Lauluviikko

20.-26.7.2024

Laulun mestarikurssi

20.-23.7.2024
 

 

 

ANU KOMSI

Laulun mestarikurssille voivat hakea opinnoissaan jo pidemmällä olevat musiikin ammattiopiskelijat. Ohjelmisto kurssilla on vapaa. Kurssiin sisältyy päivittäin yksilötunti (45 min) sekä työskentelyä pianistin kanssa (15 min).  Kurssille otetaan 7 laulajaa.

Kurssin pianisti on Tuomas Salokangas.


Hinta

A-hinta 584 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 1 hh)
B-hinta 544 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 484 € (opetus, lounas ja päiväkahvi)


Lue lisää

Tietoa kurssiviikosta
Peruutusehdot

 
Hakeminen MESTARIkurssille ilmoittautumissivun sähköisellä lomakkeella 1.2.-12.5.2024

Huom! Hakulomake oli sulkeutunut virheellisesti jo 11.5. Lomake on avattu uudelleen ja hakemuksia otetaan vastaan 16.5. asti.


Mestarikurssin hakijoilta pyydetään hakemuksen yhteydessä myös ääninäyte. Liitä hakulomakkeelle linkki video- tai äänitallenteeseen, jonka takaa löytyy yksi oman valintasi mukainen aaria ja lied. Linkin voit lähettää myös sähköpostitse osoitteeseen taidekesa(at)joutsenonopisto.fi 12.5. mennessä.

Ilmoittautumislomakkeen lähetettyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Jos et saa vahvistusviestiä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. Jos vahvistusviestiä ei löydy, ole pikimmiten yhteydessä opiston toimistoon.

Huomioithan, että ilmoittautumislomakkeella ja ilmoittautumisen vahvistusviestissä näkyvä tieto "Olet saamassa kurssipaikan tai "Sait kurssipaikan" on alustava tieto, jonka ohjelma näyttää automaattisesti. Opettaja valitsee osallistujat kurssille hakuajan päätyttyä. Tieto valinnoista lähetetään sähköpostitse kaikille hakijoille noin kahden viikon kuluessa hakuajan jälkeen. Kurssille valituille lähetetään kurssikirje sekä kurssimaksun maksulinkki.

Lisätietoa ilmoittautumisesta, kurssimaksuista ja peruutusehdoista löytyy Taidekesän sivulta sekä verkkokaupan ilmoittautumissivulta.
 Laulukurssi

äänenmuodostuksen ja tulkinnan, liedin ja oopperan kurssi
20.-26.7.2024
Opettajat

Reetta Haavisto, Outi Kähkönen, Jenni Lättilä, Lasse Penttinen, Ulla Raiskio ja Timo Riihonen

Kurssi on suunnattu erityisesti laulun ammattiopiskelijoille, mutta se soveltuu myös laulun harrastajille.

Kurssin ohjelmaan sisältyy päivittäin oman lauluopettajan yksilötunti (30 min), liedopetusta ryhmätunnilla sekä työskentelyä duoparina toimivan pianistin kanssa. Kurssiviikon ohjelmassa on myös useita erilliskursseja, joille lauluviikon osallistujat voivat ilmoittatua.

Kurssiviikon aikana järjestetään lauluviikon opettajakonsertti, nuoret laulajat -stipendikonsertti sekä kaksi kurssikonserttia.


Hinta

A-hinta 637 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 1 hh)
B-hinta 606 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 481 € (opetus, lounas ja päiväkahvi)Säestyksen kurssi

lied- ja oopperakurssi pianisteille
20.-26.7.2024
Opettajat

Juho Alakärppä ja Pia Värri

Laulukurssin kanssa yhteistyössä toimii säestyksen kurssi, jossa pianisti saa opetusta kurssin ryhmätunneilla ja toimii duoparina 3-4 laulajalle. Pianistiksi voi hakeutua myös ilman "omaa" säestettävää.

Säestyksen kurssi on tarkoitettu erityisesti ammattiopintoja harjoittaville tai nuorille musiikin ammattilaisille.

Pianistille kurssi on maksuton. Kurssimaksu korvautuu säestystyönä.Hakeminen laulu- ja säestyskurssille ilmoittautumissivun sähköisellä lomakkeella 1.2.-12.5.2024

Huom! Hakulomake oli sulkeutunut virheellisesti jo 11.5. Lomake on avattu uudelleen ja hakemuksia otetaan vastaan 16.5. asti.

Ilmoittaudu laulukurssille


Ilmoittautumislomakkeen lähetettyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Jos et saa vahvistusviestiä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. Jos vahvistusviestiä ei ole tullut, ole yhteydessä opiston toimistoon.

Huomioithan, että ilmoittautumislomakkeella ja ilmoittautumisen vahvistusviestissä näkyvä tieto "Olet saamassa kurssipaikan tai "Sait kurssipaikan" on alustava tieto, jonka ohjelma näyttää automaattisesti. Hakuajan päätyttyä opettajat valitsevat osallistujat kursseilleen. Tieto kurssivalinnoista lähetetään sähköpostitse kaikille hakijoille noin kahden viikon kuluessa hakuajan jälkeen. Kursseille valituille lähetetään tarkemmat kurssiohjeet sisältävä kurssikirje ja laulukurssilla kurssimaksun maksulinkki.

Lisätietoa ilmoittautumisesta, kurssimaksuista ja peruutusehdoista löytyy Taidekesän sivulta sekä verkkokaupan ilmoittautumissivulta.
 Kurssiviikon ohjelmassa on myös seuraavat erilliset kurssit, joille kaikki kurssiviikon osallistujat voivat ilmoittautua. Erilliskurssit ovat avoimia myös muille kuin kurssiviikon laulukursseille osallistuville.

Erilliskursseille ilmoittaudutaan laulukurssin hakulomakkeella. Jos ilmoittaudut vain erilliskurssille lauluviikon ulkopuolisena osallistujana, ole yhteydessä opiston toimistoon sähköpostitse taidekesa@joutsenonopisto.fi tai puhelimitse 045 844 2993.

Ensemble
Ville Enckelmann Düsseldorfin Deutche Oper am Rheinista pitää kaksipäiväisen oopperaensemblekurssin 25.-26.7. Kurssille hakeutuvien toivotaan muodostavan ensembleja ja valmistavan ohjelmistoa jo ennen kurssin alkua.
Hinta 40 €

Fonetiikan työpajat
Italian kielen fonetiikka / Ville Enckelmann
Ranskan kielen fonetiikka / Outi Kähkönen
Työpajaan sisältyy kaikille avoin luento ja erikseen ilmoittautuneille yksilöohjausta 1 x 15 min.
Hinta (yksilöohjaus) 20 €

Ooppera-aariakurssi
Antti Suhonen pitää yhdessä pianisti Tero Valtosen kanssa nelipäiväisen aariakurssin 20.-23.7. Kurssilla syvennetään oopperarepertuaarin tuntemusta. Kurssille tuodaan kaksi aariaa, joiden työstäminen on aloitettu jo aikaisemmin.
Kurssille valitaan osallistujat hakemusten perusteella.
Hinta 40 €

Ilmaisun ja tulkinnan työpaja
"Sano se!"
Martina Roos
Sävelletty, laulettu teksti – mitä kaikkia kysymyksiä, haasteita ja mahdollisuuksia se herättääkään sinussa: tervetuloa tutkimaan niitä J. Martina Roos'in kanssa pienryhmämuotoisessa työskentelyssä. Ota rentoja vaatteita, sillä saatamme pyöriskellä lattialla. Ota myös mukaan lauluja, joita haluat käsitellä - vaikeita lauluja, lauluja joita rakastat tai häpeät, tai joita olet laulanut tylsistymiseen asti.
Kurssiin sisältyy myös kaikille avoin luento sekä mahdollisuus yksilöopetukseen. Alustavat opetuspäivät 24.-26.7.
Pienryhmätyöskentely (2 h, ryhmässä max 6 osallistujaa)
Hinta 40 €
Yksilöopetus (1 x 30 min)
Hinta 30 €
Pienryhmätyöskentely (2h) ja yksilöopetus (1 x 30 min)
Hinta 60 €
Kaikille avoin luento keskiviikkona 24.7. klo 19.00

Saariaho-laulujen workshop
23.7. klo 19.00-21.00

Komsi_Värri_workshop.jpg

Anu Komsi ja Pia Värri pitävät 23.7. klo 19.00-21.00 Kaija Saariahon laulu-pianomusiikin workshopin, johon laulajat voivat osallistua yksin tai yhdessä pianistinsa kanssa. Myös Saariahon muu laulutuotanto on kurssille tervetullutta.
Anu Komsi ja Pia Värri ovat olleet Kaija Saariahon läheisiä yhteistyökumppaneita yli 25 vuoden ajan kantaesittäen ja levyttäen Eino Leino- ja Saarikoski -laulusarjat. Duo on myös esittänyt Saariahon lauluja Suomen lisäksi Saksassa, Ranskassa ja Japanissa. Duon levyttämä Saariahon lähes koko pianolaulutuotannon sisältävä albumi "Sumun läpi" (Cmo1) sai Ylen vuoden klassinen levy- ja Emma Gaala -ehdokkuudet.  Komsi ja Värri pitivät vuonna 2021 menestykkään Saariaho-mestarikurssin Taideyliopiston Sibelius-Akatemian lauluosastolla.
Kurssille otetaan 7-9 laulajaa, jotka valitaan hakemuksen perusteella.
Hinta 45 €

Kehonhuolto
Aamuisin opiston piha-alueella kehonhuoltotuokio, jossa herätellään kehoa sekä venytellään ja avataan ylävartalon lihaksistoa lauluvalmiuteen.
Tanssinopettaja Juuli Peltola-Kiviniemi

Joutsenon Opistolla noudatetaan turvallisen tilan periaatteita.
 

Tutustu lauluviikon opettajiin
Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista