Miksi Joutsenon Opistoon?

Kansanopistovuoden aikana voit kokeilla yliopisto-opintojen sopivuutta sinulle menettämättä kuitenkaan paikkaasi yhteishaun ensikertalaiskiintiössä. Voit myös käyttää vuoden harrastuksesi syventämiseen tai oman tiesi etsimiseen. Saat opintoihisi opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettäviä tukikuukausia.

Ohjausta ja neuvontaa

Opintojen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan oma opiskelusuunnitelma kunkin henkilökohtaisten tavoitteiden ja jatkosuunnitelmien pohjalta. Lukuvuoden päätteeksi linjoillamme valmistaudutaan yhdessä tuleviin pääsykokeisiin. Opisto tarjoaa tukea myös jatko-opintoihin hakeutumiseen.

Lue lisää

Opiskelua ja yhdessä tekemistä

Ryhmässä opiskelu opettajan ohjaamana rytmittää ja aikatauluttaa opinnot lukuvuoden varrelle niin, että omat tavoitteet on mahdollista saavuttaa. Kontaktiopetuksen lisäksi kursseihin sisältyy opintolinjasta riippuen alan kirjallisuutta, tenttejä, oppimistehtäviä, etätenttejä, ryhmätöitä, itsenäistä työskentelyä, harjoittelujaksoja ja linjojen välistä yhteistyötä.

Lue lisää

 • Rahoitus

  Täysihoidossa asuvan opiskelijan maksuun sisältyvät asumisen ja koulutuksen lisäksi kolme päivittäistä ateriaa sekä päiväkahvi. Opintoihisi voit saada opintotukea, joka ei vähennä myöhempiin korkeakouluopintoihin myönnettävien opintotukikuukausien määrää.

  Lue lisää
 • Asuminen

  Opintojesi ajan voit asua täysihoidossa opiston asuntolassa. Majoitustilat ovat käytettävissä koko opiskeluajan eikä niitä tarvitse tyhjentää viikonlopuiksi tai lomien ajaksi.

  Lue lisää
 • Ruoka

  Opiston ruokalassa tarjotaan aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen.

  Lue lisää
 • Opiskelu

  Ohjeita opiskelumateriaaleihin ja tietokantoihin liittyen

  Lue lisää
 • Opiskelijaterveydenhuolto

  Joutsenon Opiston opiskelijaterveydenhuollosta vastaa Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote. Katso yhteystiedot.

  Lue lisää
 • Aikataulut

  Lukuvuoden aikataulut

  Lue lisää