Tutustumiskurssit opintolinjoihin

Onko kansanopistossa opiskelu sinulle uutta? Oletko löytänyt koulutustarjonnastamme kiinnostavan aineen ja opintolinjan, jonka sisällöistä ja opetuksesta haluaisit tietää enemmän? Nyt on erinomainen tilaisuus tulla yhden päivän ajaksi tutustumaan opintolinjoihimme ja saada maistiainen siitä, millaista opiskelu lukuvuoden mittaisilla opintolinjoillamme on!

Opintolinjojemme tutustumiskurssit järjestetään lauantaina 16.3. klo 10.30 alkaen ja nämä tutustumiskurssit ovat MAKSUTTOMIA! Tutustumiskursseilla opettajina toimivat linjojen omat opettajat ja pääset kurkistamaan valitsemasi opintolinjan esimerkkipäivään ja opintosisältöihin. Päivän aikana tavataan myös linjojen nykyisiä opiskelijoita, jotka kertovat omista opiskelukokemuksistaan ja joilta voi kysyä opiskelijoiden näkökulmiin liittyviä asioita niin itse opinnoista kuin asuntolaelämästä.

Opintolinjojen tutustumiskursseille ilmoittaudutaan tällä lomakkeella 8.3.2024 mennessä.

Päivän aikataulu on kaikilla tutustumiskursseilla sama:
klo 10.30-12.30 ensimmäinen toiminta-aika, tutustumista linjakohtaisiin sisältöihin
klo 12.30-13.30 lounastauko
klo 13.30-14.45 toinen toiminta-aika, tutustumista linjakohtaisiin sisältöihin

Lisätietoja voit kysyä opiston toimistosta opisto(at)joutsenonopisto.fi tai p. 045 844 2993.

 

English Language and Communication -linja 16.3. (5 h)

Where does the English language come from? What are the different forms of this language? Do you know how a child learns English? If you have some homework to do, must you do it or do you have to do it? What is the future of the English language?

In the morning, we will start by playing some fun language games which will help us answer some of the questions above. In this short course, you will learn about English as a language, some historical aspects of it, some funny grammatical features of English, and some information about the current status of English as an international language and the future of this language.

In the afternoon, we will try to use some of the things we have learned during the morning session in doing some fun exercises.

Come to our short course to have a taste of what we teach here at the English track of Joutsenon Opisto, where stainability meets education!

Opetus tutustumiskurssilla sekä English Language and Communication -linjalla tapahtuu englannin kielellä.

 

Edetään ekoina 16.3. (5 h)

Oletko kiinnostunut luonnosta, kestävistä elämäntavoista ja retkeilystä? Tule mukaan päivän mittaiselle tutustumismatkalle Joutsenon Opiston Edetään ekoina -linjalle, jossa nämä asiat yhdistyvät! Päivän aikana kokkaamme rieskaa ja paikallista perinne(kasvis)ruokaa Piranaa, toteutamme lähiluontoretken ja tutustumme linjan sisältöihin sekä nykyisten opiskelijoiden kokemuksiin.

Tule viettämään elämyksellinen päivä ja ota samalla ensimmäinen askel kohti kestävän elämän opintoja!

Huom. Varustauduthan sään mukaisella vaatetuksella ja jalkineilla lähiluontoretkeä varten.

 

Korean kieli ja kulttuuri 16.3. (5 h)

Korean kielen ja kulttuurin linjalla opiskellaan monipuolisten ja hauskojenkin menetelmien avulla. Tutustumiskurssin aluksi käydään läpi perustietoa Korean kulttuurista tietovisailun merkeissä. Lisäksi osallistujat pääsevät tutkimaan Hangulin, eli korean aakkoston peruskonsonantteja ja vokaaleja sekä harjoittelemaan oman nimen kirjoittamista Hanguliksi.

Lounaan jälkeen tutustutaan kalligrafiakirjoitukseen, joka kuuluu korealaiseen taiteellisen kirjoittamisen perinteeseen. Kalligrafia on kaunista, siveltimen avulla tehtävää kirjoitusta. Kalligrafiakirjoituksella kirjoitetaan oman nimen lisäksi jokin merkityksellinen miete tai muu kaunis lause. Päivän aikana käydään myös lyhyt johdanto korean kielen ja kulttuurin linja oppisisältöihin ja opetussuunnitelmaan.

 

Kuvataide 16.3. (5 h)

Kiinnostaako sinua taide ja kuvataiteen eri tekniikoiden oppiminen? Haluaisitko löytää uusia lähestymistapoja piirtämiseen ja maalaamiseen? Haluaisitko rohkaistua uudistamaan luovaa ilmaisuasi?

Olet tervetullut tutustumaan kuvataidelinjaamme ja kuvalliseen työskentelyyn opiston taidetalossa. Taidepäivän aikana voit makustella, olisiko vuosi taideharrastuksen parissa sinulle tähän hetkeen ja elämäntilanteesi juuri sitä, mitä kaipaat tai voisiko se olla merkityksellinen askel näyttämään tulevaisuudellesi suunnan.

Päivän ohjelma: Tutustuminen opiskeluun Joutsenon Opistossa ja kuvataidekurssien esittely. Pienimuotoisia kuvallisia tehtäviä eri tekniikoilla ja keskustelua taiteesta ja sen tekemisestä.

Tekniikat, joihin tutustumme ovat kollaasi, piirustus, maalaus ja taidegrafiikka. Mukaasi voit varustaa oman työessun/-paidan ja luonnoskirjan.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista