Tervetuloa tutustumaan Joutsenon Opistoon

Koulutustarjonnastamme löydät tietoa TÄÄLTÄ

Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa opistoon ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Arvona vastuullisuus

Joutsenon Opiston johto ja henkilökunta ovat sitoutuneet seuraaviin asiakaslupauksiin:

  • Opiskelijamme ovat tyytyväisiä opiston järjestämään koulutukseen ja tukipalveluihin.
  • Henkilökuntamme on osaavaa, työhönsä sitoutunutta, osaamistaan kehittävää ja muutosmyönteistä.
  • Fyysisen oppimis- ja asumisympäristön lisäksi huolehdimme myös opiskelijoittemme henkisestä hyvinvoinnista.

Vastuullinen toimintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen. Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja lunastamaan asiakaslupauksemme.

Lue lisää

Monipuolisen koulutustarjonnan kansanopisto

Joutsenon Opiston opiskelijakunta koostuu eri puolilta Suomea lähtöisin olevista nuorista ja aikuisista. Talvikaudella koulutustarjontaamme kuuluvat avoimen yliopiston, kielten ja kulttuurien, kuvataiteen sekä maahanmuuttajien suomen kielen koulutukset. Tarjoamme myös lääketieteen pääsykokeisiin valmentavia ja pelialaan tutustuttavia opintolinjoja, sekä uutta suuntaa elämäänsä hakeville nuorille ja aikuisemmillekin suunnattuja opintoja. Laaja valinnaisaineiden valikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi, ja jokainen opiskelija pääsee itse vaikuttamaan opintojensa rakentumiseen.

Opistomme järjestää  myös S2-opetusta Joutsenon vastaanottokeskuksessa.

Kesäisin Joutsenon Taidekesä tuo opistolle laajan kirjon eri taiteenalojen opettajia, opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastajia.

Juuret ja sijainti

Poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton Joutsenon Opisto on toiminut samalla luonnonkauniilla paikalla vuodesta 1950. Lappeenrannassa, Joutsenon kaupunginosassa sijaitseva opistokampuksemme on alueena rauhallinen ja viihtyisä. Sijaintimme aivan Saimaan rannalla tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet opiskelijoillemme. Luonnonläheisyys on meille voimavara, ja opiston vastuullisuuslupaukseen sisältyykin myös kestävän kehityksen vaaliminen ja edistäminen.

Opiskelurauhan takaava ympäristömme ei kuitenkaan ole eristäytynyt tai etäinen. Joutsenon keskustan liikkeisiin on matkaa noin 2,5 km. Linja-autopysäkki sekä rautatieasema ovat kävelymatkan päässä, ja julkisten liikennevälineiden yhteydet lähimpiin kaupunkeihin, Lappeenrantaan ja Imatralle, ovat säännölliset. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus lainata opiston polkupyöriä.

 

Ensivaikutelmaltaan Joutsenon Opisto yllätti minut positiivisesti. Parempaa ruokaa, pätevämpiä opettajia, mukavampia ihmisiä ja parempikuntoiset tilat kuin odotin. Voin jo kahden viikon jälkeen suositella Joutsenon Opistoa kenelle vaan.

– Jenni Ylisirniö,

Välivuosilinja 2017-2018

Tääl mieki saan mokkapaloja! Opistossa otamme kaikki erityisruokavaliot huomioon.

– Miina Tynkkynen,

Psykologian perusopinnot -linja, 2017-2018

Olin suunnitellut opiskelevani japania yliopistossa, mutta kohdalleni sattuikin välivuosi. Päädyin Joutsenon Opistoon japanin kielen ja kulttuurin linjalle, jossa tarjoutui mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Tällä hetkellä opiskelen japania Reitaku-yliopistossa. ”

– Paloma Laurenius,

Japanin kielen ja kulttuurin linja, 2015-2016

Pääsin Jyväskylään opiskelemaan hyvän pääsykoepreppauksen ansiosta ja muutaman vuoden päästä valmistuttuani olen erityisluokanopettaja, jolla on pätevyys myös luokanopettajan töihin. Läheiset luokkakaverit, joista osasta on tullut hyviä ystäviä, loistava ja tavoitteellinen opetus sekä ystävällinen ja lämminhenkinen ilmapiiri opistolla tekivät vuodestani yhden elämäni tärkeimmistä. ”

– Linda Norrena,

Opeksilinja 2013-2014

Vuosi Joutsenon opistossa oli kuin pelastusrengas. Kun lukion jälkeen tiedot ja taidot eivät vielä riittäneetkään jatko-opintoihin, opistovuosi säästi minut turhanpäiväiseltä välivuodelta. Monipuolinen opetus ja positiivinen ympäristö antoivat minulle mitä parhaimmat eväät seuraavan kevään pääsykokeisiin.”

– Anni Jokitalo,

 Kuvataiteen linja, 2015-2016