Lauluviikon opettajaesittely

Juho Alakärppä

Simolaissyntyisen Juho Alakärpän soittoa on kuultu eritoten lied-pianistina laajasti kotimaassa, esim. Helsingin juhlaviikoilla, Espoon Urkuyö- ja aaria -festivaalilla, Rauma Festivossa, Mikkelin musiikkijuhlilla, Kangasniemen musiikkiviikoilla ja Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla. Ulkomailla hän on esiintynyt mm. Wienin Musikvereinissa, Berliinin filharmoniassa, Itävallan kulttuurifoorumissa New Yorkissa, Oxford Lieder sekä Oxford Arts –festivaaleilla ja Oslon oopperan lied-konserttisarjassa.

Juho opiskeli pianomusiikkia, kamarimusiikkia ja Lied-musiikkia Sibelius-Akatemiassa Helsingissä, Kölnin ja Münchenin musiikkikorkeakouluissa sekä Wienin musiikkiyliopistossa. Hänen opettajiaan ovat olleet professorit Liisa Pohjola, Ulrich Rademacher ja Charles Spencer sekä etenkin lied-musiikin parissa Heikki Pellinen, Ilmo Ranta ja Gerold Huber. 

Juho on saanut tehdä yhteistyötä useiden menestyneiden suomalaisten ja ulkomaalaisten laulajien kanssa. Hänen lied-pianisminsa on palkittu moneen otteeseen mm. ensimmäisellä palkinnolla Poleenin lied-pianistikilpailussa sekä ulkomailla tunnustuksella duo-työskentelystä yhdessä baritoni Aarne Pelkosen kanssa kansainvälisessa Das Lied -kilpailussa Berliinissä ja lied-duo-kilpailussa Enschedessä, Alankomaissa. Hän on nauhoittanut lauluja Suomen Yleisradiolle vuodesta 2010 alkaen ja soittanut cd-produktioissa mm. Tauno Pylkkäsen, Toivo Kuulan, Leevi Madetojan, Claude Debussyn ja Gösta Nystroemin lauluja. Tällä hetkellä Juho työskentelee vuoden mittaisella apurahakaudellaan erilaisten lied- kamarimusiikki- ja soolokonserttien sekä levytysten parissa.

Muusikon töidensä lisäksi Alakärppä työskentelee parhaillaan myös tuntiopettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla Helsingissä sekä Centria-ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksessa Kokkolassa. Hän on Suomen Lied-akatemia ry:n perustajajäsen ja toimi Helsingissä yhdistyksen syksyllä 2019 ensimmäistä kertaa järjestämän, Lied-musiikkiin keskittyvän Laulun valo -festivaalin taiteellisena johtajana yhdessä Aarne Pelkosen kanssa.

Ville Enckelmann

Ville Enckelmann on opiskellut Helsingin ja Tampereen yliopistoissa ja Tukholman oopperakorkeakoulussa. Valmistuttuaan hän toimi korrepetiittorina Tukholman kuninkaallisessa oopperassa. Pian sen jälkeen vuonna 2000 hän sai kiinnityksen Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinista, jossa hän on työskennellyt korrepetiittorina ja kapellimestarina. Tällä hetkellä hän myös johtaa Düsseldorfin oopperan oopperastudiota.

Ville Enckelmann on vieraillut kapellimestarina ja kamarimuusikkona Pohjoismaissa ja Saksassa. Hän on myös toistuvasti työskennellyt pianistina Savonlinnan Oopperajuhlilla sekä toiminut opettajana sekä Essenin Folkwang-korkeakoulussa että Kölnin musiikkikorkeakoulussa.

Reetta Haavisto

Reetta Haavisto on oopperalaulaja, jolle oopperalava on kuin toinen koti. Aloitin oman opiskelupolkuni Porin Palmgren-konservatoriossa ja jatkoin sieltä ammattikorkeakoulu Metropoliaan lauluopettajaopintoihin vuonna 2004. Puolitoista vuotta ehti vierähtää, kun halusin kokeilla siipiäni Sibelius-Akatemian pääsykokeissa. Pääsin sisään ensiyrittämällä ja valmistuin 2013 oopperalaulajaksi. Olen työskennellyt oopperalaulajana jo ennen valmistumistani vuodesta 2012. Ensimmäinen roolini Suomen Kansallisoopperassa oli Madama Cortese oopperassa Matka Reimsiin. Seuraava roolini ennen kesää on Richard Wagnerin säveltämän Jumaltentuhon Gurtrune. Teos on neljäs ja viimeinen osa Kansallisoopperan suuressa Ring-tuotannossa.

Ennen musiikin maisteriopintoja valmistuin laulupedagogiksi ammattikorkeakoulu Metropoliasta ja olen siitä lähtien opettanut oopperalaulajatyön ohella eri vaiheessa olevia laulajia alkeisoppilaista ammattilaisiin. Olen opettanut mm. mestarikursseilla, yksityisesti, Lied-akatemiassa, Lahden ammattikorkeakoulu taideinstituutissa, Tampereen ammattikorkeakoulussa ja Malmön oopperakoulutuksessa Ruotsissa. Tällä hetkellä opetan Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa pääaineisia laulunopiskelijoita.

Ihmisääni on suuri mielenkiinnon kohde. Toinen taiteilijaminäni haluaa jakaa opettajana kaikkea olemassa olevaa ammattitaitoani nuorten laulajien käyttöön. Opettamisen lahja on valtava siunaus ja sydämen asia.

Anu Komsi

Anu Komsi on konsertti- ja oopperalaulaja, festivaalijohtaja ja ohjaaja, jonka ura alkoi 1990-luvulla ja jatkuu aktiivisena maailmanlaajuisesti. Anulle myönnettiin 2020 Suomen Säveltäjien Madetoja-palkinto ansioistaan uuden musiikin esittäjänä ja tilaajana. Vuonna 2021 Anu sai arvostetun Erik Bergman -palkinnon laulutaiteen hyväksi tehdystä työstä Suomessa ja kansainvälisesti. Anu oli myös Suomen ehdokkaana Pohjoismaisen Musiikkipalkinnon saajaksi v. 2021.

Anun ohjelmisto on valtava sisältäen lauluteoksia barokista bel cantoon ja uusimpaan uuteen musiikkiin ja jazziin. Kantaesitettyjä teoksia on satoja kamarimusiikista sinfoniakokoonpanoihin, oopperarooleja on kertynyt lähes 80, joista viime vuosien arvostelumenestyksiä ovat olleet R. Straussin Salome, Lulu, yksi suurimmista koloratuurirooleista Catherine G.Meyerbeerin oopperassa Létoile du Nord, Feldmanin Neither, Into the Little Hill, jonka pääroolin Sir george Benjamin sävelsi Anulle, Eva Stockhausenin kuuden tunnin Donnerstag aus Licht oopperassa, tittelirooli Heinz Holligerin oopperassa Lumikki, Tiresias Poulencin Teresan Rinnoissa. Savonlinnan Oopperajuhlilla Anu debytoi Taikahuilun Yön Kuningattarena 2023.

Kaija Saariaho on läheinen säveltäjä, jonka kaksi laulusarjaa Leino laulut (2001-2007) ja uusin Saarikoski Laulut (2013-2020) ovat Anulle omistetut. Uusin ”Sumun Läpi” -levytys sisältää Saariahon pianolauluja viiden vuosikymmenen ajalta. Saariahon Innocence-oopperassa Anu lauloi Suomen Kansallisoopperassa 2022 Äidin roolin.

Anu toimi Kokkolan Oopperakesäfestivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2005-2018, ja monet produktiot saivat kansainvälistä arvostusta. Levytykset Sebastian Fagerlundin ja Heinz-Juhani Hoffmannin oopperoista palkittiin Vuoden levyinä Yle & Emma.

Anu on esiintynyt ooppera- ja konserttilaulajana oopperataloissa, konserttitaloissa, festivaaleilla kuten Milano La Scala, Salzburg festival, Opera National de Paris, Lincoln Center New York, New York City Opera, Oper Frankfurt, Stuttgart Staatsoper, Lucerne Festival, Basel Theater, Wien Musikverein, Wien Konzerthaus, London Proms, Royal Festival Hall London, Wigmore Hall, Barbican Hall, Berlin Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg, Walt Disney Hall, Ojai California, Casa da Musica Porto, Odéon&Theatre Musique Paris.

Anu on laulanut maailman huippuorkestereiden kanssa kuten Berliinin Filharmonikot, Wienin Filharmonikot, Bostonin Sinfoniaorkesteri, New Yorkin Filharmonikot, Los Angelesin Filharmonikot, DSO Berlin, Wienin Sinfonikot, BBC Sinfoniaorkesteri London, Birmingham CBSO, Philharmonia London, Toronton Sinfoniaorkesteri, Rooma Santa Cecilia orkesteri.

Anu on tehnyt yhteistyötä useamman kerran kapellimestareitten kanssa kuten Sir Roger Norrington, Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo, Andris Nelsons , Hannu Lintu, Alan Gilbert, Dalia Stasevska, Santtu-Matias Rouvali, John Storgårds ja Massimo Zanetti.

Oopperan puolella Anu on työskennellyt ohjaajien kanssa kuten Lydia Steier, Leea Klemola, David Mouchtar-Samorai, Marco Arturo Marelli, Achim Freyer, Juha Hurme, Christof Loy, Anthony Pilavachi, Maria Sid ja Tony Palmer.

Levypalkintoja (mm. Gramophone) Anu on saanut teoksista: Langgaard: 2. Sinfonia / Wienin Filharmonikot / Sakari Oramo, Saariaho: Leino-laulut / RSO / Sakari Oramo, B.A.Zimmermann: Soldaten (Vocal Sinfonie) / RSO / Hannu Lintu, J.Harvey: White as Jasmine / BBC Scottish / Volkov, Magnus Lindberg: Accused / RSO/Hannu Lintu, Kurtág:Kafka-fragmentit / Sakari Oramo.

Kuluneella ja tulevilla kausilla Anua kuulee orkesterien kanssa kuten Bostonin Sinfoniaorkesteri, BBC Sinfoniaorkesteri Lontoo, RSO, Lautten Companey, Ranskan Radion Filharmoninen Orkesteri, Suomen Kansallisooppera, Köln WDR Sinfoniaorkesteri, Islannin Sinfoniaorkesteri, Latvian Kansallisorkesteri.

Outi Kähkönen

Outi Kähkönen on toiminut laulutaiteen lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa v:sta 1997. Hänen vastuualueensa on erityisesti laulupedagogiikka, jonka opetusta hän on kehittänyt vastaamaan uusimpia tutkimuksia ja kansainvälisiä vaatimuksia.
Outi Kähkönen opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja suoritti lauludiplomin v. 1984 sekä piti ensikonserttinsa seuraavana vuonna. Hän voitti tunnustuspalkinnon Timo Mustakallio –laulukilpailussa ja 2. palkinnon Lappeenrannan valtakunnallisessa laulukilpailussa v. 1984.
Samana vuonna hän debytoi Suomen Kansallisoopperassa roolinaan Verdin Rigoletto-oopperan Gilda. Siellä hänen tärkeimpiä oopperaroolejaan ovat olleet mm. Blonde (Mozart: Ryöstö Seraljista, Susanna ja Barbarina (Mozart: Figaron häät), Yön kuningatar (Mozart: Taikahuilu, Savonlinnan oopperajuhlilla) ja Zerbinetta (R. Strauss: Ariadne auf Naxos). Lisäksi hän on esiintynyt runsaasti oratoriosolistina ja omin konsertein.
Hän valmistui musiikin lisensiaatiksi Sibelius-Akatemiasta taiteelliselta linjalta v. 1993. Lisäksi Kähkönen on suorittanut Estill-metodin Certified Master Teacher (CMT) –tutkinnon. Hän on kirjoittanut useita artikkeleita laulamisesta ja esiintynyt luennoitsijana kansainvälisissä kongresseissa eri puolilla maailmaa.

Outi Kähkönen toimi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston johtajana vuosina 2001-2008. Hän oli myös valtakunnallisen Laulupedagogit ry:n puheenjohtajana ja EVTAn, European Voice Teachers Association (Euroopan laulupedagogien) presidenttinä v. 2013-2016.

Jenni Lättilä

Sopraano, MuT Jenni Lättilä toimii Sibelius-Akatemiassa laulutaiteen lehtorina ja Laulumusiikin aineryhmän johtajana. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemiasta kanttoriksi ja oopperalaulajaksi. Jenni on esiintynyt Suomen Kansallisoopperassa, suomalaisilla ja kansainvälisillä oopperafestivaaleilla sekä vapaan kentän oopperatuotannoissa, minkä lisäksi hän on kysytty orkesterisolisti. Hän esiintyy ja levyttää aktiivisesti myös liedlaulajana.

Laulunopettajana Jenni on ystävällinen, kannustava ja huumorintajuinen, mutta myös vaativa. Hän nojaa opetustyössään vahvaan perustekniikkaan, kehollisuuteen ja tekstilähtöisyyteen.

https://www.lattila.fi/who_fi.html

Lasse Penttinen

Tenori Lasse Penttinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta vuonna 2005 Seppo Ruohosen ja Kimmo Lappalaisen johdolla. Lauluopinnot jatkuivat Wienin Musiikkiyliopistossa Franz Lukasovskyn luokalla. Vuonna 2007 Penttinen oli yksi voittajista kansainvälisessä Schloss Oper Haldenstein -kilpailussa Sveitsissä. Kaudet 2010–2014 hän on kuulunut Darmstadtin valtionteatterin solistikuntaan, jossa hänen moniin rooleihinsa kuuluivat mm. Mime Wagnerin oopperoissa Reininkulta ja Siegfried sekä Iopas ja Hylas Berliozin ooperassa Troijalaiset kuten myös Brittenin Ruuvikierteen Quint.

Penttinen on ollut kiinnitettynä Aachenin teatterissa, minkä lisäksi hän on vieraillut mm. Barcelonan Liceussa, Wienin Volksoperissa sekä Wienin kamarioopperassa, Baselin teatterissa, Wiesbadenin valtionteatterissa, Münchener Biennalessa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Suomen kansallisoopperassa sekä SWR:n musiikkijuhlilla Schwetzingenissä että Opera Züidissa Hollannissa.

Oopperamusiikin ohella Penttisen ohjelmistoon kuuluu myös lied- ja oratorioteoksia, joista mainittakoon Bachin Matteus- ja Johannes-passion evankelistat. Lied-opintoja Lasse on suorittanut mm. Hartmut Höllin, Ivari Iljan, David Lutzin sekä Gustav Djupsjöbackan johdolla. 

Lasse toimii lehtorina Centria-ammattikorkeakoulussa ja hän on opettanut myös Keski-Pohjanmaan Konservatoriolla sekä ammattikorkeakoulu Noviassa. Yksityisoppilaita hänellä on ollut omien opintojen alkuajoista lähtien aina jatkuen läpi Saksassa vietetyn ajan. Musiikkiopintojen lisäksi hän on valmistunut kasvatustieteenmaisteriksi Jyväskylän yliopistosta 2008 pääaineenaan draamapedagogiikka. Oppimisen ja sen mahdollisuuksien ymmärrys on syventynyt myös opettamalla sijaisena eri luokka-asteita sekä yksityisesti oppilaita, joilla on ollut erityisiä haasteita oppimisessa.

Ulla Raiskio

Mezzosopraano Ulla Raiskio on laulajauransa aikana laulanut niin oopperaa, operettia kuin musikaaliakin. Tähän mennessä hänen rooliluettelossaan on yli 30 roolia. Suomen Kansallisoopperassa hän esitti muun muassa nimiroolin Ravelin oopperassa L’enfant et les sortilèges. Hänen kantaesittämiään suomalaisia oopperoita ovat muun muassa Kalevi Ahon Ennen kuin kaikki olemme hukkuneet, Atso Almilan Isontalon Antti ja Ilkka Kuusiston Isänmaan tyttäret ja monologiooppera Nainen kuin jäätynyt samppanja. DVD viimeksi mainitusta ilmestyi vuonna 2011. Hän on myös laulanut lukuisia lied-konsertteja, joissa on kantaesittänyt useita hänelle sävellettyjä laulusarjoja.

Ulla Raiskio on Suomen Lied-akatemian perustajajäsen ja monivuotinen puheenjohtaja. Viimeaikaisin intohimon kohde ovat napolilaiset barokkikantaatit, joita hän esittää muun muassa Galantina-yhtyeen kanssa. Laulunlehtorina hän on toiminut Metropoliassa, Tampereen Konservatoriossa ja nykyään Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Timo Riihonen

Timo Riihonen kuuluu suomalaisten kansainvälistä uraa tekevien bassolaulajien kärkeen. Timo opiskeli Sibelius-Akatemiassa (MuM 2010). 2007 hänelle myönnettiin Matti Salminen - stipendi ja 2008 hän voitti Lappeerannanlaulukilpailuissa miesten sarjan korkeimman palkinnon. Sitä seurasi kiinnitykset Zürichin oopperastudiossa, Deutsche Oper am Rheinissa ja Kielin oopperatalossa. Hän on vieraillut solistina useimmilla merkittävillä oopperanäyttämöillä ja festivaaleilla ympäri maailmaa. 

Timo jatkaa uraansa vapaana taiteilijana ja esiintyy tulevina vuosina mm. Baijerin Valtionoopperassa, Suomen Kansallisoopperassa, Prahan Valtionoopperassa, National Oper du Rhinissä Strasbourgissa, Hessenin Valtionteatterissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla. Näiden lisäksi Timo konsertoi sekä Suomessa ja ulkomailla.

 Laulajanuransa ohella Timo opettaa laulua mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Tuomas Salokangas

Pianisti ja korrepetiittori Tuomas Salokangas aloitti piano-opinnot Pirkanmaan musiikkiopistossa ja jatkoi opiskelua Tampereen ammattikorkeakoulussa, josta valmistui 2017 opettajinaan Risto Kyrö ja Risto-Matti Marin. Tällä hetkellä hän suorittaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa korrepetition maisteriopintoja. Tuomas on osallistunut myös erikoistumisopintoihin Lahden konservatoriossa Tarmo Järvilehdon oppilaana. Hän on täydentänyt osaamistaan muun muassa Arto Satukankaan, Erik T. Tawaststjernan, Lauri Väinmaan, Uli Wigetin ja Liisa Pohjolan mestarikursseilla. Pianon lisäksi Tuomas on opiskellut sävellystä Riikka Talvitien ja Minna Leinosen oppilaana, jazzsaksofonia Petri Niemisen ja Masa Orpanan johdolla sekä laulua Sirkka Parviaisen opissa.

Tuomas on työskennellyt paljon erityisesti oopperan ja laulumusiikin parissa ja on perehtynyt etenkin nykymusiikkiin kantaesittäen säännöllisesti uusinta piano-, lied- ja kamarimusiikkia Suomessa, mutta myös muualla Euroopassa. Saksofonistina hän on esittänyt varsinkin omaa musiikkiaan Tuomas Salokangas Septetin kanssa. Tuomas toimii myös Tampereen Pianoseura ry:n hallituksessa ja on aktiivisesti mukana erilaisten konserttien ja tapahtumien, kuten Tampering Festivalin, järjestämisessä. Hän toimi myös kuuden vuoden ajan tamperelaisen nykymusiikkiyhdistyksen Tampering ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Antti Suhonen

Valmistuttuaan oopperalaulajaksi Sibelius-Akatemiasta bassobaritoni Antti Suhonen jatkoi opintojaan Zürichin Kansainvälisessä Oopperastudiossa.
Suomen Kansallisoopperassa Suhonen debytoi 1982 ja Zürichin oopperassa 1986.

1987-1991 Suhonen oli kiinnitettynä Badenin Valtionoopperan vakituiseen solistikuntaan ja lauloi samaan aikaan vierailijana lukuisissa muissakin Saksan oopperataloissa kuten Baijerin Valtionoopperassa Münchenissä, Wiesbadenissa, Hannoverissa, Mannheimissa ja Essenissä. Hän esiintyi useasti myös mm. Kööpenhaminan Kuninkaallisessa Oopperassa sekä Suomessa Savonlinnan Oopperajuhlilla. 1990 Suhonen kiinnitettiin Suomen Kansallisoopperaan, jossa häntä kuultiin 90-luvun aikana lukuisissa mieleenpainuvissa tehtävissä. Berliinissä Antti Suhonen lauloi vakituisena vierailijana säännöllisesti Berliinin Valtionoopperassa sekä Deutsche Operassa, vuodesta 1993 lähtien aina vuoteen 2001 saakka.

Suhosen hyvin laaja oopperarepertuaari käsitti lukuisia oopperakirjallisuuden keskeisiä rooleja kuten Figaron häiden Figaro, Don Giovannin Leporello, Cosi fan tutten Don Alfonso, Taikahuilun Kaitsijapappi, Sevillan parturin Basilio, Lemmenjuoman Dulcamara, Kohtalon voiman Melitone, Rigoleton Sparafucile, Anna Bolenan Enrico, Wozzeckin Doktor,  Boris Godunowin Rangoni ja Warlaam tai Faustin Mefisto.
Lisäksi hän lauloi monissa tuon ajan uusissa suomalaisissa oopperoissa kuten Einojuhani Rautavaaran Vincent, Aulis Sallisen Palatsi ja Erik Bergmanin Det Sjungande Trädet.

Oopperatyönsä ohella Antti Suhonen oli varsin kysytty konserttisolisti kotimaassa säännöllisesti mm. Radion Sinfoniaorkesterin sekä Helsingin, Tampereen, Turun ja muiden kaupunginorkestereiden solistina sekä eri puolilla Eurooppaa, Yhdysvalloissa ja Kauko-idässä.

Hän työskenteli mm. sellaisten kapellimestarien ja ohjaajien kuin Nello Santi, Nicolaus Harnoncourt, Daniel Barenboim, Pierre Boulez, Zubin Mehta sekä Jean-Pierre Ponnelle, August Everding, Harry Kupfer, Gian-Carlo del Monaco ja Götz Friedrich kanssa. Viimeisinä vuosinaan laulajana Suhonen esiintyi vielä esim. Tel Avivissa ja Jerusalemissa Zubin Mehtan johtamien Israelin Filharmonikkojen solistina sekä Chicagon Sinfoniaorkesterin solistina Pierre Boulezin johdolla.

Nykyään Antti Suhonen toimii opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Tero Valtonen

Pianisti, korrepetiittori Tero Valtonen opiskeli mm. Sibelius-Akatemiassa ja antoi ensikonsertin pianistina vuonna 1997.
Valtonen on toiminut kamarimuusikkona ja korrepetiittorina ja konsertoinut eritoten laulajien kanssa Suomessa, Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa sekä toiminut korrepetiittorina ja kapellimestarina Saksassa, Bremenin oopperassa.

Valtonen toimii Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa laulusäestyksen ja korrepetition lehtorina.

Pia Värri

Pia Värri on säestyksen lehtori CRR de Boulogne-Billancourt:ssa, säestäjä-opettaja Pole Supérieur de Paris-Boulogne:ssa ja säestäjä-coach lauluosastolla CNSM de Paris:ssa.

Pariisissa hän on suorittanut pianon, kamarimusiikin ja säestyksen diplomit opettajinaan Laurent Cabasso, Hortense Cartier-Bresson, Marie-Paule Siruguet ja Anne Grappotte. Hän on osallistunut opintojensa aikana monille mestarikursseille, opettajinaan muun muassa Gérard Souzay, Christa Ludwig, Kurt Moll, Martin Isepp, Graham Johnson, Jos Van Immerseel, Claude Helffer ja Jean-Claude Pennetier.

Pia Värri on toiminut korrepetiittorina Suomen Kansallisoopperassa, Théâtre de Châtelet:ssa, Opéra de Lyonissa sekä Kokkolan Oopperassa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa kapellimestareiden Sakari Oramo, Alain Altinoglu, Samuel Jean, Christophe Eschenbach ja Kasushi Ono:n kanssa ja muun muassa laulajien Anu Komsi ja Karita Mattila.

Pia Värri on kantaesittänyt yhdessä Anu Komsin kanssa useita suomalaissäveltäjien lauluja; säveltäjien Jouni Kaipainen, Olli Kortekangas, Per Henrik Nordgren, Jyrki Linjama ja Sebastian Fagerlund laulut Leinon runoihin sekä Kaija Saariahon Eino Leino -laulusarjan kuin myös laulut Pentti Saarikosken runoihin. Hän toimi korrepetiittorina Saariahon oopperan Emilie ja teoksen Mirage, orkesterille ja solisteille, kantaesityksissä sekä Steve Nieven Welcome to the voice, laulajille Sting ja Elvis Costello sävelletyn oopperan kantaesityksessä Pariisissa.

Sivustomme käyttää evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Voit säätää valintojasi asetuksista