Psykologian linja

Oletko kyllästynyt puurtamaan yksin? Suorita psykologian perusopinnot lähiryhmäohjauksessa Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Linjalla opiskelu kehittää korkea-asteen opiskeluvalmiuksia ja auttaa psykologian pääsykokeissa huomattavasti. Linjalla on mahdollista suorittaa tilastotieteen opintoja ja opiskella psykologian tutkimusmenetelmiä. 

Psykologian opinnot soveltuvat kaikille, jotka haluavat edistää tavoitteitaan alan opinnoista, lisätä itsetuntemustaan tai kehittää ammatillista osaamistaan.

#psykologianlinja

Opiskelijaryhmä työskentelemässä vapaasti sohvaryhmillä

Psykologian linja 21.8.2023—18.5.2024

Psykologian linjalla opiskellaan Jyväskylän avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaiset psykologian perusopinnot (25 op), jotka kehittävät valmiuksia ymmärtää ihmisen kehitystä ja ajattelua teoreettisesti ja tilastollisesti. Perusopintoihin sisältyy tuutrointia keskimäärin neljä tuntia viikossa. Lisäksi opinnoissa valmistaudutaan psykologian pääsykokeisiin ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan. Psykologian ja logopedian alan pääsykoeohjausta järjestetään jos vähintään viisi opiskelijaa osallistuu ohjaukseen. 

Linjan muissa opinnoissa kehitetään yleisiä akateemisia valmiuksia ja kriittistä lukutaitoa, tutustutaan sosiaalisiin ilmiöihin, positiivisen psykologian perusteisiin sekä ympäristöpsykologisiin näkökulmiin. Opintoihin sisältyy myös yleissivistäviä opintoja, kuten vierailijoiden luentoja ja opintojen ohjausta. Opiskelija voi suorittaa halutessaan erilaisia valinnaiskursseja tai valita oman kiinnostuksen mukaan muita tarjolla olevia perusopintokokonaisuuksia kuten kasvatustieteen (25 op, JY) tai terveyden edistämisen ja terveystiedon peusopinnot (25 op, UEF).

Kokonaan suoritetun perusopintokokonaisuuden voi sisällyttää osaksi myöhempiä korkeakouluopintoja joko pää- tai sivuaineopintoina. Hyväksilukukäytännöt vaihtelevat korkeakouluittain.
 

Lähiryhmäohjaus

Perusopintoihin on tarjolla oppiainekohtaista tutorointia tai ryhmänohjausta säännöllisesti. Näillä tunneilla perehdytään ohjatusti oppiaineen sisältöihin ja edistetään oppimista ryhmäprosessien keinoin. Lähiryhmäohjaus tukee huomattavasti opintojen edistymistä ja syvempää oppimista, vertaistuen ja vertaisoppimisen myötä. Et siis ole opintojesi kanssa yksin!ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Psykologian linjalle ei enää oteta ilmoittautumisia vastaan lukuvuodelle 2023-2024.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

kysy lisää
Neljä opiskelijaa työskentelee tietokoneilla pöydän ääressä

Opiskelu psykologian linjalla valmistaa alan pääsykokeisiin

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Opintoihisi voit saada opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta, jolla voi kattaa osan opistomaksuista. Lukuvuonna 2023-2024 myönnettävä avustus on enimmillään jopa 400 € kuukaudessa!

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Tutustu Jyväskylän avoimen yliopiston psykologian perusopintoihin

Psykologian perusopinnot 25 op (JY)

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista