Petri Aarnio aloitti opintonsa Itä-Helsingin musiikkiopistossa Géza Szilvayn johdolla, minkä jälkeen hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan Lajos Garamin oppilaaksi. Hän jatkoi opintojaan Dorothy DeLayn ja Joel Smirnoffin opastuksella New Yorkissa Juilliard Schoolissa, jossa hän suoritti diplomi- tutkinnon.
Suomeen palattuaan Aarnio hoiti Kansallisoopperan orkesterin II-konserttimestarin sijaisuutta. Hän on toiminut myös Avanti!n sekä Suomalaisen kamariorkesterin konserttimestarina.
Nykyään Petri Aarnio toimii Radion Sinfoniaorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina. Uusi Helsinki -kvartetin jäsenenä hän on ollut vuodesta 1990 lähtien, I-viulistina syksystä 2000 alkaen. Aarnio soittaa myös pianotrio Ad Libitumin viulistina yhdessä sellisti Erkki Lahesmaan ja pianisti Naoko Shibayama-Aarnion kanssa. Hän on esiintynyt sekä kamarimuusikkona että solistina kotimaan lisäksi eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Kiinassa ja Japanissa. Hän on tehnyt opetustyötä vuodesta 1997 lähtien Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
Norjalainen alttoviulisti Jakob Dingstad valittiin Radion sinfoniaorkesterin äänenjohtajaksi 2017. Samana vuonna hän esitti Mozartin Sinfonia Concertanten orkesterinsa solistina. RSO:n lisäksi hän on johtanut alttoviulusektiota muun muassa Savonlinnan oopperajuhlilla, Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Oslon oopperaorkesterissa, Sinfonia Lahdessa ja Tapiola Sinfoniettassa. Lisäksi hän opettaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
Dingstad on opiskellut Barratt-Due -musiikki-instituutissa Oslossa sekä Norjan valtiollisessa musiikkiakatemiassa, jossa hän suoritti maisterin tutkinnon Lars Anders Tomterin johdolla 2017.
Dingstad on myös ahkera kamarimuusikko. Quartetto Testosteronen jäsenenä hän on esiintynyt mm. New Yorkin Carnegie Hallissa ja osallistunut Euroopan kamarimusiikkiyhdistyksen koulutuksiin ympäri Eurooppaa.
Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla muun muassa Helsinki Chamber Music Festivalin ja Minimalia konserttisarjan taiteellisena johtajana.
Konserttimestarina Heikkilä on vieraillut useiden pohjoismaisten orkestereiden lisäksi Lontoon BBC-sinfoniaorkesterissa sekä Amerikassa iPalpiti ja Atlantic Music Festival-orkestereissa. Hän on toiminut vakituisena konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa (2012), Tanskan radion kamariorkesterissa (2013-) ja Oulu Sinfoniassa (2015). Viime kaudella Heikkilä toimi vierailevana konserttimestarina Norjan kansallisoopperan orkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Trøndheimin sinfoniaorksterissa ja Turku Filharmoniassa.
Kreeta-Julia Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana GézaSzilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala. Lontoossa hän opiskeli AHRC-stipendiaattina Jan Repkonjohdolla ja valmistui erinomaisin arvosanoin sekä Lontoon Royal College of Music´sta (Master of Performance, 2012) että Sibelius-Akatemiasta (Musiikin maisteri, 2015). Hän suoritti myös erinomaisesti solistidiplomin (Solist, Advanced PostgraduateDiploma in Music, 2017) Trio Nordin jäsenenä (Jacob Shaw, sello ja Kristoffer Hyldig, piano) The Royal Danish Academy of Music´ssa Tim Frederiksenin johdolla.
Heikkilä on ansioitunut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa ja hänet on palkittu monin stipendipalkinnoin, mukaan lukien Pro Musica ja Nordea -stipendit.
Antti Hotti on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1996 ja jatkanut opintojaan Fulbright-stipendiaattina Manhattan School of Musicissa vuosina 2002-2003.
Vuonna 1994 Hotti sai 3. sijan Maj Lind -pianokilpailussa sekä 1. palkinnon Kangasniemen Liedpianistikilpailussa vuonna 1996. Hän on menestynyt myös Clara Schumann -kilpailussa Saksassa sekä kansainvälisessä klassisessa pianoimprovisaatiokilpailussa Ranskassa.
Hotti on esiintynyt Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Mikkelin kaupunginorkesterin, Hyvinkään kaupunginorkesterin sekä Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina sekä soolokonserteissa esimerkiksi Turun Musiikkijuhlilla, Mäntän Musiikkijuhlilla, Helsingissä ja Carnegie Hallissa, New Yorkissa.
Syksystä 2019 lähtien Hotti toimii pianomusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Vuodesta 2009 Hotti on toiminut pianonsoiton lehtorina ja aineryhmävastaavana Helsingin Konservatoriossa, tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä pianonsoiton lehtorina Turun konservatoriossa ja Turun ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän opettaa mestarikursseilla ja kesäkursseilla, kuten Nuorten Pianoakatemia, Mäntän Musiikkijuhlat, Nurmeksen kesäakatemia, Raudaskylän kansainvälinen mestarikurssi, Enskede pianodagar Tukholmassa.
Lauri Kankkunen on Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti. Solistina hän on esiintynyt mm. HKO:n ja Radion sinfoniaorkesterin kanssa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt useimmilla suomalaisilla festivaaleilla ja Suomen ulkopuolella useimmissa Euroopan maissa. Lisäksi Kankkunen oli vuonna 2019 osa Apocalyptican kiertuevahvuutta noin 50 konsertin verran USAssa, Meksikossa, Japanissa ja Australiassa. Hän on myös Motiv-kvartetin sellisti.
Kankkusen käytössä on Helsingin kaupungin omistama nimetön italialainen sello 1700-luvun lopulta.
Valmistuttuaan musiikin maisteriksi pianisti Anna Kuvaja piti ensikonserttinsa erinomaisin arvosteluin vuonna 2008 Helsingissä ja on sen jälkeen soittanut lukuisia konsertteja sekä Suomessa että ulkomailla, tehnyt useita kantanauhoja YLE:lle ja häntä on kutsuttu esiintymään mielenkiintoisille festivaaleille. Kuvaja esiintyy monipuolisesti niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterisoittajanakin, monien eri taiteilijoiden kanssa. Hän on tunnettu myös fortepianistina ja hän on kantaesittänyt monta nykymusiikkiteosta. Vuodesta 2010 Kuvaja on toiminut konsertoimisen ohella tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, missä hän on suosittu opettaja.
Kuvaja aloitti pianonsoitonopintonsa Kuhmossa ja siirtyi 16-vuotiaana Espoon musiikkiopistoon Katarina Nummi-Kuisman oppilaaksi. Sen jälkeen seurasivat ammattiopinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajiaan olivat Tuija Hakkila ja Liisa Pohjola. Opintoja syvensivät myös useat mestarikurssit, vaihto-opiskelu Pariisin konservatoriossa Henri Bardan johdolla sekä Zürichin oopperan orkesteriakatemia vuosina 2005-2007.
Vuonna 2016 Anna julkaisi ensimmäisen soololevynsä "Fluvial" levymerkillä Alba Records. Levy on saanut upeita arvosteluja, mm. 5 tähteä BBC Music Magazine -lehdessä, joka ylisti sitä näin: " häikäisevä ensilevy...voimakasta Schubertia".
Valtion musiikkitoimikunta myönsi Annalle taiteilija-apurahan vuodeksi 2017.
Janne Malmivaara kuuluu maamme eturivin viulupedagogeihin. Hän on monipuolinen muusikko, joka esiintyy säännöllisesti niin kamarimuusikkona kuin solistinakin; hän on esiintynyt mm. Turun musiikkijuhlilla, Kaakon kamarimusiikkifestivaaleilla, Nauvon musiikkipäivillä, Nurmeksen nuori musiikki- festivaaleilla ja Lemin musiikkipäivillä. Hän on soittanut mm. Turun filharmonisen orkesterin, RSO:n ja Seinäjoen kaupunginorkesterin solistina.
Malmivaara on toiminut lehtorina Ammattikorkeakoulu Metropoliassa 2003-2006 ja Taideyliopiston Sibelius- Akatemiassa 2006-2011, missä hän toimii edelleen tuntiopettajana. Turun konservatorion viulunsoiton yliopettajana hän on ollut vuodesta 2010. Vuodesta 2015 Malmivaara aloitti Helsingin konservatorion viulunsoiton lehtorina.
Janne Malmivaara on opiskellut Itä-Helsingin musiikkiopistossa Tina Suomelan, Tanskan Kuninkaallisessa konservatoriossa prof. Milan Vitekin, Sibelius- Akatemiassa prof. Tuomas Haapasen ja Rotterdamin konservatoriossa prof. Ilja Grubertin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut 1988-1992 Kuhmon viulukoulussa, jossa opettajina toimivat Pavel Vernikov, Zinaida Gilels ja Ilja Grubert.
Malmivaara perusti yhdessä Elina Vähälän kanssa Viuluakatemian Suomen Kulttuurirahaston tuella. Suomalaisille lahjakkaille viulisteille tarkoitettu lisäkoulutus käynnistettiin vuonna 2009. Nykyään Viuluakatemia toimii Porvoossa.
Liisa Malmivaara on opiskellut pianonsoittoa Porvoonseudun musiikkiopistossa Brita-Liisa Johanssonin, Sibelius-Akatemiassa (MuM 2004) Hui-Ying Tawaststjernan, Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa José Ribéran ja Sweelinck-konservatoriossa ( Music Post graduate 2000) Naum Grubertin johdolla. Kamarimusiikissa häntä on ohjannut Ralf Gothóni. Lisäksi hän on osallistunut mm. Liisa Pohjolan, Emanuel Krasovskyn, Murray Perahian ja Fou Ts’ongin mestarikursseille.
Liisa Malmivaara on palkittu mm. Kilin kansainvälisissä pianokilpailuissa 1992 ja Nyborgin pohjoismaisissa pianokilpailuissa 2000. Hän on esiintynyt mm.Josef Hofmann-festivaaleilla Puolassa, Pianoaura-festivaaleilla, Lemin musiikkipäivillä, Mäntän musiikkijuhlilla, Nurmeksen Nuori Musiikki-festivaaleilla ja Kaakon Kamarimusiikissa.
Liisa Malmivaara toimi Turun konservatorion pianonsoiton yliopettajana 2003-2016. Nykyään hän opettaa pianonsoittoa ja kamarimusiikkia Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Opetustoimensa ohella hän soittaa aktiivisesti kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa.
Samuli Peltonen on Suomen kansallisoopperan soolosellisti.
Hän aloitti sellonsoiton vuonna 1989 Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Seinäjoella Ferenc Gyimesin ja Jussi Peltosen johdolla. Turun taideakatemiassa hän opiskeli vuosina 1998–2002 Timo Hanhisen oppilaana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 2002–2010 professori Arto Noraksen luokalla, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi vuonna 2011. Peltonen on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Fred Sherry, Heinrich Shiff, Gary Hoffman, Tsuyoshi Tsutsumi, Torleif Thedeen, Frans Helmersson, Martti Rousi ja Marko Ylönen. Tällä hetkellä Samuli toimii Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä sellosoiton että kamarimusiikin tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa.
Kevätkauden 2015 Samuli toimi soolosellistinä Royal Danish oopperassa Kööpenhaminassa, syyskaudet 2016, 2017 ja 2018 Opera Australian soolosellistinä Melbournessa ja Sydneyssä. Vuodet 2006–2016 Samuli soitti Helsingin kaupunginorkesterin riveissä.
Samuli Peltonen on esiintynyt usean suomalaisen orkesterin mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Tampere Filharmonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Tapiola sinfoniettan, Oulu sinfonian sekä Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereiden solistina. Peltonen on myös esiintynyt mm. English Chamber Orchestran solistina, Itämeri-festivaalilla Tukholmassa sekä Puolassa Czestochowassa Bronislaw Huberman Festivalilla. Hän on esiintynyt myös monipuolisena kamarimuusikkona eri kokoonpanoissa mm. Yhdysvalloissa, Australiassa, Espanjassa, Islannissa, Saksassa, Tanskassa ja Virossa, ja on tuttu näky kesän kamarimusiikki-festivaaleilla. Hän on tehnyt radionauhoituksia Suomen Yleisradiolle, levyttänyt Uuno Klamin Tseremissiläisen fantasian Helsingin kaupunginorkesterin solistina. Sibelius Piano Trion debyyttialbumin on julkaissut Yarlung -records.
Samuli Peltonen on Kaskisten Musiikkikesän taiteellinen johtaja Anna-Mari Peltosen kanssa.
Soolosellisti Peltosella on käytössään Giovanni Grancino -arvosello. Sellon hankkimisen mahdollisti Mandatum Life ja sen ammattimaisille sijoittajille suunnattu sijoitustuote.
Samuli Peltonen on voittanut 2. palkinnon Baltian ja Pohjoismaiden välisissä duo-kilpailuissa sisarensa Anna-Mari Peltosen kanssa vuonna 2004. Pariisin Rostropovits -kilpailuissa 2009 hän oli semifinalisti. Vuonna 2006 hän saavutti 1. palkinnon Turun kansallisissa sellokilpailuissa, ja vuonna 2007 4. sijan Paulon kansainvälisissä sellokilpailuissa. Vuonna 2008 hän voitti kansainvälisen Krzysztof Penderecki -sellokilpailun Puolassa, jossa hänet palkittiin myös erikoispalkinnolla parhaasta K. Pendereckin sellokonserton esityksestä.
Salla Pynssi (o.s. Karakorpi) aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana Espoon Musiikkiopistossa Katarina Nummi-Kuisman johdolla. Vuonna 2002 opinnot jatkuivat ensin Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa, Edsbergin kamarimusiikki-instituutissa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemiassa Solistisella linjalla. Opettajina ovat toimineet mm. professorit Mats Widlund, Erik T Tawaststjerna, Ralf Gothóni sekä Ilmo Ranta. Mestarikursseilla opettajina ovat olleet mm. Menahem Pressler sekä Liisa Pohjola. Pynssi valmistui Sibelius-Akatemiasta maisteriksi erinomaisin arvosanoin 2010 ja toimii nykyään Espoon Musiikkiopistossa pianonsoiton lehtorina. Lisäksi hän työskentelee useilla mestarikursseilla pianistina, korrepetiittorina sekä opettajana ja esiintyjänä festivaaleilla.
Pynssi konsertoi ahkerasti solistina sekä kamarimuusikkona kotimaassa ja useissa Euroopan maissa. Vuosien saatossa on ahkeran yhteissoiton myötä Pynssille muodostunut useita vakituisia kamarimusiikkikokoonpanoja, mm. viulisti Siljamari Heikinheimon, sellisti Petja Kainulaisen, alttoviulisti Jussi Tuhkasen, sopraano Marjukka Tepposen kanssa sekä siskospianoduo ”Karaa korville!” Tiina Karakorven kanssa.
Helmikuussa 2013 Pynssillä oli Sibelius-Akatemian myöntämä loppuunmyyty ensikonsertti Helsingin Musiikkitalossa. Pro Musica- säätiö on myöntänyt Pynssille kahdesti tunnustusapurahan taiteellisesta työskentelystä, vuosina 2005 sekä 2013. Kesästä 2020 lähtien Pynssi toimii Joutsenon Taidekesän Soitinten mestarikurssien taiteellisena johtajana.
Matti Rantanen kuuluu kansainvälisen harmonikkataiteen merkittävimpiin edustajiin sekä taiteilijana että pedagogina. Taideyliopiston Sibelius-Akatemian harmonikkaluokan perustajana ja johtajana hän on toiminut vuodesta 1977 lähtien. Matti Rantanen on konsertoinut ja opettanut mestarikursseilla yli kahdessakymmenessä maassa sekä toiminut vierailevana professorina Tanskassa, Englannissa ja Saksassa.
”Tuomas Turriagon Sonaattilevyn tarttumapinnat säihkyvät!” -Kare Eskola, Yle 2022.
”Tuomas Turriago spelar med beundransvärd virtuositet: antingen är spelandet lätt för honom eller så har han övat benhårt.” -Wilhelm Kvist, Hufvudstadsbladet 2009.
Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Tuomas Turriagon (1979) uraa on siivittänyt kyltymätön intohimo ja rakkaus musiikkiin, soittimesta, tyylistä ja genrestä riippumatta. Hänen pianistin uransa on ollut kamarimusiikkipainotteinen ja lisäksi hän on toiminut säestyksen lehtorina TAMKissa vuodesta 2004 ja kamarimusiikin ja prima vistan tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2019. Lisäksi hän on opettanut useilla pianon mestarikursseilla ja mm. Nuorten Pianoakatemiassa. Hän on esiintynyt useiden suomalaisten orkestereiden solistina ja soittanut lukuisilla suomalaisilla musiikkijuhlilla sekä esiintynyt myös mm Saksassa (Berliinin Filharmonian kamarisali, Frankfurtin Alte Oper sekä Hampurin Spiegelsaal), Unkarissa, Virossa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Israelissa, Etelä-Koreassa ja Singaporessa. Hänen vakiopartnereihinsa ovat lukeutuneet mm. Michael Sanderling ja Pacho Flores. Hän on ollut aktiivinen nykymusiikin puolestapuhuja sekä pianistina että kapellimestarina, ja hän on kantaesittänyt lukuisien säveltäjien teoksia, mm. Cecilia Damström, Minna Leinonen, Maria Kallionpää, Paavo Heininen ja Mikko Heiniö.
Turriago voitti ensimmäisen palkinnon Kilin pohjoismaisessa kilpailussa 1992 ja toisen palkinnon Jyväskylän Pianokilpailussa 2001.
Turriagon 48 teosta käsittävään sävellystuotantoon kuuluu mm. kaksi kamarioopperaa, kaksi pianosonaattia, sonaatit tuuballe ja pianolle, trumpetille ja pianolle, käyrätorvelle ja pianolle, alttosaksofonille ja pianolle, huilulle ja pianolle, nokkahuilulle ja cembalolle sekä soolokitaralle, kaksi jousikvartettoa, sinfonia jousille ja kaksi kamarioopperaa. Keväällä 2024 Tampere Filharmonia ja Pacho Flores solistina kantaesittävät Turriagon trumpettikonserton, joka on Tampere Filharmonian tilausteos. Hänen musiikkiaan ovat kustantaneet Fennica Gehrman ja Uusinta Kustannus.
Tuomas on toiminut vuodesta 2010 säännöllisesti TampereRawn ja TAMK/Musiikin kapellimestarina, on Tampereen Kamarioopperayhdistyksen perustajajäsen ja kapellimestari ja on johtanut lisäksi mm. Vaasan, Seinäjoen ja Mikkelin kaupunginorkestereita, sekä Tampere Chamberia ja Tampere Filharmonian Vaskia.
Tuomas on levyttänyt Alba ja Pilfink -levymerkeille. Hänet nimettiin kesällä 2019 ehdolle Suomen Musiikkikustantajien Liiton Vuoden taidemusiikin Säveltäjän palkinnon saajaksi.
Hänen työtään ovat tukeneet mittavilla apurahoilla mm. Suomen Kulttuurirahasto ja Pro Musica -säätiö.
www.tuomasturriago.com
Harmonikansoittaja ja kapellimestari Janne Valkeajoki (s.1992) kuuluu sukupolvensa mielenkiintoisimpiin muusikoihin. Hänen tuleviin projekteihinsa kuuluvat muun muassa Magnus Lindbergin koko tähänastisen harmonikkatuotannon levyttäminen, Aulis Sallisen uuden kaksoiskonserton kantaesitys sekä Kalevi Ahon uusi teos harmonikalle ja jousille.
Valkeajoki on esiintynyt laajasti eri kansainvälisillä festivaaleilla kuten Acht Brücken Köln, Darmstädter Ferienkurse, Nürnbergin kansainvälinen urkuviikko, Tage der Neuen Musik Bamberg, Oulun, Mäntän ja Kauniaisten musiikkijuhlat ja Helsingin Musica nova. Solistina hän on esiintynyt mm. Lappeenrannan, Jyväskylän ja Mikkelin kaupunginorkesterien kanssa. Kapellimestarina Valkeajoki teki debyyttinsä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa joulukuussa 2018, ja keväällä 2019 oopperakapellimestarina Würzburgin oopperastudion kanssa johtaen Eduard Künneken teoksen ”Der Vetter aus Dingsda”.
Heidi Velamo on opettanut harmonikansoittoa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 1984 lähtien keskittyen erityisesti lahjakkaiden nuorten ohjaamiseen nuorisokoulutuksessa. Pitkään opettajanuraan on mahtunut myös opetusta musiikkiopistoissa (mm. Espoon musiikkiopisto, Karkkilan musiikkikoulu ja Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto) sekä lukuisia kursseja Suomessa ja ulkomailla. Heidi Velamon oppilaat ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä harmonikkakilpailuissa ja suuresta osasta on tullut harmonikansoiton ammattilaisia.
Tuomas Ylinen (1982) aloitti sellonsoiton opiskelun Csaba Szilvayn johdolla Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Vuosina 1995-2001 hän opiskeli Hannu Kiiskin johdolla Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa. Hän jatkoi opintojaan Akatemian solistisella osastolla Marko Ylösen luokalla. Hän on opiskellut myös professori Young-Chang Chon johdolla Folkwang Hochschulessa Essenissä. Hän on osallistunut Truls Mörkin, Gary Hoffmanin, Steven Isserlisin ja Frans Helmerssonin mestarikursseille. Ylinen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011.
Ylinen voitti Turun sellokilpailun 2002 ja sai erikoispalkinnon parhaasta Magnus Lindbergin tilausteoksen esityksestä. Vuonna 2004 Ylinen voitti neljännen palkinnon Pablo Casals -sellokilpailssa Kronbergissa. Ylinen on konsertoinut sekä solistina, että kamarimuusikkona Suomen lisäksi mm. Englannissa, Ranskassa, Saksassa,Ruotsissa, Etelä-Koreassa ja Arabiemiraateissa. Hän on esiintynyt muun muassa Frankfurtin ja Helsingin radion sinfoniaorkesterin, Helsingin, Tampereen, Turun, Oulun, Lappeenrannan, Joensuun, Mikkelin ja Lohjan kaupunginorkesterien, Sinfonia Lahden, Jyväskylä Sinfoniettan, Pori sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Katariinan kamariorkesterin ja Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin solistina. Hän on soittanut solistina mm. Jorma Panulan, Okko Kamun, Mikko Franckin, John Storgårdsin, Pietari Inkisen, Hannu Linnun, Susanna Mälkin, Ari Rasilaisen, Petri Sakarin, Tibor Boganyin, Grant Llewellynin, Atso Almilan, Jukka Iisakkilan, Esa Heikkilän ja Jan Söderblomin johdolla.
Kamarimuusikkona Ylinen on esiintynyt mm. Kuhmon, Naantalin, Turun ja Oulun musiikkijuhlilla. Hän on myös Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellisti. Ylinen on aktiivinen opettaja. Hän toimii tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa ja pitää mestarikursseja. Hänet kutsuttiin Turun sellokilpailujen juryyn 2014.
Ylinen perusti vuonna 2004 trion yhdessä viulisti Pietari Inkisen ja pianisti Valeria Resjanin kanssa. Trio on pitänyt runsaasti konsertteja ja esiintynyt monilla musiikkijuhlilla. Trion Lontoon debyyti St John´s Smith Square -konserttisarjassa sai erinomaiset arvostelut maineikkaassa Strad-lehdessä. Trio on esiintynyt myös maineikkaassa Wigmore Hallissa syyskuussa 2007. Trion ensilevy julkaistiin joulukuussa 2006.
Ylisen soitin on Giovanni Grancino-sello vuodelta 1704.