Loikkaa luontoon - lasten luontoviikko

3.-7.6.2024 (35 h)

Kurssin sisältö

Loikataan luontoon ja tutkaillaan yhdessä mitä elämyksiä, havaintoja ja tekemistä alkukesän luonto tarjoaa!

Lasten luontoviikon päiväohjelma koostuu muun muassa opiston lähiluontoon tehtävistä retkistä sekä luontoon tutustumisesta erilaisten tehtävien, leikkien, aktiviteettien ja pienen taiteilun keinoin. Luvassa on myös eväsretki läheiselle laavulle. Yhtenä päivänä toteutetaan vierailu Joutsenossa sijaitsevaan kotieläinmetsään, jossa pääsee tutustumaan erilaisiin eläimiin ja touhuamaan leikkialueella. Osa toiminnasta tapahtuu myös opiston pihapiirissä ulkopelien ja -leikkien muodossa.

Luontoviikko järjestetään yhteistyössä Luontoliiton kanssa.

Luontoviikko on tarkoitettu 7–10-vuotiaille lapsille. Viikon osallistujamäärä on max. 12 lasta.

Luontoviikolle osallistuvat lapset sekä kurssin ohjaajat majoittuvat kurssin ajan opiston asuntolassa ja kaikki ruokailut aamupalasta iltapalaan tapahtuvat myös opiston ruokalassa. Retket ja muu ulkona tapahtuva toiminta järjestetään ruokailujen välissä olevien toiminta-aikojen puitteissa, noin klo 9–17 välisenä aikana. Ota mukaan oma retkireppu, juomapullo sekä retki-istuinalusta. Kurssi päättyy perjantaina 7.6. klo 14.30 alkavaan päiväjuomaan. Kurssikirjeessä, joka toimitetaan ennen luontoviikon alkua, kerrotaan lisää luontoviikon käytännön asioista.

Luontoviikon aikana pysytään kuivalla maalla: turvallisuussyistä kurssilla ei tehdä soutu- tai uimaretkiä. Ilta-aikaan luontoviikon ohjaajat järjestävät yhteistä tekemistä ja ajanviettoa, ja iltaohjelmaa voidaan ainakin osittain järjestää yhdessä muiden samalla viikolla olevien lasten kurssilaisten ja ohjaajien kanssa. Luontoviikon ohjaajat ovat paikalla ympäri vuorokauden, joten ohjaajat auttavat lapsia myös mahdollisissa pulma- tai harmitustilanteissa.

Kurssin B-hintaan sisältyy leiriohjelman lisäksi yöpyminen opiston asuntolassa 2 hengen huoneessa, leiripäivien ruokailut, retkieväät sekä yhtenä päivänä edestakainen kuljetus kotieläinmetsään. Jos lapsi haluaa yöpyä samassa huoneessa samalle kurssiviikolle osallistuvan sisaruksen tai kaverin kanssa, kannattaa tästä mainita ilmoittautumisen yhteydessä – muutoin mahdolliset huonekaverit jaetaan toimistomme toimesta.

Jos joku leiriläisistä ei halua yöpyä opistolla, on mahdollista osallistua päiväleirille, jolloin lapsi tuodaan aamulla ennen yhteisen toiminta-ajan alkua ja haetaan ohjatun toiminnan jälkeen yöksi kotiin. Päiväleiriläiset valitsevat ilmoittautumislomakkeelta tällöin C-hinnan, johon kuuluu leiriohjelma, leiripäivinä lounas ja päiväjuoma, retkieväät sekä yhtenä päivänä edestakainen kuljetus kotieläinmetsään.
 

Ohjaajat

Sohvi Kuusitunturi ja Vilho Ruokolainen
Sohvi on koulutukseltaan toimintaterapeutti, jolla on takanaan yli 20 vuoden kokemus partiosta ja hän on toiminut pitkään myös partiojohtajana. Luonnossa oleminen ja retkeily on siis tuttuakin tutumpaa Sohville ja lasten ohjaaminen sujuu Sohvilta napakalla otteella, hauskuutta unohtamatta. Vilho on toiminut Luontoliiton leireillä ohjaajana sekä Etelä-Suomessa että Savonlinnan seudulla, eli Vilholta löytyy kokemusta luontoaiheisen leiriohjelman suunnittelusta ja ohjaamisesta sekä lasten kanssa toimimisesta. Vilho kannustaa mielellään lapsia ympäristön tutkimiseen ja tarkkailuun. Sekä Sohville että Vilholle Joutsenon Opisto ja sen ympäristö on tuttu paikka, sillä he molemmat ovat opiskelleet Joutsenon Opistolla; Sohvi kuvataidelinjalla ja Vilho ekologisuuteen ja luontoon painottuvalla edetään ekoina -linjalla.

Hinta

B-hinta 253 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 169 € (opetus, lounas ja päiväkahvi)

Sisarusalennus 25 %.
Huoltajan majoitus kurssin aikana täysihoidolla kurssilaisen huoneessa 43,60 € / vrk.

Ilmoittautumisaika kurssille 1.2.-5.5.2024.

Mikäli kurssilla on tilaa, ilmoittautumisia voidaan ottaa vastaan kurssin alkuun asti.
 

Linkki ilmoittautumissivulle


Ilmoittautumislomakkeen lähetettyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Jos vahvistusviestiä ei ole tullut, otathan yhteyttä opiston toimistoon.

Ilmoittautuneille lähetetään kurssikirje ja kurssimaksun maksulinkki sähköpostitse heti kurssin varmistuttua kevään aikana tai viimeistään noin kolme viikkoa ennen kurssin alkua.

Lisätietoa ilmoittautumisesta, kurssimaksuista ja peruutusehdoista löytyy Taidekesän sivulta sekä verkkokaupan ilmoittautumissivulta.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista