Ekoprinttaus - värejä ja kuvioita luonnosta

17.-19.7.2023 (21 h)

Kurssin sisältö

Kurssilla opetellaan kuvioimaan kangasta ja paperia luonnosta saatavilla kasveilla ihastuttavaa ja yllätyksellistä kontaktivärjäysmenetelmää käyttäen. Kurssin aikana käydään läpi ekoprinttauksen perusmenetelmiä, joiden avulla luodaan uniikkeja kuvioita tekstiili- ja paperipinnoille.

Ekoprinttaus eli ekopainanta tai kasvipainanta on menetelmä, jossa nimensä mukaisesti ”printataan” eli painetaan kasvien kuvioita kankaalle tai paperille. Pohjustetun materiaalin kanssa tiiviiseen kontaktiin aseteltujen kasvien muodot ja värit siirretään printattavaan kankaaseen tai paperiin höyryttämällä tai keittämällä. Lisätehosteina voidaan käyttää erilaisia väri- ja apuaineita. Kuvioitaviksi materiaaleiksi sopivat luonnonkuidut kuten esim. puuvilla, pellava, silkki tai villa.


Kurssimateriaalit

Lähtökohtana on, että kurssilaiset tuovat kurssille omat tekstiilit. Parhaita ovat sileäpintaiset kankaat, esim. vanhat lakanat, tyynyliinat, pöytäliinat ja t-paidat (puuvillaa), mutta uusiakin kankaita voi käyttää, kunhan pesee ne huolellisesti ennakkoon. Pesemättömissä tekstiileissä on viimeistely- ym. aineita, jotka heikentävät printin kiinnittymistä. Kurssilaisia ohjeistetaan tekstiileistä ennakkoon.

Kurssin materiaalipaketti sisältää kaikki muut tarvikkeet. Lisämaksusta on mahdollisuus saada printattavia kankaita opettajalta.

Opettaja

Tekstiiliartesaani Sirpa Hackselius

Hinta

A-hinta 257 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 1 hh)
B-hinta 244 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 181 € (opetus, lounas ja päiväkahvi)
Materiaalimaksu 25 € maksetaan opettajalle

Ilmoittaudu kurssille 1.2.2023 alkaen
 
Linkki ilmoittautumissivulle

 

Ilmoittautumislomakkeen lähetettyäsi saat sähköpostiisi vahvistusviestin siitä, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Jos et saa vahvistusviestiä, tarkistathan sähköpostisi roskapostikansion. Jos vahvistusviestiä ei ole tullut, ole yhteydessä opiston toimistoon.

Kurssikirje ja lasku lähetetään sähköpostitse heti kurssin varmistuttua kevään aikana tai viimeistään noin kolme viikkoa ennen kurssin alkua.

Mikäli kurssilla on tilaa, ilmoittautumisia otetaan vastaan kurssin alkuun asti.

 

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista