Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linja

Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linja on suunnattu kaikille kasvatus- ja opetusalasta kiinnostuneille sekä kaikille, jotka haluavat kehittää ammatillista osaamistaan. Linjalla tutustutaan kasvatustieteen tieteenalaan, kehitetään valmiuksia toimia kasvatus- ja koulutusalalla sekä opiskellaan kasvatustieteen perusopinnot (25 op) Jyväskylän avoimen yliopiston vaatimusten mukaisesti. Lisäksi opiskelijoita ohjataan VAKAVA-pääsykokeeseen sekä opetusalan soveltuvuuskokeisiin.

Linjalla syvennytään myös ympäristökasvatuksen teemoihin, jotka kuuluvat tulevaisuuden kasvattajien tärkeisiin taitoihin. 

#kasvatustieteenlinja

Neljä opiskelijaa työskentelemässä pöydän ääressä ulkona kesäilmassa

Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linja 21.8.2023—18.5.2024

Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linja soveltuu kasvatus- ja opetusalasta kiinnostuneille, kuten aineen-, luokan-, erityis- tai varhaiskasvatuksen opettajaksi aikoville, jotka haluavat prepata itseään alan hakuprosessiin ja edistää tulevia jatko-opintoja. Lisäksi linja soveltuu kaikenikäisille aikuisille, jotka haluavat kehittää ja laajentaa ammatillista osaamistaan tai vaikkapa aloittaa uutta polkua kohti opettajan pedagogista pätevyyttä tai alanvaihtoa.

Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linjalla opiskellaan Jyväskylän avoimen yliopiston opintovaatimusten mukaiset kasvatustieteen perusopinnot (25 op), jotka antavat valmiuksia ymmärtää eri-ikäisten ihmisten kasvua, oppimista ja ohjaamista ilmiölähtöisesti. Perusopintoihin on tarjolla oppiainekohtaista tutorointia tai ryhmänohjausta keskimäärin 4 viikkotuntia. Näillä tunneilla perehdytään ohjatusti oppiaineen sisältöihin ja hyödynnetään ryhmäprosesseja oppimisen edistäjänä.

Linjan muissa poikkitieteellisissä opinnoissa kehitetään yleisiä akateemisia valmiuksia ja kriittistä lukutaitoa, tutustutaan sosiaalisiin ilmiöihin, positiivisen psykologian perusteisiin sekä ympäristökasvatuksen näkökulmiin. Opintoihin sisältyy myös yleissivistäviä opintoja, kuten vierailijoiden luentoja ja opintojen ohjausta. Opiskelija voi suorittaa halutessaan erilaisia valinnaiskursseja tai valita oman kiinnostuksen mukaan erityispedagogiikan (25 op, JY), psykologian (25 op, JY), ympäristötieteen (25 op, UTU) tai terveyden edistämisen ja terveystiedon (25 op, UEF) perusopinnot.

Kokonaan suoritetun perusopintokokonaisuuden voi sisällyttää osaksi myöhempiä korkeakouluopintoja joko pää- tai sivuaineopintoina. Hyväksilukukäytännöt vaihtelevat korkeakouluittain.
 

Ympäristökasvatuksen osa-alue

Ekososiaalisen sivistyskäsityksen ja ympäristökasvatuksen päämääränä on kestävä tulevaisuus, jota opiskellaan esimerkiksi ympäristötietoisuuden ja ympäristökansalaisuuden teemojen kautta. Ympäristötietoisuus ja henkilökohtaisen luontosuhteen ymmärtäminen tukevat hyvinvointia ja auttavat oivaltamaan oman toiminnan merkitystä osana isompaa kokonaisuutta.ILMOITTAUTUMINEN OPINTOIHIN

Kasvatustieteen ja ympäristökasvatuksen linjalle ei enää oteta ilmoittautumisia vastaan lukuvuodelle 2023-2024.

Linjan opintoihin ilmoittaudutaan opiston verkkosivujen sähköisellä lomakkeella. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisten perusteella, pääsykokeita ei ole. Päätös opiskelijavalinnasta tehdään kahden viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta.

Opetus alkaa, jos osallistujia on riittävästi.

kysy lisää
Opiskelija kuvattuna selän takaa, taustalla valkotaulu jossa tehtäväohjeita

Haku opettajaopintoihin sai Hennan tulemaan vuodeksi Joutsenoon

OPISKELUN KUSTANNUKSET

Opintojen kustannukset määräytyvät koulutuksen, ruokailun ja asumisen perusteella. Opintomaksu laskutetaan lukuvuoden aikana kahdeksassa tasasuuruisessa erässä.

Opintoihisi voit saada opintotukea (= opintoraha + asumislisä + opintolainan takaus), joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää. Lisäksi voit hakea opistolta opintoseteliavustusta, jolla voi kattaa osan opistomaksuista. Lukuvuonna 2023-2024 myönnettävä avustus on enimmillään jopa 400 € kuukaudessa!

Lue lisää maksuista ja rahoituksesta

ASUMINEN JA TÄYSIHOITO

Tarjoamme opiskelijoillemme yhteisöllistä asumista kotoisassa ja siistissä asuntolassamme. Opiston alueella on kaksi asuntolaa, joissa on 112 majoituspaikkaa yhden ja kahden hengen huoneissa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan, eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomiksi.

Täysihoito sisältää opetuksen, majoituksen ja ruokailut.

Lue lisää asumisesta

Tutustu Jyväskylän avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopintoihin

Kasvatustieteen perusopinnot 25 op (JY)

Yhteistyökumppanit

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista