Tervetuloa tutustumaan Joutsenon Opistoon

Koulutustarjonnastamme löydät tietoa TÄÄLTÄ

Mikäli et löydä vastauksia kysymyksiisi, ota meihin yhteyttä! Autamme mielellämme kaikissa opistoon ja opiskeluun liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä

Arvona vastuullisuus

Joutsenon Opiston johto ja henkilökunta ovat sitoutuneet seuraaviin asiakaslupauksiin:

  • Opiskelijamme ovat tyytyväisiä opiston järjestämään koulutukseen ja tukipalveluihin.
  • Henkilökuntamme on osaavaa, työhönsä sitoutunutta, osaamistaan kehittävää ja muutosmyönteistä.
  • Fyysisen oppimis- ja asumisympäristön lisäksi huolehdimme myös opiskelijoittemme henkisestä hyvinvoinnista.

Vastuullinen toimintamme perustuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen. Keräämme opiskelijoiltamme säännöllisesti palautetta, jotta pystymme kehittämään toimintaamme ja lunastamaan asiakaslupauksemme.

Lue lisää

Monipuolisen koulutustarjonnan kansanopisto

Joutsenon Opiston opiskelijakunta koostuu eri puolilta Suomea lähtöisin olevista nuorista ja aikuisista. Talvikaudella koulutustarjontaamme sisältyy avoimen yliopiston perusopintoja, japania, koreaa, kiinaa, kuvataidetta sekä suomen kieltä ulkomaalaisille. Tarjoamme myös  LuMa-linjan sekä välivuosilinjan uutta suuntaa elämäänsä hakeville nuorille ja aikuisemmillekin.

Laaja valinnaisaineiden valikoimamme takaa sen, että yksilölliset kiinnostuksen kohteet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi, ja jokainen opiskelija pääsee itse vaikuttamaan opintojensa rakentumiseen.

Opistomme järjestää  myös S2-opetusta Joutsenon vastaanottokeskuksessa.

Kesäisin Joutsenon Taidekesä tuo opistolle laajan kirjon eri taiteenalojen opettajia, opiskelijoita, ammattilaisia ja harrastajia.

Juuret ja sijainti

Poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton Joutsenon Opisto on toiminut samalla luonnonkauniilla paikalla vuodesta 1950. Lappeenrannassa, Joutsenon kaupunginosassa sijaitseva opistokampuksemme on alueena rauhallinen ja viihtyisä. Sijaintimme aivan Saimaan rannalla tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet opiskelijoillemme. Luonnonläheisyys on meille voimavara, ja opiston vastuullisuuslupaukseen sisältyykin myös kestävän kehityksen vaaliminen ja edistäminen.

Opiskelurauhan takaava ympäristömme ei kuitenkaan ole eristäytynyt tai etäinen. Joutsenon keskustan liikkeisiin on matkaa noin 2,5 km. Linja-autopysäkki sekä rautatieasema ovat kävelymatkan päässä, ja julkisten liikennevälineiden yhteydet lähimpiin kaupunkeihin, Lappeenrantaan ja Imatralle, ovat säännölliset. Opiskelijoilla on myös mahdollisuus lainata opiston polkupyöriä.

 

Olen nyt toisen vuoden tutkinto-opiskelija Japanissa Reitakun yliopistossa, jonne pääsin suoraan opistovuoteni jälkeen. Joutsenon Opiston natiivi japanin opettajamme auttoi hakulomakkeiden täyttämisessä ja pääsykokeeseen valmistautumisessa.”

Opistovuosi on ollut jollain tavalla todella vapauttava. On päässyt itsenäistymään hiukan ja saanut esimakua yliopisto-opiskelusta. Mielestäni olen onnistunut ainakin näkemään tulevaisuuttani uudella tavalla ja varmistunut lisää opiskeluiden suunnasta.”

 

 Suosittelisin opistoa ehdottomasti! Ei minusta olisi muuten ollut hakemaan Taideinstituuttiin, enkä siis olisi tässä ilman opistoa. Opisto oli tärkeä etappi matkalla, josta on paljon lämpimiä ja hyviä muistoja!”

 

Opiskelu Joutsenon opistossa tarjosi minulle hyvän mahdollisuuden opiskella Jyväskylän avoimen yliopiston tarjoamaa psykologian perusopintoja ryhmäohjausmallissa. Avoimen yliopiston opinnot ovat olleet opettavaisia sekä innostavia ja ovat lisänneet kriittistä ajattelua sekä lisänneet tiedon määrää valtavasti. Työskentely on välillä tuntunut raskaalta ja jopa mahdottomalta, mutta oppimistehtävistä ja tenteistä on silti selvitty. ”

 

Joutsenon Opistossa suorittamani perusopintokokonaisuudet hyväksiluettiin sellaisinaan Itä-Suomen yliopistossa. Olen opinnoissa vuoden edellä yhtä aikaa aloittaneita opiskelukavereitani.”

Opinnot haastoivat, innostivat ja edistyivät Joutsenon Opistossa vietetyn vuoden aikana. Sain suoritettua kaksi perusopintokokonaisuutta ja aloitin kasvatustieteen aineopinnot avoimessa yliopistossa. Hyvä opetus ja tuki, motivaatio ja ilo oppimisesta ovat vieneet eteenpäin. Eikä opistovuosi ole ollut pelkkää armotonta opiskelua. ”

Kuvataidelinjalla harjoittelimme lähes kaikkia taiteen tekniikoita. Opin muun muassa öljyväri- ja temperamaalausta sekä metalligrafiikkaa, mistä hyödyin pääsykokeissa Saimaan ammattikorkeakouluun opistovuoden keväällä. Taiteellisen kehittymiseni lisäksi Joutsenon Opistossa opin tuntemaan omat vahvuuteni ja toimimaan entistä aktiivisemmin ryhmätyöskentelytilanteissa.