Lasten ja nuorten lied 7.–11.6.2021

Kurssi nuorille pianisteille ja laulajille

Lasten ja nuorten lied on leikkiä ja ilmaisun iloa, mielikuvituksen liitoa sekä yhdessä jaettuja kokemuksia. Lied on taidemuoto, jossa laulaja ja pianisti muotoilevat laulujen tarinoita ja tunnelmia musiikillisiksi kokonaisuuksiksi.

Liedopetus tapahtuu ryhmä- ja yksilötunneilla. Ryhmässä tehdään ryhmäytymisleikkejä, runojen ja musiikin sisältöön perehdyttäviä harjoituksia sekä kuunnellaan liedesityksiä. Lasten liedryhmä on turvallinen ympäristö kokeilla uusia asioita, sillä opetus etenee lasta kuunnellen. Yksilötunneilla keskitytään oman stemman ja instrumentin hallintaan. Lasten ja nuorten liedkurssi sopii hyvin sekä vasta-alkajille että jo pidempään musiikkia harrastaneille. Laulusta innostuneille se on helppo ja mukava mahdollisuus kokeilla laulamista tai aloittaa lauluharrastus. Pianisteilla olisi hyvä olla vähintään alkeistason nuotinlukutaito. Ikäsuositus kurssille osallistuville on noin 5-16 vuotta. Kurssille ilmoittautuvilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta liedistä.

Liedkurssin osallistujat voivat halutessaan osallistua myös lasten musiikkiviikon kuoroon ja sävellyspajaan.

Kurssin täysihoitoon sisältyy majoitus yhden tai kahden hengen huoneessa sekä ruokailut aamupalasta iltapalaan. Kurssille voi osallistua myös pelkästään päiväajaksi. Kurssilla on vapaa-ajanohjaaja, joka yöpyy opistolla kurssin aikana.

Kurssin aloitusinfo on maanantaina 7.6. klo 10.00 opiston auditoriosalissa. Kurssi päättyy perjantaina klo 14.00 alkavaan kurssikonserttiin.

Lasten lied – ovi liedmusiikin maailmaan

Opettajat

 

 

 

 

 

Saara-Maija Strandman on laulunopettaja ja laulaja. Hän uppoaa välillä niin syvälle laulujen maailmoihin, että saattaa ajatuksissaan laittaa pyykit jääkaappiin tai unohtaa puhelimen auton katolle. Saara-Maijan aivot menevät ihan korkkiruuville, jos hän yrittää soittaa pianoa. Lasten lied! -julkaisun kappaleet on sovitettu siis myös Saara-Maijaa silmällä pitäen, Pii, pii pikkuinen lintu menikin lähes prima vistana.

Saara-Maijan intohimo on ihmisen psykofyysisyyttä huomioivan laulunopetuksen
kehittäminen sekä aikuisten että lasten tarpeisiin. Saara-Maija työskentelee Jokilaaksojen
musiikkiopistossa. Hän on myös psykofyysisen hengitysterapian hengitysohjaaja ja pian
valmistumassa lasten tunnetaito-ohjaajaksi. Laulajana hän tekee töitä freelancerinä. Mitä
oudompi lied- tai kamarimusiikkiprojekti kyseessä, sitä varmemmin Saara-Maija innostuu
siitä. Saara-Maija opiskeli Oulussa, Helsingissä ja Berliinissä. Hän on koulutukseltaan
musiikkipedagogi (YAMK).

Marjukka Eskelinen on pianonsoiton opettaja ja pianisti. Vanhan tarinan mukaan hän putosi lapsena laulupataan, ja tämän takia hänestä virtaavaa laulusuonta on lähes mahdotonta saada hiljaiseksi. Mikäli kuulet jostain alati jatkuvaa hyrinää, hoilotusta tai lauleskelua, tiedät Marjukan olevan jossain lähistöllä.

Marjukka työskentelee pianonsoiton opettajana Vantaan musiikkiopistossa. Hänen
sydäntään lähellä on ihmisen kokonaisvaltaisesti huomioiva musiikkipedagogia ja sen
kehittäminen. Musiikkipedagogin tutkinnon Marjukka suoritti vuonna 2013 Tampereen
ammattikorkeakoulussa ja solistisen pianonsoiton ylemmän korkeakoulututkinnon vuonna
2015 Veronan konservatoriossa Italiassa. Pianistina hän nauttii niin soolo-ohjelmiston
esittämisestä, liedmuusikkona toimimisesta kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa
soittamisesta.

Vapaa-ajanohjaaja
Hanna Paananen

Kurssimaksut
A-hinta 290 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 1 hh)
B-hinta 270 € (opetus ja majoitus täysihoidossa 2 hh)
C-hinta 220 € (opetus, lounas ja päiväjuoma)
Sisarusalennus 25 %.

Vanhemmat ja huoltajat ovat tervetulleita majoittumaan opistolle kurssin ajaksi.  Huoltajan majoitus  täysihoidossa kurssilaisen huoneessa on 38,50 € / vuorokausi.
Lisätietoa majoitus- ja ruokailumaksuista

Ilmoita huoltajan tai muun kurssilla ulkopuolisena majoittuvan tiedot erikseen Taidekesän ilmoittautumissivulta löytyvällä lomakkeella.

Koronatilanteesta johtuen lasten lied on peruttu kesäkuulta 2021. Kursseille ilmoittautuneille on laitettu tieto peruuntumisesta sähköpostitse 29.4.

Peruutusehdot