“Koen tulleeni täällä kaikin tavoin nähdyksi ja kuulluksi omana itsenäni.”

”Välivuosi Joutsenon Opistossa tuntuu koko ajan oikeammalta ratkaisulta, koska akateemisten opintojen lisäksi olen päässyt pohtimaan omaa itseäni, arvojani ja tulevaisuuttani. Opistolla painotetaan vastuullisuutta, mikä näkyy muun muassa käytännön tekoina korona-aikana. Voimavarana ovat myös opistokaverit, joiden kanssa voimme jakaa huolenaiheitamme, nauraa vatsat kippurassa tai olla vain hiljaa yhdessä. Uusien ihmisten kohtaaminen on laajentanut omaa ymmärrystäni ja lisännyt avarakatseisuutta. Opiskelijalähtöinen ohjaus auttaa eteenpäin avoimen yliopiston opinnoissa, jotka ovat osoittautuneet sopivan haasteellisiksi.”

– Hanna, psykologian perusopinnot 2020-2021

”Parasta Joutsenon Opistolla on ollut ihmiset, niin toiset opiskelijat kuin henkilökuntakin. Olen lukuvuoden aikana tutustunut moniin ihmisiin ja oppinut jokaiselta jotakin uutta sekä saanut muutaman todella tärkeän ystävän, jotka ovat olleet tukena ja kuuntelemassa huolia läpi lukuvuoden. Myös henkilökunta on ollut todella avuliasta ja pätevää.”

”Lukuvuoden aikana suoritin kasvatustieteen perusopinnot avoimen yliopiston kautta, opin lisää itsestäni, sain upeita ystäviä ja kaikesta huolimatta pidin toivomani rennomman välivuoden lukion ja korkeakouluopintojen välissä.”

”Koen tulleeni täällä kaikin tavoin nähdyksi ja kuulluksi omana itsenäni. Olen myös päässyt vaikuttamaan asioihin aina, kun olen sitä halunnut. Yhteisöllinen fiilis on kattanut koko opiston henkilökuntaa myöten.”

”Olen löytänyt täältä uusia ystäviä, joista kaikki ovat hieman erilaisia, mutta jaamme silti paljon yhteistä. Kanssaopiskelijat ovat potentiaalisia elämänikäisiä ystäviä ja oma osaaminen erilaisten ihmisten keskuudessa on kasvanut.”

”Akateemisten taitojen, kuten tieteellisen tekstin kirjoittaminen helpottuu joka kerta, kun sellaisen saa tehtyä. Ja sen huomaa.”

”Jäin jälleen kerran varasijoille yliopistoon hakiessani ja löysin Joutsenon Opiston nettisivut. Opistolta näytti löytyvän kaikki, mitä siinä tilanteessa oleva kaltaiseni nuori ikinä tarvitsisi: avoimen yliopiston opintoja, itsenäistymistä muuttamalla asuntolaan ja ohjattua opiskelua, joka valmentaisi akateemiseen opiskeluun ja ajattelutapaan.”

”Opiskelu on ollut täysin eri tasoa sekä haasteeltaan että mielekkyydeltään lukioon verrattuna. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen löytänyt oppimisen riemun ja tunteen, että opiskeluni edistyvät ja ovat arvokkaita.”