Soitinten mestarikurssit
25
. — 31.7.2020

“Olemme uudistaneet Joutsenon Taidekesän soitinten mestarikurssin 2020.

Kurssin opettajat ovat sekä Suomen kärkipään muusikoita että pedagogeja. Kamarimusiikki on saanut entistä tärkeämmän osan kurssin ohjelmassa ja kurssilaisilla onkin nyt upea mahdollisuus päästä kamarimusisoimaan yhdessä huippuopettajien kanssa. Joutsenon Opisto tarjoaa mainiot puitteet; opetus, majoitus sekä konsertit tapahtuvat samassa pihapiirissä. Opiston kesäinen miljöö Saimaan rannalla kruunaa onnistuneen ja ikimuistoisen musiikintäyteisen kurssin.

Lämpimästi tervetuloa – Joutsenossa nähdään!”

Salla Pynssi (o.s. Karakorpi)
Kurssin taiteellinen johtaja

Kurssiohjelma ja opettajat

Mestarikurssien ohjelmassa on päivittäin oman soittimen yksilötunti (6 x 45 min). Yksilöopetuksen lisäksi tarjolla on opetusta kamarimusiikkiryhmille sekä sekä mahdollisuus osallistua orkesterisoittoon. Kurssiviikon aikana järjestetään useita kurssikonsertteja sekä opettajakonsertti.

Harmonikka
Matti Rantanen
Heidi Velamo
Janne Valkeajoki (kamarimusiikki)

Piano
Antti Hotti
Tiina Karakorpi
Katarina Nummi-Kuisma

Sello
Tuomas Lehto
Tuomas Ylinen

Viulu
Petri Aarnio
Kreeta-Julia Heikkilä
Reka Szilvay

Alttoviulu
Hanna Hohti
Lilli Maijala

Säestys
Tiina Karakorpi
Timo Latonen
Salla Pynssi (os. Karakorpi)

Orkesteri
Tuomas Lehto

Kamarimusiikkikurssi
Kamarimusiikin ohjaajina toimivat mestarikurssin opettajat, jotka myös itse soittavat mukana useimmissa ryhmissä. Kamarimusiikkiteokset sekä ryhmät päätetään ilmoittautumisajan jälkeen. Myös valmiit kamarimusiikkikokoonpanot ovat tervetulleita kurssille. Nuotit teoksista lähetetään kotiin harjoiteltaviksi ennen kurssin alkua. Ilmoittaudu rohkeasti mukaan kamarimusiikkiin!

Orkesteri
Mestarikurssin orkesterin kapellimestarina toimii Tuomas Lehto. Orkesteri muodostetaan kurssin opiskelijoista. Ohjelmassa on yksi isompi teos jousiorkesterille sekä muutama konsertto/ konserton osa, joissa solisteina soittavat kurssin opiskelijat. Orkesteri esiintyy Taidekesän orkesterikonsertissa keskiviikkona 29.7. Nuotit jousituksineen lähetetään etukäteen kotiin harjoiteltaviksi. Jos olet kiinnostunut soittamaan kurssin orkesterin solistina, kerro kiinnostuksesi  sekä soitettava teos ilmoittautumisen yhteydessä. Orkesterissa soitettavat teokset päätetään lopullisesti ilmoittautumisajan päätyttyä.

Kurssimaksut
A-hinta 495 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 1 hh)
B-hinta 460 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 380 € (opetus, lounas ja päiväkahvi)
Kamarimusiikkikurssi 40 €

Majoitus- ja ruokailumaksut muille kurssin aikana majoittuville

Ilmoittautuminen 1.2.2020 alkaen
Koronaepidemian takia Joutsenon Taidekesän kurssit kesältä 2020 on peruttu.

Lisätietoa kurssiasioista saat opiston toimistosta, p. 045 844 2993 tai opisto(at)joutsenonopisto.fi. Kurssin sisällöstä ja ohjelmasta voit kysyä sähköpostitse myös kurssin taiteelliselta johtajalta Salla Pynssiltä, salla.pynssi(at)gmail.com.

Peruutusehdot

Mestarikurssin opettajaesittely