Nautin taiteen tekemisestä täysillä

06.02.2023

Opiskelin Joutsenon Opistossa 2019-2020 kuvataidelinjalla. Ennen opistoon tuloa olin lukion jälkeen opiskellut vielä merkonomiksi, mutta huomasin ettei se ole sitä, mitä todella haluan tehdä. Merkonomiopintojeni viimeisinä kuukausina aloin uudelleen miettimään, mitä oikeastaan haluaisin tehdä ja missä olisin hyvä. Kuvataide nousi vahvasti ajatuksiini.

Aloin etsimään erilaisia mahdollisuuksia opiskella kuvataidetta lyhyemmän aikaa jotta saisin varmuutta tekemiseeni ja siihen, olisiko tämä todella minun alani, ja päädyinkin hakemaan Joutsenon Opistoon. Valintaan vaikutti itse kuvataidelinjan lisäksi se, että opiskelijat saavat yöpyä opiston asuntolassa myös viikonloppuisin, mikä oli todella hyvä itseäni ajatellen, sillä tulin Savosta asti Etelä-Karjalaan.

Vuoteni Joutsenon Opistossa oli ehkä elämäni paras. Sen lisäksi että pääsin tekemään taidetta, opin myös yleisiä työelämätaitoja kuten vuorovaikutustaitoja ja sain paljon uusia kavereita. Vapaa ajalla pelasimme yhdessä lautapelejä, Just Dancea tai katsoimme musiikkivideoita. Parhaimpiin muistoihini kuuluu myös japanilaisten vieraidemme vierailut opistolla, mistä minulla on muistona japanin kielen vihkooni säästämäni karkkipaperit. Oli tosi kivaa jutella ja pelata pelejä heidän kanssaan.

Myös itse opiskelu oli mielestäni mukavan rentoa. Välillä tehtäviä piti miettiä enemmän, kuten se värioppi...mutta muuten en ottanut itselleni paineita ja nautin taiteen tekemisestä ja uusien tekniikoiden oppimisesta täysillä. Kuvataiteen lisäksi otin myös valinnaisena korean ja japanin kielten kurssit ja pidin molempien opiskelemisesta.

Vuoden aikana sain hyvää ohjausta kuvataiteilijan opintoihin hakemiseen ja pääsinkin opistovuoden jälkeen suoraan opiskelemaan. Nyt olen 3. vuoden opiskelija Kankaanpään Taidekoulussa (Satakunnan ammattikorkeakoulu) ja koen edelleen opiskelevani unelma-ammattiini. Uusien asioiden oppimisesta huolimatta olen pysynyt uskollisena omalle tyylilleni ja teosten kohteena on edelleen ne opistolta tutut auringonlaskupojat. Termi, jonka Sohvi keksi, kun olin tehnyt grafiikassa epäonnistuneen auringonlaskun ja korjannut asian piirtämällä päälle EXOn Suhon.

Keväällä 2023 minua odottaa vaihto-opiskelu Koreassa ja odotan innolla, että pääsen hyödyntämään opistossa oppimaani ja kehittämään kielitaitoani.

Kiitos ihanasta vuodesta Mirjalle, Sungalle, Naokolle, Ullalle ja henkilökunnalle, sekä kanssani 2019-2020 opiskelleille 💗


-Riina

Lisää blogeja

1 vuotta sitten

Kestävä kehitys näkyy arkisissa asioissa

Joutsenon Opistossa pyrimme siihen, että näkisimme yhteyksiä kestävän kehityksen ja oman toiminnan välillä.

1 vuotta sitten

Kestävyysopetusta Joutsenon Opistolla - parempaa maailmaa luomassa

Kestävyystieteen opettajamme Joanna palaa lukuvuoteen 2021-2022 ja sen antiin.

3 vuotta sitten

Tuomas löysi oppimisen riemun opiskellessaan Joutsenon Opistossa

Tuomas opiskeli lukuvuoden aikana kasvatustieteen sekä psykologian perusopinnot ja koki vuoden Joutsenossa olleen arvokas.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista