Asuminen

Opistolla on majoitustilat 112 henkilölle. Viihtyisät huoneet ovat kalustettuja ja ne ovat asukkaan käytettävissä myös viikonloppuisin ja loma-aikoina. Voit siis tehdä olosi kotoisaksi!

Huoneiden kalustukseen kuuluvat sänky ja patja, kirjoituspöytä ja tuoli, lukulamppu, vaatekaappi, verhot ja roskakori. Asukas tuo omat peti- ja liinavaatteet sekä halutessaan matot ja verhot.

Asuntoloissamme on sekä yhden että kahden hengen huoneita. Soluhuoneissa on jaetut peseytymistilat, ja jokaisessa asuinkerroksessa on yhteiskeittiö.

Huonetyypit

Yhden hengen huone solussa 7,5-11 m²,  yhteinen wc ja suihkutila

Kahden hengen huone solussa, yhteinen wc ja suihkutila 12-17 m²

Opistolla on myös joitakin yhden hengen huoneita, joissa on oma wc ja suihku. Jos sinulla on erityinen tarve (esimerkiksi sairaus tai muu syy) omavesalliseen huoneeseen, laita siitä tieto hakemuksen lisätietoja-kohtaan.

Huonetoiveet huomioidaan ja huoneet täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yhteiset tilat

Yhteisten keittiötilojen varustukseen kuuluvat liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi, pakastin, kahvin- ja vedenkeitin sekä leivänpaahdin. Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia. Ruokailuvälineitä ja käyttöastioita voi tuoda myös itse.

Tietokoneet ja nettiyhteydet

Asuntolarakennuksen oleskelutiloissa on käytettävissä maksuton langaton verkko. Toistaiseksi asuinhuoneissa toimii parhaiten asukkaan oma nettiliittymä.  Atk-luokan ja ryhmiksen tietokoneet ovat asukkaiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Oma läppäri (tai tabletti) on hyvä ottaa mukaan, sillä opiskelussa käytetään paljon myös sähköisiä materiaaleja.

Pyykkihuolto ja siivous

Asukkaiden yhteiskäytössä olevat pyykinpesutilat sijaitsevat asuntolarakennuksessa. Pesukone toimii kahdella euron kolikolla. Lisäksi käytettävissä ovat kuivaushuone sekä silitysrauta ja -lauta.

Asukas siivoaa oman asuinhuoneensa sekä omat jälkensä yhteisistä tiloista. Opiston siistijät huolehtivat muiden yhteisten tilojen siisteydestä. Opisto tarjoaa asukkaiden käyttöön perussiivouksessa tarvittavan välineistön ja pesuaineet.

Vapaa-aika

Asuntolan oleskelutiloissa on televisio ja dvd-soitin. Opistolla on myös muita yhteisiä tiloja, joissa voi muun muassa katsella elokuvia, pelata lauta- tai konsolipelejä tai viettää aikaa opiskelukavereiden kanssa.

Saimaan rantamaisema tarjoaa hyvät puitteet ulkoilu- ja liikuntaharrastukselle. Lisäksi opistolla on oma kuntosali, pingispöytä sekä sali, jossa on mahdollisuus pelata esimerkiksi sulkapalloa tai sählyä. Saunomaan pääsee keskiviikkoisin ja lauantaisin.

 

 

 

 

#joutsenonopistoelämää