Vauhtia yliopisto-opintoihin

19.07.2023

Moikka! Mie oon Lauri ja haluaisin kertoa omista kokemuksista Joutsenon Opistossa opiskelemisesta, ja miten se auttoi yliopistoon pääsyssä.

Suoritin siis englannin kielen perusopinnot English language and Communication -linjalla lukuvuonna 2021-2022. Tavoitteena oli parantaa mahiksia tulevassa pääsykokeessa ja tuntuukin, että ilman tätä ratkaisua pääsykokeet olisi olleet huomattavasti vaikeampia.

Lämminhenkinen ja rakentava ilmapiiri, sekä hyvät kurssikaverit olivat erittäin hyvä tukipilari opintojen suorittamiseen, ja hyviin lopputuloksiin. Hain kevään 2022 yhteishaussa sekä Jyväskylän yliopistoon että Itä-Suomen yliopistoon Joensuuhun, joista jälkimmäinen oli oma ykkösvalinta henkilökohtaisista syistä, mutta suoritetut opinnot varmistivat pääsyn molempiin. Vaikka Joutsenon Opistolla englannin perusopintojen kurssitarjonta tehdäänkin Jyväskylän yliopiston mukaisesti, oli opintojen hyväksiluku Joensuussa erittäin helppoa! Tämän ansiosta pystyin käytännössä jatkamaan suoraan siitä, mihin edelliset kurssit loppuivat ja aloitinkin tavallaan 2. vuoden opiskelijana, joten opinnot ovat jo hyvässä vauhdissa heti alkuun! Kaiken kaikkiaan aika Joutsenon Opistolla onkin antanut enemmän kuin alkuun osasin kuvitella ja se tarjosi hyvän alun yliopistoon.

 

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

Kuvataiteilija, sihteeri, editori ja porukan ”äiti”

Emma sai Joutsenon Opistosta matkaan itsevarmuutta ja luottamusta jatko-opintojen suhteen. Vuosi kuvataidelinjalla oli kokemusten, ystävien ja tekemisen täyteinen.

1 vuotta sitten

Nautin taiteen tekemisestä täysillä

Vuosi Joutsenon Opiston kuvataidelinjalla johdatti Riinan opiskelemaan kohti unelma-ammattiaan.

9 kuukautta sitten

Sitoutumista kestävän kehityksen tavoitteisiin

Kahdeksan vuotta sitten Agenda2030 saatettiin voimaan. Mitä Joutsenon Opistossa on tehty tavoitteiden saavuttamiseksi?

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista