaina lounas, jälkiruokakahvi ja päivällissalaatti sekä sunnuntaina aamiainen, lounas ja jälkiruokakahvi.

Ruokailussa huomioidaan erityisruokavaliot terveydellisten ja vakaumuksellisten syiden perusteella. Tiedot erityisruokavaliosta ilmoitetaan opiston keittiöön viimeistään 3.3.2024 tällä lomakkeella.

Lisätietoja ruokailusta saa keittiöesimies Eveliina Pirhoselta, p. 045 844 2985, sähköposti eveliina.pirhonen(at)joutsenonopisto.fi

Asuntoloissa on yhteiset keittiötilat, joissa voi itse valmistaa ilta- tai välipalaa. Keittiöiden varustukseen kuuluvat muun muassa liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi sekä kahvin- ja vedenkeitin  Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia.

Asuntolarakennuksessa pyöreän salin eteistilassa on kolikoilla ja puhelinsovelluksella toimiva kylmäjuoma-automaatti.


Majoittuminen

Kurssin aikana on mahdollista majoittua täysihoidolla opiston asuntolassa. Opistolla on kaksi asuntolaa. Pääosa huoneista on soluja, joissa on yhden ja kahden hengen huone sekä solussa yhteinen suihku ja wc. Opistolla on myös muutama huone, jossa on oma wc ja suihku.

Mahdolliset majoitustoiveet tulee ilmoittaa ilmoittautumislomakkeen lisätietoja -kentässä. Majoitustoiveet huomioidaan niin pitkälle kuin se on mahdollista majoituksen kokonaistilanne huomioiden.

Huoneissa on liinavaatteet (pyyhkeet ja lakanat). Huoneissa ei ole käsisaippuaa, joten tuothan oman mukanasi, kuten myös muut hygieniatarvikkeet (shampoot jne.).

Tarkemmat tiedot majoituksen käytänteistä kerrotaan ilmoittautumisajan päätyttyä lähetettävässä kurssikirjeessä.

Asuntolan huoneissa ja yhteisissä tiloissa toimii maksuton langaton internetyhteys. Majoitus- ja luokkatilat eivät ole täysin esteettömiä.

Lähimmät ruokakaupat ja apteekki löytyvät Joutsenon keskustasta, noin 2,5 kilometrin päästä.


Saapuminen Joutsenon Opistolle

Joutsenon Opisto sijaitsee noin 2,5 km:n päässä Joutsenon keskustasta, rautatieasemalta ja linja-autoasemalta. Lähes kaikki etelän ja pohjoisen suunnasta tulevat junat pysähtyvät Joutsenossa. Joutsenon rautatieasemalla ei ole taksipäivystystä, joten taksi kannattaa tilata asemalle valmiiksi (Joutsenon taksi 0200 29101).

Lappeenrannan ja Imatran keskustasta kulkee noin tunnin välein linja-autojen vakiovuoroja (linja 100), jotka pysähtyvät Joutsenon keskustassa. Onnibussin lähin pikavuoropysäkki on 6-tien varrella Ahvenlammen liittymässä, josta matkaa opistolle on noin 4,5 km.

Lappeenrannan lähiliikenteen aikataulut


Peruutusehdot

Peruutus on maksuton 7 kalenteripäivää ennen kurssin alkua. Jos peruminen tapahtuu alle 7 kalenteripäivää ennen kurssin alkua, kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan vain lääkärintodistuksen perusteella. Jos lääkärintodistusta ei toimiteta, peritään puolet kurssin hinnasta. Kurssimaksun palautuksesta veloitetaan 30 € toimistomaksu.

Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu kurssille, peritään koko kurssimaksu. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka kurssimaksu jätettäisiin maksamatta.

Jos osallistuja keskeyttää kurssin, kurssimaksua ei hyvitetä. Tämä koskee myös sairastumistilanteita. Jos kurssi keskeytyy opistosta johtuvista syistä, kurssimaksu hyvitetään peruuntuneiden kurssipäivien mukaan.


Lisätiedot

Joutsenon Opiston toimisto: opisto(at)joutsenonopisto.fi tai p. 045 844 2993.


Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista