Muut kulttuuri- ja hyvinvointikurssit

Japanin nykykulttuuri – viikonloppumatka Auringonjumalattaren saarille 16.-17.3. (10h + vapaaehtoinen elokuva la-iltana) /peruttu

Japanissa uusi ja vanha aika sulautuvat yhteen. Muinaisten sankaritarujen voittamattomat miekkamiehet astuvat näyttämölle, valkokankaalle ja pelimaailmoihin myös tänään. Mytologian sarvipäiset kummajaiset ovat löytäneet uuden elämän mangan ja animen piiristä. Japanin nykykulttuurista kiinnostuneen toiveluennolla tutkitaan mistä kaikki saa alkunsa ja onko mielikuvituksella lainkaan rajoja. Kurssi sisältää luentoja, analyysiharjoituksia sekä keskusteluja.

Lauantain teemat: Legenda Auringonjumalattaren saarista. Tarua ja totta Japanin historiasta. Valinnainen luentojen teemaan liittyvä elokuva illalla.

Sunnuntain teemat: Legendat elävät. Muinaiset sankarit mangan ja animen maailmoissa.

Kurssin aikataulu:
la 16.3. klo 12.30-13.30 lounas, klo 13.30-16 opetus+illalla elokuva
su 17.3. klo 9.30-12.30 opetus, klo 12.30 lounas, johon kurssi päättyy

Kurssin opettaja:
Irene Wai Lwin Moe, FT, kulttuurintutkija, tietokirjailija

Kurssin hinta:
A-hinta 194 € 
B-hinta 174 € 
C-hinta 96 €


Pareittain paremmaksi! Kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukeminen erilaisten käsittelyjen ja pariharjoitteiden avulla 15.-17.3. (20h) /peruttu

Kurssilla tutustutaan kehon anatomiaan ja fysiologiaan sekä hyödynnetään tietoa itsehoitomenetelmien opettelussa. Harjoitellaan mm. niska-hartiarenkaan käsittelyä alueen joustavuuden ja rentoutumisen lisäämiseksi. Tehdään stabiloivia harjoitteita ja tutustutaan koko kehon painelukäsittelyyn. Lisäksi harjoitellaan hengityksen avulla rentoutumista ja mielen tasapainottamista. Passiiviset venyttelyt parin kanssa antavat eväitä jatkaa kehosta huolehtimista kotona.

Kurssin harjoitukset tehdään pääsääntöisesti pareittain, ja kurssi sopii hyvin esimerkiksi pariskunnille tai ystäväpareille. Myös ilman paria on mahdollista ilmoittautua, jolloin harjoitteluparin toivotaan löytyvän yksittäin ilmoittautuneiden joukosta.

Käsittelyt tehdään vaatteiden päältä ja lattiatasossa. Huomioithan, että pystyt harjoittelemaan käsittelyitä lattiatasossa esim. kyykyssä, polvillaan tai istualtaan.

Varustaudu kurssille seuraavasti:
- Joustavat vaatteet, jotka mahdollistavat liikkumisen sekä käsiteltävänä olemisen
- Pieni sekä iso pyyhe alustan ja tyynyn suojaksi
- Pitkähiuksisille hiusten kiinnitysväline, jolla saa niskan ja hartiat näkyviin/ käsille
- Halutessasi voit tuoda oman jumppamaton/alustan

Kurssin aikataulu:
pe 15.3. klo 17–20
la 16.3. klo 9.30–16.30 (lounastauko 12.30-13.30)
su 17.3. klo 9.30–16.30 (lounatauko 12.30-13.30)

Kurssin opettaja:
Heli Lankinen, THM, fysioterapian lehtori, fysioterapeutti

Kurssin hinta:
A-hinta 245 €
B-hinta 220 €
C-hinta 139 €


Tietäjätaitoja toimivaan arkeen – kalevalaisen mielenhallinnan viikonloppukurssi, 15.-17.3. (20h)

Tule mukaan harjoittamaan ikiaikaista kalevalaista mielenhallintaa vanhojen viisaiden menetelmillä. Kerää hyvän elämän työkalupakkiisi luonnollista viisautta, luomisen iloa ja lempeää tasapainoa ripauksella tietäjätaitoja!

Mielenhallinnan taidot eivät ole uusi keksintö, vaikka nykyisin ne ovatkin hyvin suosittuja esimerkiksi elämäntaitokirjallisuudessa ja -valmennuksissa. Kautta aikojen ihmiset ovat käyttäneet arjessaan erilaisia henkisiä työkaluja päästäkseen tavoitteisiin tai selvitäkseen vaikeista tilanteista. Toisinaan avuksi on tarvittu myös auttajaa, tietäjää tai parantajaa, käyttämään perimätietona saamiaan henkisiä välineitä ja taitoja – kalevalaisen mielenhallinnan työkalupakkia.

Viikonloppukurssin aikana tutustutaan erilaisiin tietäjätaitoihin ja kuinka me jo käytämme niitä omassa arjessamme. Lisäksi opitaan, kuinka voi hyödyntää ja kehittää ikiaikaisia henkisiä taitoja omassa elämässään.

Kurssilla opitaan lisää itsestä ja ajattelusta, mutta myösvahvistetaan osaamista vuorovaikutuksessa ja vaikuttamisessa, intuition hyödyntämisessä, muutoksen toteuttamisessa, päätöksenteossa ja vaikeuksien kohtaamisessa. Tällä elämyksellisellä kurssilla tutustutaan kansanperinteen kautta omaan itseenja saadaan tuore ja kiehtova näkökulma arkisiin toimintamalleihin ja niiden kehittämiseen.

Kurssi koostuu keskustelusta, pienistä luento-osuuksista ja erilaisista yksilö- ja ryhmäharjoituksista. Aikaa jää myös omalle rauhalle ja hiljaisuuden kokemukselle. Kurssin taustateoriana käytetään esimerkiksi työnohjaukseen, mindfulnessiin ja NLP:hen liittyvän kirjallisuuden lisäksi kansanperinteeseen ja shamaanilaitoksen tutkimukseen liittyvää kirjallisuutta. Ryhmään liittyy myös vahvasti kokemuksellinen näkökulma ja toiminnallisten, luovien menetelmien käyttö. Tervetuloa mukaan!

Kurssin aikataulu:
pe 15.3. klo 17-20
la 16.3. klo 10-18 (lounastauko 12.30-13.30)
su 17.3. klo 10-16.30 (lounastauko 12.30-13.30)

Kurssin opettaja:
Päivi Partanen, FM, työnohjaaja STOry, NLP -kouluttaja ja coach, Vedic Art -opettaja, Kognitiivinen lyhytterapeutti, Tiimivalmentaja, Johtamisen EAT

Kurssin hinta:
A-hinta 245 €
B-hinta 220 €
C-hinta 139 €

Ilmoittautuminen:
Viimeistään 8.3.2024 tällä lomakkeella.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista