Mokuhanga -kurssilla täynnä innostusta

Osallistuin kesällä 2022 ensimmäistä kertaa Taidekesän kurssille, mikä todellakin kannatti. Olin jo edellisenä vuonna bongannut saman kurssin, mutta ollut estynyt silloin osallistumasta, joten olin kerännyt jo vuoden innostusta ennen kesän 2022 kurssia.

Kurssin opettaja Tuula Moilanen oli todella hyvä ja perusteellinen opettaja. Välillä pikkutarkkakin työskentely sai mielekkyyttä Tuulan selityksestä, miksi mikäkin asia tehdään juuri kuin tehdään.

Puupiirroksen kaivertaminen ei ollut uusi tekniikka itselleni. Aivan uuden tekniikan hahmottamiseen ja opetteluun pelkkä viikko ei ehkä olisi riittänytkään (mutta alkuun siinäkin ajassa pääsee). Oma työni tuli suunniteltua liian pikkutarkaksi, joka kostautui siinä, että sain nypertää niska jäykkänä, jotta sain työn tehtyä. Palo jäi kuitenkin jatkaa kurssin jälkeen kaiverruspuuhia kotonakin.

Jännittävintä kurssilla oli monien hienojen paperien painaminen, koska virheille ei ollut sijaa, jos halusi saada aikaiseksi onnistuneen työn ilman paperien tuhlaamista. Lopputulokset olivat kuitenkin pienistä virheistä huolimatta hienot. Eri värien levittäminen puupinnalle ja niiden käsin painaminen toivat autenttisen tunteen tekemiseen.

Nautin itse suuresti kun sain olla jokaisessa työvaiheessa henkilökohtaisesti kiinni, ja siinä tuli tunne, että on oikeasti tehnyt ison työn. Vaikka itse teos olikin vain n. 20 cm korkuinen.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista