Nuoret taiteilijat -konsertti

25.7.2022 klo 19.00

Emmi Kauppinen, sopraano ja Emmi Vesterinen, piano
 

Emmi-duo.jpg


Ennakkoluuloton ja monipuolinen Emmi-duo aloitti yhteistyön Helsingin Konservatoriossa vuonna 2019 lied-opettajanaan Heikki Pellinen. Emmejä inspiroivat unohdetut säveltäjät, tuore ja feministinen tulokulma vanhoihin teksteihin, runoanalyysi, päiväunet ja vegaaniset herkkuruoat. Duo ei antanut lockdownin eikä välissä olevan Itämeren pidätellä, vaan osallistui Helsinki Lied -kilpailuun syksyllä 2021. Emmi-duon suosikkiesiintymisiä ovat ystäville järjestettävät salonkikonsertit.

 
Sopraano Emmi Kauppinen on opiskellut laulua syksystä 2020 lähtien Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Åsa Bäverstam. Hän valmistui keväällä 2020 Helsingin konservatorion ammatillisesta koulutuksesta Anitta Ranta-Huikurin johdolla. Lauluopintojaan hän on täydentänyt kursseilla Hanna-Leena Haapamäen ja Ingrid Haking Raabyn ohjauksessa, ja ennen korkeakouluopintoja aktiivista yhtyelaulajaa kuultiin Somnium Ensemblen riveissä Helsingissä.

Pianisti Emmi Vesterinen opiskelee musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulussa opettajanaan Eveliina Kytömäki. Keväällä 2019 hän valmistui muusikoksi Helsingin Konservatoriosta, jossa häntä opetti Antti Hotti. Ennen ammattiopintoja Emmi soitti pianoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Anna-Mari Peltosen oppilaana ja mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tuija Hakkila, Matti Raekallio ja Hyung Ki-Joo. Emmi on esiintynyt kamariorkesteri Avantin solistina ja oli Leevi Madetoja -kilpailun semifinalisti vuonna 2018.
 

Paulus Hartikainen, baritoni ja Kaisa Pulkkanen, piano
 

Paulus_Kaisa.jpg


Baritoni Paulus Hartikainen tekee maisterin tutkintoa Helsingissä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin osastolla. Hänen opettajanaan toimii Rabbe Österholm. Pauluksen opintoja ovat tukeneet mm. Selim Eskelin - ja Martin Wegeliuksen muisto -säätiöt.

Kaisa Pulkkanen opiskelee pianonsoittoa Helsingissä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän tekee musiikin maisteriopintoja opettajinaan Teppo Koivisto ja Juhani Lagerspetz. Aiemmin hän opiskeli Oulussa, jossa hän soitti mm. Leevi Madetoja -kilpailun finaalissa keväällä 2018.

Duo on konsertoinut vuodesta 2020 alkaen eri puolilla Suomea, ja syksyllä 2021 he esiintyivät yhdessä Helsinki Lied -kilpailun finaalissa.

Liedmusiikkia he opiskelevat Keval Shahin ja Ilmo Rannan johdolla.

 

Eleriin Müüripeal, sopraano ja Pinja Ukkola, piano

 

Eleriin Pinja.png


Eleriin Müüripeal on virolaissyntyinen sopraano. Lapsuuden piano-opintoja kotikaupungissaan Tallinnassa seurasivat kuoronjohto- ja lauluopinnot Tallinnan Georg Otsin nimisessä konservatoriossa, kuoronjohdon opinnot Sibelius-Akatemialla ja Kölnin Musiikkikorkeakoulussa Saksassa. Vuonna 2021 hän aloitti laulun pääaineopinnot Sibelius-Akatemialla, opettajanaan Sirkka Parviainen. Aiemmin hänen laulunopettajia ovat olleet Eha Pärg, Johanna Tuomi ja Outi Kähkönen.

Pinja Ukkola on klassinen pianisti kotoisin Oulusta. Hän on esiintynyt erilaisissa konserteissa ja tapahtumissa ympäri Suomea, joista merkittävimmät ovat olleet Tampereen pianokilpailu (2021) sekä konserttisarja Per speculum in enigmatae v. 2020–2021. Liedmusiikki on kulkenut soolopianistin rinnalla vankasti Pinjan valmistuttua Oulun konservatoriosta Eeva Havulehdon johdolla. Ukkola on saanut ohjausta liedmusiikissa mm. Ilmo Rannalta sekä Heikki Pelliseltä ja hionut taitojaan mm. Iin lauluviikoilla sekä Suomen Lied-akatemia ry:n mestarikursseilla. Tällä hetkellä Pinja viimeistelee kandidaatin tutkintoa Taideyliopiston Sibelius Akatemiassa opettajanaan Kirill Kozlovski.

Eleriin ja Pinja tapasivat liedin parissa ensimmäistä kertaa syksyllä 2021. Lied-opetusta heille ovat antaneet Kristian Attila, Gustav Djupsjöbacka, Keval Shah ja Collin Hansen.