Tervetuloa tutustumaan Joutsenon Opistoon

Koulutustarjonnastamme löydät tietoa TÄÄLTÄ

Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa opistoon ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Arvona vastuullisuus

Joutsenon Opiston johto ja henkilökunta ovat sitoutuneet seuraaviin asiakaslupauksiin:

  • Opiskelijamme ovat tyytyväisiä opiston järjestämään koulutukseen ja tukipalveluihin.
  • Henkilökuntamme on osaavaa, työhönsä sitoutunutta, osaamistaan kehittävää ja muutosmyönteistä.
  • Fyysisen oppimis- ja asumisympäristön lisäksi huolehdimme myös opiskelijoittemme henkisestä hyvinvoinnista.

Vastuullinen toimintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen. Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja lunastamaan asiakaslupauksemme.

Lue lisää

Monipuolisen koulutustarjonnan kansanopisto

Joutsenon Opiston opiskelijakunta koostuu eri puolilta Suomea lähtöisin olevista nuorista ja aikuisista. Talvikaudella koulutustarjontaamme sisältyy avoimen yliopiston perusopintoja, japania, koreaa, kiinaa, kuvataidetta sekä suomen kieltä ulkomaalaisille. Tarjoamme myös  LuMa-linjan sekä välivuosilinjan uutta suuntaa elämäänsä hakeville nuorille ja aikuisemmillekin.

Laaja valinnaisaineiden valikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi, ja jokainen opiskelija pääsee itse vaikuttamaan opintojensa rakentumiseen.

Opistomme järjestää  myös S2-opetusta Joutsenon vastaanottokeskuksessa.

Kesäisin Joutsenon Taidekesä tuo opistolle laajan kirjon eri taiteenalojen opettajia, opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastajia.

Juuret ja sijainti

Poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton Joutsenon Opisto on toiminut samalla luonnonkauniilla paikalla vuodesta 1950. Lappeenrannassa, Joutsenon kaupunginosassa sijaitseva opistokampuksemme on alueena rauhallinen ja viihtyisä. Sijaintimme aivan Saimaan rannalla tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet opiskelijoillemme. Luonnonläheisyys on meille voimavara, ja opiston vastuullisuuslupaukseen sisältyykin myös kestävän kehityksen vaaliminen ja edistäminen.

Opiskelurauhan takaava ympäristömme ei kuitenkaan ole eristäytynyt tai etäinen. Joutsenon keskustan liikkeisiin on matkaa noin 2,5 km. Linja-autopysäkki sekä rautatieasema ovat kävelymatkan päässä, ja julkisten liikennevälineiden yhteydet lähimpiin kaupunkeihin, Lappeenrantaan ja Imatralle, ovat säännölliset. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus lainata opiston polkupyöriä.

 

Oli kiva ja hyödyllinen vuosi! Erityisesti verkostoituminen ja uudet ystävät sekä akateemisten taitojen vahvistuminen tekivät vuodesta kannattavan ja mieleenpainuvan.”

 Opiskelijapalaute, 2017-2018

Opistovuosi on ollut jollain tavalla todella vapauttava. On päässyt itsenäistymään hiukan ja saanut esimakua yliopisto-opiskelusta. Mielestäni olen onnistunut ainakin näkemään tulevaisuuttani uudella tavalla ja varmistunut lisää opiskeluiden suunnasta.”

– Petra Puustinen,

 Psykologian perusopinnot -linja, 2017-2018

 Suosittelisin opistoa ehdottomasti! Ei minusta olisi muuten ollut hakemaan Taideinstituuttiin, enkä siis olisi tässä ilman opistoa. Opisto oli tärkeä etappi matkalla, josta on paljon lämpimiä ja hyviä muistoja!”

– Angelica Saukkonen,

Kuvataiteilija, kuntouttavan kuvataideryhmän ohjaaja Nauha ry

Ensivaikutelmaltaan Joutsenon opisto yllätti minut positiivisesti. Parempaa ruokaa, pätevämpiä opettajia, mukavampia ihmisiä ja parempikuntoiset tilat kuin odotin. Voin jo kahden viikon jälkeen suositella Joutsenon opistoa kenelle vaan. ”

– Jenni Ylisirniö,

Välivuosilina, 2017-2018

Opistovuosi kannusti ja opetti unelmoimaan, näkemään elämän valoisammalta puolelta. Se myös selkeytti, että oikeasti haluan jatko-opiskelemaan aivan muulle alalle kuin alkuperäisten suunnitelmieni mukaan olin ajatellut!.”

 Opiskelijapalaute, 2017-2018

Olin suunnitellut opiskelevani japania yliopistossa, mutta kohdalleni sattuikin välivuosi. Päädyin Joutsenon Opistoon japanin kielen ja kulttuurin linjalle, jossa tarjoutui mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Tällä hetkellä opiskelen japania Reitaku-yliopistossa. ”

– Paloma Laurenius,

Japanin kielen ja kulttuurin linja, 2015-2016

Tääl mieki saan mokkapaloja! Opistossa otetaan kaikki erityisruokavaliot huomioon.

– Miina Tynkkynen,

Psykologian perusopinnot -linja, 2017-2018