Tervetuloa tutustumaan Joutsenon Opistoon

Koulutustarjonnastamme löydät tietoa TÄÄLTÄ

Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa opistoon ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Arvona vastuullisuus

Joutsenon Opiston johto ja henkilökunta ovat sitoutuneet seuraaviin asiakaslupauksiin:

  • Opiskelijamme ovat tyytyväisiä opiston järjestämään koulutukseen ja tukipalveluihin.
  • Henkilökuntamme on osaavaa, työhönsä sitoutunutta, osaamistaan kehittävää ja muutosmyönteistä.
  • Fyysisen oppimis- ja asumisympäristön lisäksi huolehdimme myös opiskelijoittemme henkisestä hyvinvoinnista.

Vastuullinen toimintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen. Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja lunastamaan asiakaslupauksemme.

Lue lisää

Monipuolisen koulutustarjonnan kansanopisto

Joutsenon Opiston opiskelijakunta koostuu eri puolilta Suomea lähtöisin olevista nuorista ja aikuisista. Talvikaudella koulutustarjontaamme sisältyy avoimen yliopiston perusopintoja, japania, koreaa, kiinaa, kuvataidetta sekä suomen kieltä ulkomaalaisille. Tarjoamme myös  LuMa-linjan sekä välivuosilinjan uutta suuntaa elämäänsä hakeville nuorille ja aikuisemmillekin.

Laaja valinnaisaineiden valikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi, ja jokainen opiskelija pääsee itse vaikuttamaan opintojensa rakentumiseen.

Opistomme järjestää  myös S2-opetusta Joutsenon vastaanottokeskuksessa.

Kesäisin Joutsenon Taidekesä tuo opistolle laajan kirjon eri taiteenalojen opettajia, opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastajia.

Juuret ja sijainti

Poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton Joutsenon Opisto on toiminut samalla luonnonkauniilla paikalla vuodesta 1950. Lappeenrannassa, Joutsenon kaupunginosassa sijaitseva opistokampuksemme on alueena rauhallinen ja viihtyisä. Sijaintimme aivan Saimaan rannalla tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet opiskelijoillemme. Luonnonläheisyys on meille voimavara, ja opiston vastuullisuuslupaukseen sisältyykin myös kestävän kehityksen vaaliminen ja edistäminen.

Opiskelurauhan takaava ympäristömme ei kuitenkaan ole eristäytynyt tai etäinen. Joutsenon keskustan liikkeisiin on matkaa noin 2,5 km. Linja-autopysäkki sekä rautatieasema ovat kävelymatkan päässä, ja julkisten liikennevälineiden yhteydet lähimpiin kaupunkeihin, Lappeenrantaan ja Imatralle, ovat säännölliset. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus lainata opiston polkupyöriä.

 

Olen nyt toisen vuoden tutkinto-opiskelija Japanissa Reitakun yliopistossa, jonne pääsin suoraan opistovuoteni jälkeen. Joutsenon Opiston natiivi japanin opettajamme auttoi hakulomakkeiden täyttämisessä ja pääsykokeeseen valmistautumisessa.”

Opistovuosi on ollut jollain tavalla todella vapauttava. On päässyt itsenäistymään hiukan ja saanut esimakua yliopisto-opiskelusta. Mielestäni olen onnistunut ainakin näkemään tulevaisuuttani uudella tavalla ja varmistunut lisää opiskeluiden suunnasta.”

 

 Suosittelisin opistoa ehdottomasti! Ei minusta olisi muuten ollut hakemaan Taideinstituuttiin, enkä siis olisi tässä ilman opistoa. Opisto oli tärkeä etappi matkalla, josta on paljon lämpimiä ja hyviä muistoja!”

 

Kansanopistossa opiskelu oli aivan uutta, enkä ollut edes tietoinen siitä kuinka paljon opintoja voi suorittaa. Opeksi-linjan harjoittelut ja tutustumisvierailut antoivat näkökulmaa omiin uravalintoihini, minkä lisäksi opistolta jäi matkaani monia uusia ystäviä. Jos et pääse opiskelemaan tai omat tulevaisuudensuunnitelmasi ovat vielä auki, suosittelen lämmöllä Joutsenon Opistoa. ”

 

Joutsenon Opistossa suorittamani perusopintokokonaisuudet hyväksiluettiin sellaisinaan Itä-Suomen yliopistossa. Olen opinnoissa vuoden edellä yhtä aikaa aloittaneita opiskelukavereitani.”

Opistovuoden jälkeen pääsin viittomakielen tulkin koulutukseen Diakonia-ammattikorkeakouluun. Vaikka viittomakieli ja Joutsenossa opiskelemani kasvatustiede sekä erityispedagogiikka ovat aloina erilaisia, hyödyn opistovuonna suorittamistani opinnoista nykyisessä koulutuksessani. ”

Kuvataidelinjalla harjoittelimme lähes kaikkia taiteen tekniikoita. Opin muun muassa öljyväri- ja temperamaalausta sekä metalligrafiikkaa, mistä hyödyin pääsykokeissa Saimaan ammattikorkeakouluun opistovuoden keväällä. Taiteellisen kehittymiseni lisäksi Joutsenon Opistossa opin tuntemaan omat vahvuuteni ja toimimaan entistä aktiivisemmin ryhmätyöskentelytilanteissa.