Terkut korean kielen ja kulttuurin linjan Inkalta!

Havaitsin 20-21 lukuvuoden olevan kohta pulkassa, joten istahdin alas pohdiskelemaan.

Välivuosi Joutsenon opistolla oli täydellisen harkitsematon ja impulssijohteinen valinta. Sain opiskelupaikan yliopistosta, säikäytin perheeni hylkäämällä sen ja pakenin maailmaa Etelä-Karjalaan. Toiveeni oli vain tehdä viimein jotain, mikä oikeasti kiinnostaa. Kävikin niin, että opistovuosi on yksi elämäni parhaista päätöksistä.

“Kävikin niin, että opistovuosi on yksi elämäni parhaista päätöksistä.”

Olen aina ollut kiinnostunut kielistä. Tämän kiinnostuksen kautta törmäsin joitain vuosia sitten myös korean kieleen, johon rakastuin palavasti ensisilmäyksellä. Siitä lähtien olen epätoivoisesti halunnut oppia sen salat, mutta en ole koskaan tiennyt mistä aloittaa. Siksi korean linjan löytyminen tuntuu unelmien täyttymykseltä. Leen opetuksessa huomasin imeväni kielitaitoa, kuin sieni sateella. En ole koskaan ollut hyvä oppimaan kieliä ns. luokkahuoneessa, mutta Leen opetusmetodit ja järkähtämätön kärsivällisyys todistivat, että poikkeuksia on olemassa. Leen kanssa tulee hurjan turvallinen ja nähty olo. Minun ei ole koskaan tarvinnut pelätä yksin jäämistä. Lee, sekä kaikki muut opettajat ja henkilökunta ovat aina niin ihania. Jutellaan usein kämppisten kanssa siitä, että olisi mukava vaan jäädä tänne asustelemaan!

Suurin osa vuodesta kului hektisessä huumassa melkein huomaamatta. Tutustuin kunnolla mahtaviin kämppiksiini ja meistä muovautui läheinen pieni ryhmä, joka tekee lähes kaiken yhdessä. Kun emme opiskele koreaa, me hengaamme asuntolassa kokeillen uusia ruokia ja katsellen elokuvia. Meillä on niin hauskaa yhdessä, että kukaan ei haluaisi vuoden päättyvän. Uskomme ystävyyden kestävän vielä pitkälle tulevaan! Suunnitelmissa on jo lukuisia reissuja ja seikkailuja, jotka haluamme päästä toteuttamaan.

Monipuolisen tiedon ja taidon lisäksi koen kartuttaneeni valtavasti itseluottamusta. Nyt tiedän voivani luottaa omiin valintoihini ja kykyyni kulkea omaa polkuani. Ymmärrän, että usein kannattaa olla kuuntelematta ulkoisia paineita ja odotuksia, olivat ne kuinka hyväntahtoisia tahansa. Jos antaa itselleen mahdollisuuden kokeilla vapaasti eri asioita, saattaa vahingossa osua kultasuoneen. Näin kävi minulle. Osuin kultasuoneen.