Opistolla on majoitustilat 112 henkilölle. Huoneet ovat viihtyisiä ja kalustettuja, ja ne ovat asukkaan käytettävissä myös viikonloppuisin ja loma-aikoina. Voit siis tehdä olosi kotoisaksi!

Huoneiden kalustukseen kuuluvat sänky ja patja, kirjoituspöytä ja tuoli, lukulamppu, vaatekaappi, verhot ja roskakori. Asukkaiden on tuotava omat peti- ja liinavaatteet sekä halutessaan matot.

Asuntoloissamme on sekä yhden että kahden hengen huoneita. Soluhuoneissa on jaetut peseytymistilat, ja jokaisessa asuinkerroksessa on yhteiskeittiö. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti ja ne jaetaan hakujärjestyksessä. Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 20 euroa/viikko.

044-opiskelijan-huone-asuntolassa

Yhteisten keittiötilojen varustukseen kuuluvat liesi ja uuni, mikroaaltouuni, jääkaappi, pakastin, kahvin- ja vedenkeitin sekä leivänpaahdin. Lisäksi käytettävissä on perusvälineitä ruoan valmistukseen sekä astioita ja aterimia. Ruokailuvälineitä ja käyttöastioita voi tuoda myös itse.

Asuntolarakennuksen oleskelutiloissa on käytettävissä maksuton langaton verkko. Toistaiseksi asuinhuoneissa toimii parhaiten asukkaan oma nettiliittymä. Opistolla on lisäksi atk-luokka ja kirjasto, joiden tietokoneet ovat asukkaiden käytettävissä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Pyykkihuolto ja siivous

Asukkaiden yhteiskäytössä olevat pyykinpesutilat sijaitsevat asuntolarakennuksessa. Pesukone toimii kahdella euron kolikolla. Lisäksi käytettävissä ovat kuivaushuone sekä silitysrauta ja -lauta.

Asukas siivoaa oman asuinhuoneensa sekä omat jälkensä yhteisistä tiloista. Opiston siistijät huolehtivat muiden yhteisten tilojen siisteydestä. Opisto tarjoaa asukkaiden käyttöön perussiivouksessa tarvittavan välineistön ja pesuaineet.

joutsenon_opisto_opiskelijalle_terveydenhuolto

Vapaa-aika

Asuntolan oleskelutiloissa on televisio ja dvd-soitin. Opistolla on myös muita yhteisiä tiloja, joissa voi mm. katsella elokuvia, pelata lauta- tai konsolipelejä tai viettää aikaa opiskelukavereiden kanssa.

Kirjasto palvelee opiskelijoita myös vapaa-ajan asioissa. Kirjallisuuden lisäksi löydät sanoma- ja aikakauslehtiä sekä lautapelejä lainattavaksi.

Saimaan rantamaisema tarjoaa hyvät puitteet ulkoilu- ja liikuntaharrastukselle. Lisäksi opistolla on oma kuntosali, pingispöytä, sekä sali, jossa on mahdollisuus pelata esim. sulkapalloa tai sählyä. Saunomaan pääsee keskiviikkoisin ja lauantaisin.

023-kuntosali