Kuvataiteen kurssit

Vapauttava viiva -piirustuskurssi 15.-16.3. (10h)

Kurssilla tehdään isolle paperille isoa viivaa. Koko keho liikkuu - nauti tekemisestä, liikkeestä, löytämisestä! Vapauttava viiva on kehollinen kurssi, jossa piirretään mm. seinään kiinnitetyille papereille seisten, myös lattialla istuen.  Mitään ei tarvitse osata ennalta vaan tehdään yksin ja yhdessä rennossa, hyvässä yhteishengessä.

Materiaalit saa kurssin opettajalta ja ne maksetaan paikan päällä (10€). Ota mukaan rennot työvaatteet, villasukat, juomapullo ja muistiinpanovälineet. 

Kurssi sopii kaikille, joilla on perushyvä kunto ja terveydentila. Kurssi on sovellettavissa myös heille, kenellä on esimerkiksi polvivaivoja.

Kurssin aikataulu:
Pe 15.3. klo 16.30-20.30 (sisältää 15 min tauon)
La 16.3. klo 10.00-15.00 (lounastauko 12.30-13.30)

Kurssin opettaja:
Sonja Yousif, kuvataiteilija AMK, ratkaisukeskeinen kuvataideterapeutti

Kurssin hinta:
A-hinta 194 €
B-hinta 174 €
C-hinta 96 €

Ilmoittautuminen:
Viimeistään 8.3.2024 tällä lomakkeella.


Lunta, jäätä ja risua - ympäristötaidekurssi 16.-17.3. (15 h) /peruttu

Kurssilla tutustutaan ympäristötaiteen mahdollisuuksiin ja toteutetaan teoksia opiston alueella. Hyödynnetään luonnonmateriaaleja, kuten risua, pajua, lunta ja jäätä. Kurssilla käydään läpi ympäristötaiteen ja konseptitaiteen esimerkkejä ja sisältöjä sekä sivutaan myös hieman luontoaiheista sanataidetta. Teoksia toteutetaan itsenäisesti ja ryhmissä.

Rento kokonaisuus sisältää työskentelyä ulkona, joten varauduthan säänmukaisilla varusteilla. Puhelin tai kamera on hyvä tallennusväline väliaikaisille teoksille.

Kurssin aikataulu:
La 16.3. klo 10.00-17.45 (lounastauko 12.30-13.30, tauko 15-15.30)
Su 17.3. klo 10.00-16.30 (lounastauko 12.30-13.30)

Kurssin opettaja:
Erja Levikari, kuvataiteilja AMK

Kurssin hinta:
A-hinta 194 €
B-hinta 174 €
C-hinta 96 €


Väriä ja valoa kevääseen -maalauskurssi 15.-17.3. (16 h)

Kevään rentouttava viikonloppukurssi on täynnä maalaamisen iloa ja valoa. Kurssilla intoudutaan maalaamaan ekspressionismin hengessä. Pyritään löytämään näkemystä ja vapautta väri-ilmaisuun ja siveltimen käyttöön, ja pääsemään irti turhasta pipertämisestä. Ekspressionismi yhdistää niin Emil Noldea ja Helene Schjerfbeckiä kuin Vincent van Goghia ja Edvard Munchia.

Kurssi sisältää luentoja, joissa tutkitaan ekspressionistien maalauksia lähtökohdaksi kurssin työskentelylle. Työskentelymateriaaleina esim. öljy-, akryyli-, vesiväri tai pastelli. Kurssilaiset tuovat mukanaan omat välineet ja materiaalit.

Kurssin aikataulu:
Pe 15.3. klo 18.00-20.15
La 16.3. klo 10.00-17.00 (lounastauko 12.30-13.30, tauko 15.00-15.30)
Su 17.3. klo 10.00-15.45 (lounastauko 12.30-13.30)

Kurssin opettaja:
Mikko Sakala, Taidemaalari

Kurssin hinta:
A-hinta 245 €
B-hinta 220 €
C-hinta 139 €

Ilmoittautuminen:
Viimeistään 8.3.2024 tällä lomakkeella.


Vedic Art -maalauskurssit 15.-17.3. (18,33 h)


”Maalaaminen on luovuuden herättämistä, taide hiljaisuuden kieli.”  

Vedic Art on moderni taidekoulutusmuoto, joka sopii kaikille luovuudesta ja taiteesta kiinnostuneille eikä vaadi aikaisempaa kokemusta maalaamisesta. Vedic Art koostuu 17 vedisestä taiteen prinsiipistä, jotka käydään vaiheittain läpi maalaamalla. Aloitetaan alusta, viivalla. Kontrolloiva äly muuttuu luovaksi älyksi. Arvostelun sijaan kokeillaan, yllätytään ja ihastutaan. Katso alta valittavissa olevat Vedic Art -kurssit!

Kaikilla Vedic Art -kursseilla on sama aikataulu:
Pe 15.3. klo 17.00-20.00
La 16.3. klo 10.00-17.00 (lounastauko klo 12.30-14)
Su 17.3. klo 10.00-17.00 (lounastauko klo 12.30-14)

 
Vedic Art -peruskurssi (18,33 h, osa 2)

Kevään viikonloppukurssi on jatkoa syksyn kurssiviikonlopulle, jossa sukellettiin oman luovuuden lähteelle hiljaisuuden kautta ja maalattiin 12 ensimmäistä prinsiippiä. Nyt laajennetaan luomisprosessi täyteen mittaansa maalaamalla prinsiipit 13–17. Nautitaan luovan mielikuvituksen leikistä samalla kun oma intuitiivinen ilmaisutapa vahvistuu. Otathan syksyn viikonlopun maalaukset mukaan.

Otathan omat maalaustarvikkeet mukaan. Minimitarvikkeet ovat pehmeä lyijykynä, väriliidut, vesivärit ja pensselit sekä paljon paperia. Mahdollisuuksien mukaan voit varustautua myös seuraavin maalaustarvikkein:
- Värejä ja väriliituja: akryylimaalit, vesivärit, vahaliidut, puuvärikynät…
- Piirustuspaperia, vesiväripaperia, akryylimaalauspaperia, paljon halpaa suttupaperia (esim. kilopaperi), valmiiksi pohjustettua kangasta ja/tai maalauspohjia
- Pehmeä lyijykynä (3B – 8B) ja teroitin, piirustushiiltä
- Maalausvälineistöä: kaikenkokoisia siveltimiä, teloja (superlon), sieniä, palettiveitsiä, kangasrättejä, kertakäyttölautasia (valkoisia) värien sekoittamiseen
- Pieni pussillinen puhdasta hiekkaa
- Maitoliimaa, sakset, maalarinteippiä, vesikuppeja, talouspaperirulla
- Suojaesiliina tms. itsesi ja vaatteiden suojaksi sekä kertakäyttöisiä suojakäsineitä

Vedic Art -jatkokurssit (peruskurssin suorittaneille, 18,33 h)

Jatkokurssi I: 17 taiteen prinsiippiä täydentävä jatkokurssi
Kurssilla syvennetään luovaa maalausprosessia prinsiippejä täydentävän tiedon ja kolmen kosmisen viivan avulla. Kurssi sopii peruskurssin eli taiteen 17 prinsiippiä maalanneille. Otathan omat maalaustarvikkeet mukaan.

Jatkokurssi II: Muoto, Vedanga ja Ganesh
Kurssilla syvennetään prinsiippejä ja luovaa maalausprosessia. Kurssi sopii peruskurssin eli taiteen 17 prinsiippiä maalanneille. Otathan omat maalaustarvikkeet mukaan.

Perus- ja jatkokurssien opettaja:    Hilla Tolonen, Vedic Art -opettaja

Perus- ja jatkokurssien hinta: A-hinta 245 € I B-hinta 220 € I C-hinta 139 €

Ilmoittautuminen perus- ja jatkokursseille: Viimeistään 8.3.2024 tällä lomakkeella.


Vedic Art -avaruuskurssit (18,33 h)

Avaruuskursseilla voit syventää luovuuttasi ja tulla uudestisyntymään juuri tähän hetkeen. Avaruuskurssit 1 ja 2 on kehittänyt Vedic Artin perustaja Curt Källman ja Avaruuskurssi 3 ja 4 ovat myös saaneet alkunsa tästä lähteestä.

Kurssille osallistuminen edellyttää ensikertalaisilta vähintään peruskurssin eli kaikki 17 taiteen prinsiippiä. Vedinen piirustuskurssi "Nimi ja muoto" on suositeltava, mutta sen voi käydä myös jälkeenpäin.

Avaruuskurssilaisille tilataan vedisen astrologian mukainen Jyotish-kartta, jota varten ilmoittautumisen yhteydessä on kerrottava syntymähetken päivämäärä, tarkka kellonaika ja paikka (jos pieni paikkakunta, kerro lisäksi lähin suuri kaupunki). Kursseihin sisältyy taiteen osalta pieni katsaus/kommentointi Jyotish-karttaan, mutta varsinaista astrologista syvätulkintaa kartasta ei tehdä. Jyotish-kartta ja maalauspohjia varten käytettävät Källman-taitelijavärit sisältyvät kurssin hintaan. Otathan myös omat maalaustarvikkeet mukaan.

Opettaja: Maija Pitz-Koponen, Vedic Art -opettaja

Ilmoittautuminen: 1.3.2024 mennessä tällä lomakkeella.
Huom! Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. (Kurssin voit valita ilmoittautumislomakkeella.)

AVARUUSKURSSI 1
Kurssi perustuu ikivanhaan vediseen Jyotish-astrologiaan, jossa käytetään maalaamisen pohjana jokaisen yksilöllistä Jyotish-karttaa, josta voi nähdä syntymähetken mukaiset eläinradan tähtikuviot ja planeetat omissa huoneissaan. Toinen syntymä eli Dharma – elämämme suunta tässä hetkessä – vahvistuu, kun yhdistämme syntymäkarttamme luovuuteen ja taiteeseen. Opittua tekniikkaa voi käyttää jatkossakin maalatessa; se syventää yksilöllistä luovuutta ja taiteellista ilmaisua sekä taiteessa että elämässä. 
Hinta:
A-hinta 315 €
B-hinta 295 €
C-hinta 225 €

AVARUUSKURSSI 2  
Kurssi on jatkoa Avaruuskurssi 1:lle. Kurssilla tutustutaan Jyotish-kartassa oleviin vedisen astrologian alkuperäisiin ikivanhoihin Nakshatra-tähtikuvioihin maalaamalla. Kurssilla luomisen keskiössä on edelleen Dharma eli toinen syntymämme tähän hetkeen. 
Hinta:
A-hinta 305 €
B-hinta 285 €
C-hinta 215 €
+ kartan tilausmaksu 10 €

AVARUUSKURSSI 3  
Kurssi on jatkoa Avaruuskurssi 2:lle. Tällä kurssilla otetaan mukaan myös ihmisen muoto planeettojen ja Nakshatrojen lisäksi. Luomisen ja maalaamisen keskiössä on edelleen Dharma eli toinen syntymämme tähän hetkeen, uudelleen ja uudelleen. Luovuuden ja taiteen syvin olemus on parhaimmillaan se, että alat muistaa, kuka sinä olet.
Hinta:
A-hinta 305 €
B-hinta 285 €
C-hinta 215 €
+ kartan tilausmaksu 10 €

AVARUUSKURSSI 4 / NAKSHATRAT KUVINA  
Jatkokurssi maalareille, jotka ovat osallistuneet jo Avaruuskurssi 1, 2 ja 3:lle. Kurssilla maalataan kuvia jokaisen omista Nakshatra-symboleista ja niihin liittyvistä tähtikuvioista. Kurssi vahvistaa Dharmaasi eli tämänhetkistä elämäsi suuntaa. Ota kurssille mukaan Jyotish-karttasi, tai jos olet käynyt jonkin muun ohjaajan luona aikaisemmat Avaruuskurssit, tarvittaessa tilataan sinulle uusi kartta (Pirjo Hirvosen tekemä Jyotish-kartta käy). 
Hinta:
A-hinta 295 €
B-hinta 275 €
C-hinta 205 € 
+ jos tarvitset uuden kartan, tilausmaksu 10 €

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista